background preloader

LÄSNING & SKRIVNING

Facebook Twitter

Så funkar Sverige.

Läsmysteriet

Stödmeningar vid inledning. SJÄLVSKATTNINGSBILDER I SVENSKA ÅR1-2 målarbilder. Handstilsträning - Pokémon GO. Lässtrategimatris 2. Välskrivning. Bera tta. Vokalramsor. Skriv till bilder. Mandalabokst%C3%A4ver. Bilder på meningsbyggnad. Gör dikter och nya meningar som konst av boksidor. Smarta Läsare: Läsdiplom - språngbräda till ökat läsintresse. Alfabetsverser. Laura Trenter - Säsong 1 - Avsnitt 1 av 3: Det brinner! Om cookies på våra tjänster SVT sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse.

Laura Trenter - Säsong 1 - Avsnitt 1 av 3: Det brinner!

Genom att använda SVT:s tjänster godkänner du detta. Om cookies och personuppgifter Använd den här videon Kopiera och klistra in koden nedan för att visa videon på din hemsida Visningen stoppad på grund av inaktivitet Laura Trenter - Säsong 1 - Avsnitt 1 av 3: Det brinner! Sändningen startar om: Timmar Minuter Sekunder Familjedeckare i tre delar baserad på Laura Trenters bok Det brinner! Medverkande:Sofie HamiltonSally Frejrud CarlssonLena B ErikssonÖrjan LandströmLoa FalkmanCecilia Frode Regissör: Mikael Marcimain Producent: Gunilla Zacharias Författare:Laura TrenterPernilla Oljelund Titel: Laura Trenter Genre: Barn År: Medverk­ande: Cecilia Frode, Lena B Eriksson, Loa Falkman, Sally Frejrud Carlsson, Sofie Hamilton, Örjan Landström Övrigt: Gunilla Zacharias, Laura Trenter, Mikael Marcimain, Pernilla Oljelund Läs mer Dela innehållet på Facebook, Twitter eller Google Plus Rättigheter Fler program inom Barn.

Lektion-se_22015_Mio_min_Mio.

ROBINSONAD

Svenska. ABC. Bokpratsspel ny version. Evas Superkoll, Säsong 1, del 6-10. Hejskolan attgaiettan bonusmaterial lasloppa. Majema-arkivet_Sprk_Drake.pdf. Alfabet montessori mindre. Alfabetsfärgläggning. Sagor och ramsor. 12-vanliga-ramsor. Bokstäver-vill-bada-fötter-och-plocka-äpplen. 3. Skriva. Svenska-åk-1-3. Bokmärken. VERG NOSAR OCH JAGAR läsebok och lärarhandledning. Boken på duken. Den unga generationen läser allt mindre och allt sämre – vad ska vi göra åt det?

Boken på duken

Litteraturutredningen föreslår satsningen "Ett läslyft för Sverige" som kräver engagemang från hela samhället. Boken på duken är Filminstitutets strå till stacken i detta samhällsprojekt. Filmer, böcker, handledningar och kringmaterial I projektet Boken på duken har vi tagit fram åtta filmer och böcker som passar utmärkt att arbeta läsfrämjande med i skolan. Det är berättelser som vänder sig från lågstadiet upp till gymnasiet, som engagerar och som på olika sätt är intressanta filmatiseringar av boken.

Till de åtta filmerna/böckerna har vi tagit fram helt nya filmhandledningar som fokuserar på just läs- och skrivfrämjande övningar. Delta i vår filmfestival! Varför inte göra en egen version av Barnen från Frostmofjället eller Matilda i klassen? Filmerna ska vara max fem minuter långa och utgå ifrån ett givet utdrag ur någon av böckerna som ingår i Boken på duken.

GRAMMATIK

Läsa. LÄSSTRATEGIER MED SERIER. Språkutvecklande arbetssätt. Ämnesspråk är nyckeln till att utveckla kunskaper i alla skolans ämnen och därför en viktig fråga för alla lärare.

Språkutvecklande arbetssätt

Ämnesspråk handlar till exempel om att uttrycka, tolka, förstå och använda begrepp, fakta och centrala tankegångar i tal och skrift, men även de känslor och åsikter som ämnet väcker. Det här utvecklingspaketet har som syfte att stödja lärare i alla skolans ämnen i arbetet med att utveckla undervisningen så att elevernas språk- såväl som deras kunskapsutveckling gynnas. Materialet i utvecklingspaketet ger stort utrymme för egna reflektioner och diskussioner i grupp. Alla språkliga färdigheter som att lyssna, tala, läsa och skriva berörs. Stöd i läroplanerna I de två första kapitlen i grundskolans, grundsärskolans, sameskolans och specialskolans läroplaner betonas det språkutvecklande perspektivet. Förslag på arbetsgång Att utveckla sin undervisning så att den får ett mer medvetet fokus på språkliga aspekter är en process som löper över tid. Förslag på arbetsgång Greppa språket.

ABC-KLUBBEN

ATT REDOVISA EN BOK. BARBRO WESTLUND. BÄNKBOKEN MATERIAL. BÖCKER OM VÄRDEGRUNDEN. CIRKELMODELLEN. E-BÖCKER OCH LJUDBÖCKER. EN LÄSANDE KLASS. FILMER OM LÄSNING OCH SKRIVNING. LEKTIONS TIPS VID LÄSNINGS OCH SKRIVNING MM. LÄSSTRATEGIER. LÄSFIXARNA. SV. SKRIVA. STORYBIRD. STAVNING. Språkutv.arbsätt. THE BIG 5. TIDNINGSARTIKLAR OCH BLOGGINLÄGG. POWER POINTS. NY I SVENSKA OCH SKOLA.

NYA SPRÅKET LYFTER FRÅN SKOLVERKET.