background preloader

Matte appar

Facebook Twitter

Free Math Games. Kunskapsstjärnan - Spela, träna och ha roligt. Math Bingo. Användningsområden Sugen på färdighetsträning av varje räknesätt för sig eller kombinerat?

Math Bingo

Här får du en bingobricka med 5×5 rutor och du fyller den efter hand med markörer som är animerade små, söta monsterfigurer (Bingo Bugs). Spelet är väldigt enkelt att starta. Skapa din profil eller ställ in profiler till dina elever. Det går att ha upp till 30 st profiler. När du fått bingo får du, som belöning, ett litet monster. Jag tycker inte att appen är särskilt nytänkande, men den tränar färdigheter och eftersom det finns bra möjlighet att utmana sig själv genom att följa sina resultat hela vägen, så ger jag appen en fyra.

Funktioner 5 st profiler och 8 st avatarer. Koppling till Lgr11 Jag har svårt att koppla appen till syfte och förmågor i Lgr 11 och får istället konstatera att den kan fungera för att arbeta med det centrala innehållet i matematik för åk 3: ”De fyra räknesättens egenskaper och samband.” Eleverna tycker till Inlägg på Ipadpanelen.se från Eskelhems skola 4-6. Multiplikation. Math Lines - PrimaryGames Mobile: Free Mobile Games. Barnsidan. Matte, klockan, svenska och engelska. Tycker ditt barn att det är tråkigt att träna på multiplikationstabellen och de andra räknesätten?

Barnsidan. Matte, klockan, svenska och engelska.

Här hittar du massor av roliga länkar, till övningar och roliga mattespel! Klicka nedan på den blåfärgade texten för att komma till önskat område. Du och ditt barn kommer inte att bli besvikna! Det finns även lite länkar till spel och övningar om klockan. Matematik - För de allra yngstaTiotal och entalMixade räknesättFör de lite äldre barnen Lär dig siffrorna med radioapan! Klicka på bilden för att höra vad siffrorna heter och för att lära dig hur de ser ut. Katten musen tiotusen Minisebran Klicka på bilden för att ladda hem Minisebran . Räkna 1-5 med ankor Klicka på bilden för att spela. Räkna 1-10 med ankor Klicka på bilden för att spela. Klicka på bilden för att spela. Smäll ballongerna i rätt ordningsföljd. Skjuta på ankor. Klicka på bilden för att spela. Klicka på bilden för att spela. Klicka på bilden för att spela. Räkna hjärtan och skjut frukter Klicka på bilden för att spela.

Ekorren Mult. Zcooly.se. Tiokompisar - Spela spel och lär dig vilka talpar vars summa blir tio. Träna tiokompisar på tre olika roliga sätt, både själv och med vännerna.

Tiokompisar - Spela spel och lär dig vilka talpar vars summa blir tio

Samla paren av tiokompisar (1+9, 2+8, 3+7 osv) i ett brädspel, i en patiens och i ett memory. Johan Nordberg ger oss appen Tiokompisar, ett mattespel med önskan att göra matematiken lättillgänglig och lustfylld. Tanken är att när barnet kan tiokompisarna utantill är det sedan lättare att utveckla sitt matematiska tänkande och förenkla uträkningar av lite svårare matematiska problem. Tiokompisar består av tre olika minispel: Tiopyramiden, (patiens för en spelare). Tiomemo, (memory för en spelare) Ett klassiskt memoryspel där det gäller att matcha tiokompisar.

Brädtian, (två till fyra spelare) Varje spelare har en spelplan med nio rutor, numrerade från ett till nio. Jag tror absolut att den här appen snabbt kan lära ett barn vilka tal som hör ihop som tiokompisar, men även för den som redan kan tiokompisarna är detta en kul app (och som en bonus befästs talen utan att man märker det).

Ladda ner appen Nyhet! Pin It!