background preloader

India

Facebook Twitter

Indische olifant. De Indische olifant (Elephas maximus indicus) is een ondersoort van de Aziatische olifant die voorkomt in India.

Indische olifant

Hij wordt 5,5 tot 6 meter lang en ongeveer 3 meter hoog. Hij heeft een gewicht van om en nabij de 5000 kilogram. Op de grassteppes en in de bossen voedt hij zich met gras, bladeren en andere plantendelen. Vergeleken met de Afrikaanse olifant heeft de Indische olifant kleinere oorschelpen en kleinere slagtanden. Ook hebben de Indische olifanten maar één lip en zit hun kop lager dan hun ruggengraat. Twee ontwakende reuzen: China en India.

De helft van de armen leeft in deze twee landen.

Twee ontwakende reuzen: China en India

De ontwikkelingen in China en India bepalen of de wereld tegen het jaar 2015 de Milleniumdoelstellingen van de VN haalt: het percentage armen in de wereld met de helft verminderen, het basisonderwijs veralgemenen en de voornaamste gezondheidsindicatoren met twee derden verbeteren. China (sinds 1978) en India (sinds 1985, maar aarzelender) hebben gebroken met hun tradities van in-zichzelf-gekeerde economie‘n. Ze gingen zich meer ori‘nteren op internationale handel en buitenlandse investeringen aantrekken, twee krachtige motoren van de globalisering. Als bekroning of bevestiging van deze openheid werd China lid van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Ook op andere gebieden keerde het zich naar de wereld: in 2008 wordt in Peking voor het olympisch goud gestreden, en in 2010 organiseert Shangai een Wereldtentoonstelling.

Bombay Baby: portret van een bardanseres - Sonia Faleiro. India: een tablet voor 30 euro. Het is niet makkelijk bereikbaar.

India: een tablet voor 30 euro

Zelfs de ervaren chauffeurs van Amristar, deze Indiase stad aan de grens met Pakistan, moeten het vragen. Niemand lijkt te weten waar het hoofdkwartier van Datawind Technology Company zich bevindt. Uiteindelijk, in een ongeplaveid steegje tussen huizen van modder en de geur van brandend plastic, verschijnt het kristalblauw van een modern gebouw met drie verdiepingen. Calcutta rijmt snelle hap met hygiëne. “Je loopt eigenlijk geen enkel risico bij deze kraampjes”, zegt Ranjini Gupta van de dienst voor stadsplanning in het centrum van de miljoenenstad.

Calcutta rijmt snelle hap met hygiëne

“Er zijn restaurants waar de hygiënische normen een stuk lager liggen dan bij de straatverkopers.” Dat Gupta zonder aarzelen zijn tanden kan zetten in de pakora’s, samosa’s of een van de ruim 200 andere klassieke snacks van de Indiase keuken is voor een groot stuk te danken een project dat het Indiase Instituut voor Hygiëne en Volksgezondheid in de stad heeft uitgevoerd. Tot voor kort verliep de verkoop van voedsel op straat, goed voor een jaarlijkse omzet van 38 miljoen euro, volstrekt ongereglementeerd. Vies water. De loopriksja's van Calcutta.

De straten van Indiase metropool Calcutta zijn volledig verstopt.

De loopriksja's van Calcutta

Al jaren circuleren er binnen de regering van de deelstaat West-Bengalen, waarvan Calcutta de hoofdstad is, met regelmaat plannen om korte metten te maken met de loopriksja's. Calcutta is de enige stad in de wereld waar nog steeds riksja's met de hand worden voortgetrokken. Deze archaïsche toestand draagt naar de mening van de bestuurders sterk bij aan de verkeersproblemen omdat de loopriksja's het moderne verkeer ophouden. Bombay. De grotten van Kanheri dienden als boeddhistisch centrum in de oudheid Districten in en rond Bombay Hoofdkwartier van de Gemeentelijke Corporatie van Groot-Bombay Schematische kaart van de Mumbai Suburban Railway Naam[bewerken] De Griekse cartograaf Ptolemaeus vermeldde in de tweede eeuw v.Chr. de stad als Heptanesia, wat Oudgrieks is voor "een groep van zeven eilanden".

Bombay

Moeder Teresa. In 2003 werd ze zalig verklaard en op 4 september 2016 heilig.

Moeder Teresa

Levensloop[bewerken] Getroffen door het lot van de talloze dakloze zieken en stervenden, zwervende kinderen, hongerigen en leprozen besloot zij zich te wijden aan deze armsten der armen. Ze verliet met toestemming van Pius XII haar klooster en zette in Calcutta een wereldwijd bekend werk onder armen op, dat zij tot kort voor haar dood leidde. Ze stichtte de orde van de Missionarissen van Naastenliefde, een religieuze orde voor zusters in Calcutta. Calcutta. Naam[bewerken] De naam is een verbastering van Kalokshetri: het veld van Kali.

Calcutta

De naam van de stad werd in 2001 officieel gewijzigd van Calcutta naar Kolkata. De stad werd altijd al zo genoemd in het Bengaals, Calcutta is daar een verengelsing van. In het Nederlands is Calcutta echter meer ingeburgerd. De Nederlandse Taalunie raadt dan ook het gebruik van deze laatste aan. India. India, officieel de Republiek India (Hindi: भारत गणराज्य, Bhārat Gaṇarājya, Engels: Republic of India), is een land in Zuid-Azië.

India

Met 1.266.883.598 (2016) inwoners is het na China het meest bevolkte land ter wereld. Wetenschappers verwachten dat India in 2050 het meest bevolkte land van de wereld is. India ligt op het Indisch subcontinent en is voor het grootste deel een schiereiland, dat in het westen en zuiden grenst aan de Indische Oceaan en in het oosten aan de Golf van Bengalen. In het noorden grenst het land (van west naar oost) aan Pakistan, China (voornamelijk Tibet), Nepal, Bhutan, Myanmar en Bangladesh. Ten zuidoosten van India in de Indische Oceaan ligt de eilandstaat Sri Lanka en ten zuidwesten ervan liggen de Maldiven.

Weduweverbranding. "Ceremony of Burning a Hindu Widow with the Body of her Late Husband", afkomstig van Pictorial History of China and India, 1851.

Weduweverbranding

Weduweverbranding (mesatya) was een vroeger in India en Indonesië regelmatig voorkomende praktijk waarbij een weduwe om het leven werd gebracht doordat zij - al dan niet in verdoofde toestand - samen met het lichaam van haar echtgenoot werd verbrand. In India werd deze praktijk doorgaans "sati" genaamd (vaak ook als suttee geschreven).