background preloader

Mediakasvatus

Facebook Twitter

Ismo Kiesiläisen mediakasvatussivusto. Media on osa arkipäivää.

Ismo Kiesiläisen mediakasvatussivusto

Välillä se ilahduttaa ja rikastuttaa, välillä se turhauttaa ja tuhoaa. Media on tullut myös kouluun ja nuorisotaloihin: ikkunanraoista, internet-piuhoja pitkin ja lasten taskuissa. Media ei aina ole sellainen kuin toivoisimme, mutta se on sellainen, millaiseksi sen teemme. Media ja siihen kietoutunut maailma pitää ottaa haltuun. Jotta voisi olla täysivaltainen kansalainen, ei voi olla vain median kuluttaja – emmehän ole maailmassakaan vain kuluttajia vaan tasavertaisia tallaajia. Olen kerännyt tälle sivulle sellaisia mediakasvatukseen liittyviä materiaaleja ja ajatuksia, joiden synnyttämisessä olen itse ollut mukana. Jos haluat kysyä tai kommentoida, tai haluat minut kouluttamaan, löydät yhteystietoni kotisivuiltani.

Matkaopas 52s kevyt. Ismo Kiesiläisen mediakasvatussivusto: Elokuvan kolme perusasiaa. Matkaopas elokuvaamisen ytimeen 1.

Ismo Kiesiläisen mediakasvatussivusto: Elokuvan kolme perusasiaa

Kuva ei kerro, se näyttää 2. Elokuvaaminen on ajan ja tilan rajaamista 3. Videovinkit. Menitkoklikkiin. Digisammontakojat. Meidan dokkari web 2014 12 18. Kansikuvakone. Tervetuloa Koululehtikoneeseen! - Koululehtikone. CURLY3 2015 NETTIIN aukeamat1. Elokuvakasvatus. Mahdollisimman monen koululaisen tulisi nähdä elokuva koulupäivän aikana oikeassa elokuvateatterissa ja saada käsitellä näkemäänsä jälkikäteen.

Elokuvakasvatus

Elokuva lumoaa elokuvateatterissa, ja onnistuneeseen katsomiskokemukseen kuuluu katsojan halu jakaa tunteensa ja huomionsa elokuvasta toisten kanssa. Se tekee elokuvateatterissa nähdystä elokuvasta loistavan mediakasvatuksen välineen. Jokainen opettaja, kannustamalla keskusteluun ja jakamalla omat oivalluksensa ja tunteensa elokuvasta oppilaiden kanssa, on mediakasvattaja. ( Vinkkejä elokuvan katsomiseen oppitunneilla tästä linkistä.

46544 maailmankansalainen ja media. Minä ja media. Nämä tehtävät soveltuvat yläkoulun oppitunneille.

Minä ja media

Tehtävät ehtii hyvin tehdä yhden oppitunnin aikana. Oppilaat vastaavat kysymyksiin kirjallisesti paperille tai kirjoittavat vastaukset tekstinkäsittelyohjelmaan ja lähettävät sähköpostitse opettajalle. Millä tavoin nettiystävyys ja reaalimaailman ystävyys eroavat toisistaan? Miten voi varmistua siitä, että nettituttu on oikeasti sellainen kuin väittää olevansa? Mitä pitää ottaa huomioon, kun tapaa nettitutun ensimmäistä kertaa? VASTAMAINOS verkko. Viisaasti verkossa 2012_www. Laki_nuoret_netti_2011. Mediakompassi. Mediakompassin avulla voi suunnistaa tiedon ja taidon poluilla mediakasvatuksen maastossa.

