background preloader

Mjölkens väg

Facebook Twitter

BIC-KIDS_farm_activite_sv. Gratis material till förskolebarn: Bondgårdsdjur mamma & barn. Måndag igen och jag önskar er en bra start på veckan.

Gratis material till förskolebarn: Bondgårdsdjur mamma & barn

Även om jag inte har publicerat några nya material på ett tag så innebär det inte att jag inte håller på att skapa några, jag har ett par stycken på gång☺ Ett nytt material med bondgårdsdjur till de yngre barnen på förskolan är klart och ni ska får ta del av det idag.På det övre arket med "mammorna" klipper man upp mellan djuren, det under arket klipper man bara ut runt om och klistrar fast mitten mellan de båda arken. Genom att lyfta på flikarna ser man barnet till djuret på framsidan.Syftet med materialet är att se likheter och lära sig namnen på djuren.Jag har valt att göra två olika framsidor en med alla honornas namn och en med djurets namn....hoppas ni förstår vad jag menar☺Jag har inte fotat båda.

Vid intresse av materialet: Man behöver inte ha eller skaffa Dropbox för att ladda ner materialet gratis! Om den här sidan kommer upp så klicka längst ner på "Nej tack, fortsätt till nedladdning" om ni inte vill skaffa dropbox. Småbarns material: Välkommen in i stallet! Nu har jag kommit in i en ny skapande period, det är många idéer som poppar upp i huvudet som sen omvandlas till material i power point!

Småbarns material: Välkommen in i stallet!

Dagens tips är en bok med bondgårdsdjur som passar till de yngre barnen på förskolan. Materialet består av ladugårdsdörrar och bilder på följande djur: ko, katt, häst, get, gris, lamm, tupp och hund. Syftet med materialet är att titta och prata om hur djuren ser ut och hur de låter. Gör så här för att sätta ihop boken: Klipp ut alla delar. Laminera dem och klipp igen.Klistra fast en bild på baksidan av den ena ladugårdsdörren. Låt dropbox ladda klart sidan innan ni trycker på ladda ner.På min dator hamnar materialet i "hämtade filer", det kan man nog välja själv!

Välkommen in i stalletNu blir det färd till Halmstad med Stellan för att titta på en ny enduro. Bondgården. Bondgården. 8 roliga pysselblad om kossor. Böckerna om mig - Norrmejerier: Gör gott. På Norrmejeriers webbplatser använder vi cookies för anonym statistik, erbjudanden och en bättre upplevelse.Jag förstår och accepterarCookieinfo Norrmejerier Start / Böckerna om mig Boken om mig!

Böckerna om mig - Norrmejerier: Gör gott

Oj, oj, oj! Boken om mig gick åt lika fort som smörbullar på ett fat! Vill du ändå läsa om Norris och hans vänner kan du klicka på bilden alldeles här bredvid till höger. Följ oss: Start. Bonden i skolan. Kalvin - Kalvin.mu. Mjolkens-vag-2013-1. KF3209171SVC_002. Mjölkens väg - Arbetsområden - Teknik tillsammans - CETIS. 2013-10-10 Arbetsområdet Mjölkens väg är nu omarbetat och anpassat till Lgr 11.

Mjölkens väg - Arbetsområden - Teknik tillsammans - CETIS

Målgrupp: Förskola - årskurs 6 Här följer en kort beskrivning av arbetsområdet Mjölkens väg. Hela arbetsområdet går att ladda ner via pdf-dokumentet som finns längst ned på denna sida. Mjölk är en del av vår vardag. Mjölkförpackningen står på frukostbordet varje dag, men vi funderar inte på varför den ser ut som den gör. Att ”tänka i system” är något som kan hjälpa oss att bättre förstå vår komplicerade omvärld.

Innan man startar med arbetsområdet kan det vara bra att samla en del mjölkförpackningar som barnen kan titta på under det första arbetspasset. Att besöka ett mejeri eller en bondgård kan vara ett roligt inslag. Hämta undervisningsmaterialet "Mjölkens väg" Mjölkens väg (pdf på 11 MB) För att öppna pdf-dokument behövs Adobe Reader som är gratis. Arbetsområdets koppling till kursplanen Detta arbetsområde ska ge barnen möjlighet att utveckla sin förmåga att Centralt innehåll (Ur kursplan för Teknik 2011) Boktips.