background preloader

Tietotyö

Facebook Twitter

Tällaista on verkkofasilitointi Office 365:n avulla #fasilitointi #workshop #tietotyö | Walk Among Digital. Joku voisi luulla että Office 365 on vain kiva nimitys uusille versioille Wordista ja Excelistä, eikä sillä voi olla mitään tekemistä verkkofasilitoinnin kanssa. Käsitys on väärä. Mitä on verkkofasilitointi? Lyhyesti: tapa vetää tuottava workshop kun ihmiset eivät ole kaikki samassa tilassa, hyödyntäen moderneja yhteistyövälineitä. Kuulostaa tosi hienolta, eikö? Mitä se on ihan konkreettisesti? Lähdetään siitä että meillä on vaikka 15 henkeä, jokainen eri paikkakunnalla tai maassa.

Miten järjestetään yhteydenpito ja workshop sessiot, kun ihmiset ovat eri puolilla? Luonnollisesti tähän käytetään Skype for Business -alustaa, eli entistä Lyncia. Miten luonnostellaan asioita workshopissa yhdessä? Skype for Business sisältää luonnoslehtiö -mahdollisuuden, joka tarkoittaa sitä että kaikille osallistujille tulee ruudulle virtuaalinen yhteinen jaettu fläppitaulu, johon voi piirtää tai kirjoittaa kuten yksinkertaisissa piirrustusohjelmissa. Miten työstetään yhdessä dokumentteja? Like this: Mikä estää nykyihmistä löytämästä viisautta? Viisaus oli eräs kardinaalihyveistä sekä Aristoteleella (oikeudenmukaisuuden, kohtuullisuuden ja rohkeuden ohella) että Tuomas Akvinolaisella (joka lisäsi listaan vielä uskon, toivon ja rakkauden).

Harvalle nykyajan ihmiselle muinaisilla hyvelistoilla on tietenkään mitään merkitystä – mutta onko hyveilläkään merkitystä? Erityisesti: Onko ajassamme sijaa viisaudelle? Liikaa informaatiota ”Too much information running through my brain. Too much information driving me insane.” Näin lauloi The Police vuonna 1981. Runoilija T. Eliotin elinaikaan informaation aikakausi oli vasta aluillaan, eikä hänellä varmasti ollut pienintäkään aavistustakaan nykytekniikasta, joka mahdollistaa lähes kaiken informaation säilömisen digitaalisesti ja tähän informaation pariin palaamisen yhä uudestaan ja uudestaan. Eräs tietoteoreettinen tapa luokitella tietoa on jakaa tieto nelitasoisesti dataan, informaatioon, tietoon ja viisauteen. Viisaus ei asu meissä Tähän on helppo yhtyä: aika tuntuu aina loppuvan kesken. Digityön ja tietotyön kehittämisen kova kilpailuasetelma #tietotyö #osaaminen | Walk Among Digital. Näinkin pienessä maassa on paljon kaltaisiani kouluttajia/konsultteja, joiden missio on kehittää työelämää erilaisten digitaalisten ratkaisujen avulla, jotta esimerkiksi saisimme sisäisestä viestinnästä sujuvaa tai pääsisimme eroon sähköposti-infernosta.

Voisi kuvitella että olisimme toistemme pahimpia kilpailijoita ja dissaisimme toisiamme jatkuvasti sosiaalisessa mediassa “mä tiedän tän NIIN paljon paremmin kuin sä”. Todellisuudessa piirit ovat pienet, voisin väittää tuntevani suuren osan ns. digityön apostoleista Suomessa ja porukkahan on oikeasti mukavaa ja pätevää. Pahin kilpailu on muualla. Pahimmat kilpailijamme ovat asenteita: Rutiinit, perinteet, muutosvastarinta, kokeilemisen puute ja muut sellaiset ovat mielestäni pahimmat kilpailijat uudelle työlle. Like this: Like Loading... Leadership Think Tank. Social Media At Work | LearnStuff. Oppiminen ja työ 2.0 | Latasin ilmaisen eKirjan "Tiedonhaku 2.0" Tämän eKirjan runkona ovat 2012 kirjoittamani blogiartikkelit, jotka käsittelevät tiedonhaku 2.0 -teemaa eri näkökulmista.

Voit lukea johdannon eKirjaan täältä. Latauslinkin saat sivun alaosaan kun jaat tämän sivun. Usein oletetaan, että tiedonhaku on taito, joka osataan “automaattisesti”, eikä sitä tarvitse juurikaan harjoitella. Kyllä kuka tahansa osaa kirjoittaa hakusanoja Googleen. Mutta tiedon hankinnassa on kyse paljon muustakin. Netistä löytyy nykyisin vastaus lähes mihin tahansa kysymykseen. Tämä kirja on ollut minulle tutkimusmatka, jonka varrella ymmärrykseni verkkomediasta on syventynyt ja median kulutukseni muuttunut. Toivottavasti tästä kirjasta on apua myös sinulle! Jaa tämä sivu ja lataa ilmaiseksi eKirja ’Tiedonhaku 2.0′ Viiden minuutin suunnittelu tuplaa työtehon. Uutinen Viiden minuutin suunnittelu tuplaa työtehon Viiden minuutin suunnittelulla tietotyöläinen lisää työpäivänsä tehon lähes kaksinkertaiseksi, kertoi Idealist Groupin luova johtaja Saku Tuominen Työterveyspäivillä.