Mediakompassi

Mediakompassi sisältää toivottuja Yleisradion tuottamia mediataitoihin liittyviä animaatioita, videoita ja mediakasvatusmateriaaleja vuosien varrelta. Pääosassa on tekemisen kautta oppiminen. Tarjolla on vinkkejä esimerkiksi kuvasuunnitteluun ja kuvaukseen - ääntä unohtamatta - vaikkapa Ekan leffan ABC avulla. Kadonnut salaisuus tarjoaa saippuasarjan ruumiinavauksen ja Kansan Wiisaus esittää...noh... valistavaa katsottavaa. Tervetuloa! Mediataitoja yläkouluun ja lukioon. Lyhytelokuvan perusteet - Markun lyhärikoulu. Video-oppimateriaalit. Tartu lehteen! - oppimateriaali. Mitä täällä tapahtuu? Eli miten lehteä tehdään. Ennen kuin lukija saa käteensä valmiin, painetun lehden, on toimituksessa tehty paljon työtä.

Mitä täällä tapahtuu? Eli miten lehteä tehdään

Oppimateriaalissa tutustutaan Mitä nyt? -lehden toimitukseen ja siihen, mitä kaikkea toimittajat ja muut lehden tekoon osallistuvat oikeastaan tekevät. Aikakauslehden tehtävä on viihdyttää, välittää tietoa ja herättää keskustelua ajankohtaisista aiheista. Lehden toimittaminen on ryhmätyötä. Jokaisesta löytyy taitoa ja osaamista, jota lehteä tehdessä voi hyödyntää. Koululehtikone.fi ja Kansikuva.fi. Sarjiskone on Aikakausmedian Koululehtikoneen ja Kansikuvakoneen pirteä pikkuveli.

Koululehtikone.fi ja Kansikuva.fi

Se opastaa sukeltamaan oikein päin sarjakuvaruutuun, ideoimaan hahmoja ja tarinoita, viihdyttämään, valistamaan, ottamaan kantaa tai paneutumaan itsetutkiskeluun. Sarjiskone.fi on suunniteltu työkaluksi sekä oppimiseen, opettamiseen, että mediatuottamiseen. Kuvan ja tekstin yhdistelmä venyy moneen oppiaineeseen. Sarjakuvalla voidaan oppia, tuottaa ja tutkia tunteita, värejä, kirjaimia, vieraita kieliä, sijamuotoja, historiaa, tähtitiedettä, runoja, reseptejä tai ohjeita vaikka mihin. Artikkelipankki. Siirry hakuun ja työkalulinkkeihinSiirry osion navigaatioonSiirry päänavigaatioon Sivuston navigaatio Siirry sivun alkuun Valitun osion navigaatio.

Artikkelipankki

Tuhat sanaa – kuvanlukutaidon oppimateriaali. 17.12.2014Mediakasvatusseura Linkki materiaaliin: Kohderyhmä: Aikuiset / Ammattilaiset, nuoret Tuotantovuosi: 2014.

Tuhat sanaa – kuvanlukutaidon oppimateriaali

978 951 39 4270 0. Tuhat sanaa - kuvanlukutaidon oppimateriaali. Totta kai - Totta kai – Aikakauslehtimainonnan lukutaidon oppimateriaali. Totta kai -oppimateriaali. 14.7.2014Mediakasvatusseura Linkki materiaaliin:

Totta kai -oppimateriaali

Nuoret estradille Aanenavaus 2015. Verkon valtiaat oppimateriaali - Sanomalehti opetuksessa. 978 951 39 4270 0. KUVANLUKUTAITO - Etusivu. Pikakurssi tähtitoimittajaksi - ohjeet sarjakuvana. Kirjautuneena saat kaiken irti Ylen palveluista. Tietojen tallentaminen epäonnistui. Yritä hetken kuluttua uudelleen. Loimme sinulle valmiiksi nimimerkin, jolla sinut tunnetaan Ylen palveluissa. Voit ottaa sen käyttöön sellaisenaan tai keksiä uuden. Lähetämme salasanan vaihtolinkin sinulle sähköpostitse Saat pian sähköpostin osoitteeseen Seuraa sähköpostin linkkiä vaihtaaksesi salasanasi. Salasanasi on nyt vaihdettu. Yle Tunnus on aktivoitu. Voit nyt palata takaisin sovellukseen puhelimesi valikosta ja jatkaa sen käyttöä. Saat pian sähköpostin osoitteeseen Seuraa sähköpostin linkkiä aktivoidaksesi Yle Tunnuksesi.

