background preloader

Prospekti

Facebook Twitter

Julkinen sektori. Julkinen sektori tarkoittaa kansantalouden osaa, joka on valtion tai kuntien omistuksessa. Julkiseen sektoriin lasketaan valtion ja kuntien varsinaisen toiminnan lisäksi muun muassa julkiset sosiaaliturvarahastot (esimerkiksi Kansaneläkelaitos), kuntayhtymät, liikelaitokset ja valtionyhtiöt. Käsitteen alakäsite on julkisyhteisö, joka tarkoittaa julkisessa omistuksessa olevaa toimijaa, joka ei toimi markkinoilla. Julkisyhteisöihin eivät siis kuuluu valtion tai kuntien omistamat markkinoilla toimivat yritykset.[1] Julkinen sektori rahoitetaan suurelta osin veroilla. Lähes kaikkialla maailmassa julkinen sektori katsotaan parhaaksi tavaksi toteuttaa järjestys ja turvallisuus, kuten oikeuslaitos, poliisi ja armeija.

Julkisen sektorin koko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Julkisen sektorin koko vaihtelee valtiosta toiseen. Yleinen tapa mitata julkisen sektorin kokoa on verrata julkisen sektorin kokonaismenoja bruttokansantuotteeseen. Julkinen talous[muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Tulonsiirrot: Yliopisto. Yliopisto (lat. universitas) on tieteellistä tutkimusta tekevä ja korkeinta tieteellistä opetusta antava laitos.

Täydelliseen yliopistoon on vanhastaan kuulunut neljä tiedekuntaa: teologinen, oikeustieteellinen, lääketieteellinen ja filosofinen, mutta yliopistoihin kuuluu nykyään usein myös muita tiedekuntia, esimerkiksi teknillinen, valtiotieteellinen, humanistinen, hallintotieteellinen, maatalous-metsätieteellinen ja kauppatieteellinen tiedekunta. Suomessa oli aiemmin käytäntönä, että yliopistoissa tuli olla vähintään neljä tiedekuntaa, muutoin oppilaitoksen nimenä oli korkeakoulu.

Ammattikorkeakoulujen vakinaistamisen yhteydessä sanalla korkeakoulu alettiin tarkoittaa sekä yliopistoja että ammattikorkeakouluja. Pian tämän jälkeen osa entisistä korkeakouluista vaihtoi nimensä yliopistoksi. Valtioneuvoston asetuksen mukaan ammattikorkeakoulut määritellään korkeakouluiksi, kun yliopistot ja yliopistoja vastaavat korkeakoulut määritellään yliopistoiksi.[1]

Etusivu - Tampereen teknillinen yliopisto. Tommi Mikkonen. Etusivu — Jyväskylän yliopisto - University of Jyväskylä. Tommi Kärkkäinen. Etusivu. Tampereen yliopisto. Pertti Haapala. Stina Boedeker. Pirkanmaan brändi (16) Tampereen kaupunki. En kaupunki - Tampere-info - Viestintä - Jarkko Oksala Tampereen tietohallintojohtajaksi. Kankaala Tampereen elinkeinojohtajaksi. Triplewin Oy. Osakeyhtiö Isoworks Oy tiedot. Marko Savolainen | toimitusjohtaja. Osakeyhtiö Fujitsu Services Oy tiedot. Yrjänä Ahto toimitusjohtajaksi ja Jarmo Lönnfors strategiajohtajaksi : Fujitsu Finland. Fujitsu - Google-haku. Sonera.