background preloader

India

Facebook Twitter

Indische olifant. De Indische olifant (Elephas maximus indicus) is een ondersoort van de Aziatische olifant die voorkomt in India.

Indische olifant

Hij wordt 5,5 tot 6 meter lang en ongeveer 3 meter hoog. Hij heeft een gewicht van om en nabij de 5000 kilogram. Op de grassteppes en in de bossen voedt hij zich met gras, bladeren en andere plantendelen. Vergeleken met de Afrikaanse olifant heeft de Indische olifant kleinere oorschelpen en kleinere slagtanden. Ook hebben de Indische olifanten maar één lip en zit hun kop lager dan hun ruggengraat. Na een draagtijd van 21 maanden brengt de olifantenkoe een jong ter wereld.

Een kudde olifanten bestaat uit een oude olifantenkoe, die de leiding heeft, meerdere vrouwtjes en hun jongen en een ouder mannetje. Twee ontwakende reuzen: China en India. De helft van de armen leeft in deze twee landen.

Twee ontwakende reuzen: China en India

De ontwikkelingen in China en India bepalen of de wereld tegen het jaar 2015 de Milleniumdoelstellingen van de VN haalt: het percentage armen in de wereld met de helft verminderen, het basisonderwijs veralgemenen en de voornaamste gezondheidsindicatoren met twee derden verbeteren. China (sinds 1978) en India (sinds 1985, maar aarzelender) hebben gebroken met hun tradities van in-zichzelf-gekeerde economie‘n. Ze gingen zich meer ori‘nteren op internationale handel en buitenlandse investeringen aantrekken, twee krachtige motoren van de globalisering. Als bekroning of bevestiging van deze openheid werd China lid van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Ook op andere gebieden keerde het zich naar de wereld: in 2008 wordt in Peking voor het olympisch goud gestreden, en in 2010 organiseert Shangai een Wereldtentoonstelling.

De economische modernisering had belangrijke sociale gevolgen. De reacties bleven niet uit. Bombay Baby: portret van een bardanseres - Sonia Faleiro. India: een tablet voor 30 euro. Het is niet makkelijk bereikbaar.

India: een tablet voor 30 euro

Zelfs de ervaren chauffeurs van Amristar, deze Indiase stad aan de grens met Pakistan, moeten het vragen. Niemand lijkt te weten waar het hoofdkwartier van Datawind Technology Company zich bevindt. Uiteindelijk, in een ongeplaveid steegje tussen huizen van modder en de geur van brandend plastic, verschijnt het kristalblauw van een modern gebouw met drie verdiepingen. Boven het logo van het bedrijf staat een religieuze Sikhuitspraak: ‘Je vijand kan zelfs je arm niet raken waar God huist.’ In de kleine deur van het gebouw wacht Suneet Singh Tuli, elegant gekleed met een zwarte tulband om het hoofd. The sky is the limit, ook voor armen Vriendelijk begeleidt Tuli de bezoekers door de verschillende afdelingen van het bedrijf.

Zittend aan zijn bureau, waar hij door een groot raam de vele werknemers kan zien telefoneren, gebruikt Tuli verschillende telefoontoestellen om berichten naar collega’s te sturen. De Aakash-tablet kost amper veertig dollar. Calcutta rijmt snelle hap met hygiëne. “Je loopt eigenlijk geen enkel risico bij deze kraampjes”, zegt Ranjini Gupta van de dienst voor stadsplanning in het centrum van de miljoenenstad.

Calcutta rijmt snelle hap met hygiëne

De loopriksja's van Calcutta. Bombay. De grotten van Kanheri dienden als boeddhistisch centrum in de oudheid Districten in en rond Bombay Hoofdkwartier van de Gemeentelijke Corporatie van Groot-Bombay Schematische kaart van de Mumbai Suburban Railway Naam[bewerken] De Griekse cartograaf Ptolemaeus vermeldde in de tweede eeuw v.Chr. de stad als Heptanesia, wat Oudgrieks is voor "een groep van zeven eilanden".

Bombay

Moeder Teresa. Levensloop[bewerken] Getroffen door het lot van de talloze dakloze zieken en stervenden, zwervende kinderen, hongerigen en leprozen besloot zij zich te wijden aan deze armsten der armen.

Moeder Teresa

Ze verliet met toestemming van Pius XII haar klooster en zette in Calcutta een wereldwijd bekend werk onder armen op, dat zij tot kort voor haar dood leidde. Calcutta. Naam[bewerken] De naam is een verbastering van Kalokshetri: het veld van Kali.

Calcutta

De naam van de stad werd in 2001 officieel gewijzigd van Calcutta naar Kolkata. De stad werd altijd al zo genoemd in het Bengaals, Calcutta is daar een verengelsing van. In het Nederlands is Calcutta echter meer ingeburgerd. De Nederlandse Taalunie raadt dan ook het gebruik van deze laatste aan. Geschiedenis[bewerken] Geografie[bewerken] India. India, officieel de Republiek India (Hindi: भारत गणराज्य, Bhārat Gaṇarājya, Engels: Republic of India), is een land in Zuid-Azië.

India

Met 1.266.883.598 (2016) inwoners is het na China het meest bevolkte land ter wereld. Wetenschappers verwachten dat India in 2050 het meest bevolkte land van de wereld is. India ligt op het Indisch subcontinent en is voor het grootste deel een schiereiland, dat in het westen en zuiden grenst aan de Indische Oceaan en in het oosten aan de Golf van Bengalen. In het noorden grenst het land (van west naar oost) aan Pakistan, China (voornamelijk Tibet), Nepal, Bhutan, Myanmar en Bangladesh. Weduweverbranding. "Ceremony of Burning a Hindu Widow with the Body of her Late Husband", afkomstig van Pictorial History of China and India, 1851.

Weduweverbranding

Weduweverbranding (mesatya) was een vroeger in India en Indonesië regelmatig voorkomende praktijk waarbij een weduwe om het leven werd gebracht doordat zij - al dan niet in verdoofde toestand - samen met het lichaam van haar echtgenoot werd verbrand. In India werd deze praktijk doorgaans "sati" genaamd (vaak ook als suttee geschreven). De betekenis van dit woord is "deugdzame vrouw".[1] De praktijk werd altijd verondersteld op "vrijwilligheid" te berusten.

In feite werd er echter vaak zeer zware morele druk op de weduwe uitgeoefend om hierin toe te stemmen. Nooit was het zo dat alle weduwen aan deze praktijk werden onderworpen. Omstreeks 1830 heeft het Britse koloniale bestuur deze praktijk verboden.