Väärinkäytön estämiseksi haluamme varmistaa, että olet aito käyttäjä. Yle Uutisluokan oppituntipaketti. Kirjautuneena saat kaiken irti Ylen palveluista. Tietojen tallentaminen epäonnistui. Yritä hetken kuluttua uudelleen. Loimme sinulle valmiiksi nimimerkin, jolla sinut tunnetaan Ylen palveluissa. Voit ottaa sen käyttöön sellaisenaan tai keksiä uuden. Lähetämme salasanan vaihtolinkin sinulle sähköpostitse Saat pian sähköpostin osoitteeseen Seuraa sähköpostin linkkiä vaihtaaksesi salasanasi. Salasanasi on nyt vaihdettu. Yle Tunnus on aktivoitu. Mediakasvatus. Mediakasvatus. Lapset ja nuoret elävät mediakulttuurissa Lapset ja nuoret elävät mediakulttuurissa. Mediakulttuurilla tarkoitetaan median merkityksen valtavaa lisääntymistä ihmisten arjessa ja kokemusten muuntumista mediavälitteisiksi. Mediakulttuuri on täynnä vaikuttimia, jotka osaltaan saavat lapset ajattelemaan ja toimimaan tietyin tavoin. Media on osa todellisuutta, joka muotoilee ymmärrystä, näkökulmia ja todellisuudelle annettuja merkityksiä.

Media vaikuttaa monin tavoin siihen, miten ja millaisia havaintoja maailmasta tehdään. Mediakulttuuri tarjoaa kasvuun moninaisia aineksia, mutta vain vähäisesti suuntaviivoja siihen, millaiset valinnat tukevat hyvinvointia, edistävät yhteiskunnallista osallisuutta ja kehittävät eettistä asennetta toisia kohtaan. Mediakasvatus. Mediakasvatus on kasvatus- ja viestintätieteen monitieteinen tutkimus- ja opetusala, jossa opitaan havaitsemaan ja tarkastelemaan median vaikutuksia ja merkityksiä.

Mediakasvatuksen tavoitteena on kehittää oppilaan medialukutaitoa.[1] Mediakasvatukseen kuuluvat esimerkiksi tiedonhaun ja -hallinnan, mediakriittisyyden, itse tekemisen ja mediatuottamisen sekä mediavälineiden käytön opettaminen.[2] Mediakasvatuksen tutkimus on monitieteistä ja sitä tehdään kasvatus- ja mediatieteiden ohella myös esimerkiksi sosiologiassa, psykologiassa, kirjallisuutieteessä ja kauppatieteissä.[3] Mediakasvatuksen terminologian historiaa Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä] Mediakasvatuksesta edeltäjineen on käytetty Suomessa monenlaisia nimityksiä. 1950-luvulla mediakasvatuksen edeltäjiä olivat audiovisuaalinen kansansivistystyö, elokuvakasvatus sekä sanomalehtikasvatus, jossa Suomi oli edelläkävijä varsinkin 1960-luvulta lähtien.

Etusivu - Mediakasvatuskeskus Metka. Mediakasvatus. Materiaaleja mediakasvatuksen parissa työskenteleville. Lisäksi materiaaleja, jotka tutkivat mediaa maailmankuvan muokkaajana. Valokuvia virikkeiksi Alakoulu Medialukutaitoa vastamainoksista Eetin vastamainosoppaan avulla alakoululaisetkin oppivat tarkkailemaan markkinointiviestintää sekä keskustelemaan tuotteiden taustalla olevista ilmiöistä (ympäristö, ihmisoikeudet yms.). Hiiripiiri Lasten mediataitojen oppimateriaali sisältää tehtäväaihiot, lasten painetut oheismateriaalit (Riihikuiva -kirjat, tarrat ja todistukset) sekä Opettajan oppaan. Mitä mediakasvatus on? Mediakasvatuksen tavoitteena on kehittää kykyä nähdä medioiden tuottamien tarinoiden takana oleviin arvoihin ja intresseihin. Mediakasvatus - Mediataitokoulu. Kansallinen pelipäivä. Positiivista pelikulttuuria edistämässä - Pelikasvatus.fi. Mediakasvatus- ja kuvaohjelmayksikkö. Untitled. Kun kuulen sanan mediakasvatus… Poika katsoo koneelta League of legends -ottelua.