Harmittavan usein tätä viittä minuuttia ei silti löydy, sillä olemme huonoja suunnittelemaan työpäiväämme. IBM ja Idealist Group etsivät Redesigning 925 (nine to five) -hankkeessa keinoja, joilla tietotyössä päästään oman työnsä herraksi. ”Koetaan että kaaos vallitsee, mutta ei silti tehdä mitään. Tietotyöläisen arkea voi parantaa monilla muillakin pienillä asioilla. ”Jos koko ajan on olo, että on tekemättömiä asioita, se ei voi olla vaikuttamatta ajattelun laatuun, ellei ole täydellinen psykopaatti.” Tuominen ruotii ankarasti myös siisteihin sisätöihin pesiytynyttä palaverikulttuuria. Loputtomien palavereiden hyviksi puoliksi Tuominen mainitsee sen, että ne ovat usein niin huonoja, että niissä ehtii tehdä muita töitä. Nopeasti tehty työ epäilyttää Mikael Mikkonen. Onko olemassa mobiilioppimista tai ubiikkioppimista? | Jari Laru. Alkusanat Tutkimuksen uudet haasteet ja niihin vastaajat ITK-tutkijatapaamisen yksi keskeinen tavoite on antaa tilaa nuorille lahjakkaille tutkijoille tuoda esiin omia tutkimushank - keitaan ja niiden tuloksia.

Olemme tässä onnistuneet vuosi vuodelta yhä paremmin ja jatkossa tulemme olemaan entistä vahvemmin uusien tutkimusideoiden ja tutkimushankkeiden foorumina, jossa kohdataan, keskustellaan ja luodaan uusia avauksia ja ideoita. Vuoden 2009 tutkijatapaamisen keskeisiä sisältöjä olivat pohdinnat sosiaalisen median ja 3D-virtuaalimaailmojen mah- dollisuuk sista koulutuksessa ja oppimisessa. Sosiaalinen media, joka on yhä useamman arjen merkittävä toimintaympäristö, on innostanut monia tutkijoita selvittämään pintaa syvemmäl- tä yhteisöllisen työskentelyn merkitystä ihmisen elämässä. Miksi sosiaalinen media innostaa, miten tätä innostusta voisi kanavoida oppimisen maailmaan ja miten oppiminen virtuaa- limaailmo issa siirtyy muihin konteksteihin?

Päästäänkö koskaan eroon sähköpostista? Soveltaja-lehti - Sovelto. Osaamattomuuden_hinta. Sähköpostijohtamisesta parveen. Suorita tietotyösi tuottavuuden pikatesti. Kuinka monta kertaa työviikkosi aikana turhaudut siihen, että joku tietotyön välineesi ei toimi toivomallasi tavalla tai et yksinkertaisesti pysty tekemään sinulle annettuja tehtäviä sulavasti.

Jos kirjaat kuukauden ajan kaikki nuo turhautumishetkesi ylös, saat jonkinlaisen käsityksen siitä, paljonko aikaasi menee hukkaan ja työmotivaatiosi on kenties ottanut takapakkia. Olemme kirjoittaneet blogeissamme paljon tietotyön tuottavuudesta ja tarjoamme yhtenä palvelunamme tietotyön tuottavuuden mittaamista. Nyt voit kuitenkin suorittaa tässä pikatestin ja selvittää miten asiat sinun kohdallasi ovat. Vastaa rehellisesti näihin kuuteen kysymykseen ja laske saamasi pisteet. Tulokset näet kyselyn lopussa. Olet joutunut työpaikkasi sisäisen sähköpostiketjukirjeen jakelulistalle ja postisi täyttyy noista sinulle täysin turhista viesteistä. Olet tekemässä tärkeää huomista PowerPoint-esitystäsi ja haluaisit että muutama kollega kommentoisi sitä. Olet junassa kotimatkalla ja esimiehesi soittaa.

iPad

Sosiaalisen median haaste työpaikoilla « Cliente. Vanhaan hyvään aikaan verkostoituminen tapahtui hyvinkin hallitusti. Työntekijät kävivät seminaareissa, koulutuksissa ja messutapahtumissa, johtajat valmennuksissa ja seminaarien cocktail-tapahtumissa. Siinä missä flanellipaitaiset työläiset istuivat lounastauoilla pitkien pöytien ääreen nauttimaan seminaarin noutopöydästä haettua maksalaatikkoa vesilasin kera, rupattelivat johtajat nautiskellen sammen mätiä sampanjalasin äärellä. Verkostoituminen tapahtui olemalla fyysisesti samoissa tiloissa, monasti vielä saman ansaintaluokan ihmisten kanssa. Työntekijöille tämä oli helppoa, kun seminaaritilaisuuksissa oltiin esimiesten luvilla ja ei tarvinnut miettiä sitä, miltä vaikuttaa ulospäin, kun jutustelen kasuaalisti tovin toisen ihmisen kanssa säästä, niistä ja näistä. Vuodet vierivät ja tapamme viestiä muuttuivat. Sähköposti siirsi viestintää fyysisten kohtaamisten tuolle puolen ja mahdollisti dialogien jatkamisen etäisyyksistä riippumatta.

Miten nämä yhteisöt ovat muodostuneet? Opetusteknologia koulun arjessa II KLT 2011. New Guide! Mobile Devices for Learning: What You Need to Know.