Asiaa tuntemattoman mieleen tulee lätkäottelun televisionti: studiossa pönöttää puku päällä kaksi miestä, jotka esittelevät joukkueet, välillä näytetään yleisöä ja välillä peliä skriiniltä. Mediakasvatus ja uudet lukutaidot – Wikiopisto. B.F.Skinnerin suunnittelema opetuskone [1] Esittely[muokkaa] Kurssi järjestetään suomenkielisessä Wikiopistossa. Mediakasvatus. Mediakasvatus. Mediakasvatus » Piispalan nuorisokeskus. Pirkanmaan Elokuvakeskus - Mediakasvatus. Mediakasvatus - Curly ry. Curly ry:n mediakasvatusosio on tarkoitettu nuorisotyöntekijöille, opettajille, vanhemmille ja kaikille mediakasvatuksesta kiinnostuneille. Osiossa on tietoa mm. mediakasvatuksesta, Curly ry:n ajankohtaisista tapahtumista sekä valmiita yhteistyöehdotuksia. Museot ja mediakasvatus -julkaisu valmistunut! Kriittinen mediakasvatus - Vastapaino. Mediakasvatus.nyt. Kansalaisaktiivisuus ja mediakasvatus. Mediakasvatus. Media ja mediakasvatus. 139651 Lapset ja nuoret mediaosallistujina. Mediakasvatus.

Mediakasvatus. Mediataitoja yläkouluun ja lukioon. Mediakompassi. Mediataidot. Viestintä ja mediataito sekä viestintä- ja mediaosaaminen. Mediataito. Etusivu - Mediataitokoulu. Etusivu - Mediataitokoulu. Mediataito. Uutinen6.8.2014 Kansainvälisiä tapahtumia syksyllä 2014 World Summit on Media for Children Aika: 8-10.9.2014 Paikka: Kuala Lumpur, Malesia Tapahtuman sivuille pääset tästä. Konferenssin aikana luodaan laajempi ymmärrys lasten medioihin ympäri maailman, nostetaan lastenohjelmien statusta sekä suunnataan huomiota lastenohjelmien tuotantoon ja levitykseen. Konferenssin tavoitteena on luoda ohjaavat periaatteet koskemaan lasten medioita sekä avustaa tarjoamaan mahdollisuuksia laadukkaisiin lastenohjelmiin tulevaisuudessa. Mediataito ja netiketti » Decibel.fi. Oulun normaalikoulu - Viestintä ja mediataito (Mediakasvatus) Mediataito. Viestintä - ja mediataito sekä viestintä- ja mediaosaaminen. Viestintä ja mediataito — eNorssi - Opettajankouluttajien yhteistyöverkosto.

Mediakoulu. Hienovaihirveakoulufinal. Mediataito — Kouluasiaa.fi. 119834 Viestinta ja mediataito Liite 4. Medialukutaito. OKM11. Kriittinen medialukutaito. Työkalupakki. Medialukutaito. Medialukutaito - Mediataitokoulu. Medialukutaito. Medialukutaito tiedonhankinnassa - Osallistu.fi. Miksi medialukutaito on tärkeää? 163415 paajarvi esiopetus. Oppimateriaaleja verkosta. Kun medialukutaito ei riitä — MarkoFobbaForss. Medialukutaito – Media & viestintä. Muuttuva mediaympäristö, medialukutaito ja sosiaalinen media. Am0004. Medialukutaito – sisältö ei ole kiinni Internetistä, vaan sinusta. Medialukutaito kansalaistaidoksi.