background preloader

ISTIDEN

Facebook Twitter

12 tidsepoken Istiden. Med tillhörande faktamaterial. Till barnen: Istiden - Ice Age-skärmsläckare, roliga Ice Age pyssel- och kunskapsblad. Istid. SLI.SE - Jakten på istiden. Skolmaterial - Länsstyrelsen om geologi.

ISTIDEN SOM KOMMER OCH GÅR

Istidens giganter - Den sista av de stora. Biologi Ovoso är en mastodont som fått sin första unge.

Istidens giganter - Den sista av de stora

Men hon lever i en hård tid... Mammutar, jättesengångare och andra av istidens giganter överlevde kylans järngrepp. Men när det blev varmare dog de ut. Var det klimatet de inte klarade? I den här filmen undersöker panteologer och geologer olika teorier om varför många av de stora giganterna dog ut först efter istidens slut. Istidens giganter är en brittisk dokumentärserie där forskare i Europa och USA reser tusentals år tillbaka i tiden för att följa spåren av istidens giganter. Varje film är indelad i olika avsnitt som kan användas separat i undervisningen. Produktionsland: Storbritannien Produktionsår: 2014 Språk: Svenska Textade språk: Svenska Ålder: 10 Speltid: 50 min. Mammutskelett.

Istiden och stenåldern. När Sverige var täckt av is. För bildmaterialet på SO-rummet gäller i allmänhet olika typer av licenser.

När Sverige var täckt av is

Många av bilderna är upphovsrättsskyddade medan andra har Creative Commons-licenser eller andra liknande licenser. Några av bilderna är helt fria att använda. Om du vill bruka en bild i eget syfte, så måste du själv ta reda på om bilden är fri att använda eller vilka villkor som gäller. Detta gör du genom att klicka på bildlänken som finns under de flesta bilderna. Om en bildlänk saknas är bilden i regel upphovsrättsskyddad och kan inte användas utanför SO-rummet. SO-rummet ansvarar inte för andras användning av webbplatsens material.

Vi vill gärna att SO-rummet används som kunskapskälla, till exempel av elever och lärare i skolundervisningen. *För användning av texterna i avsnitten om Världens länder (hi, ge och sh) hänvisar vi till Landguiden som drivs av Utrikespolitiska institutet. Istiden. Introduktion: Vad kan du om istiden innan vi börjar arbetet i år 4?

Istiden

(Ice Age, Barnen Hedenhös, olika tidåldrar). Vad ska du lära dig? (Du ska kunna tala om hur man kan se spår av istiden i naturen och kunna några viktiga ord på istidsspåren). Film om att upptäcka och arbeta med historiska fynd: "Under våra fötter" (Vad är en arkeolog? Vetenskaplig forskning. Tidslinje: "Grundbok Historia Forntiden, Puls" s. 7. Fakta/Tidslinje: Film om Sveriges historia: "Sveriges historia del 1".

Bilderboken: "När människorna kom... " s. 5 - 13. Kolla vad du kan Istiden - Bok (9789147081226) Faktatexter och arbetsuppgifter i samma bokFör dig som letar efter ett riktigt lätt material i SO/NO!

Kolla vad du kan Istiden - Bok (9789147081226)

Häftena har en lugn och tydlig layout, med faktatexter på vänstersidorna och uppgifter på högersidorna. Barnen skriver svaren direkt i boken. Läs merKolla vad du kan-serien finns för de barn som tycker det är knepigt att läsa och förstå faktatexter i vanliga grundböcker. Häftena innehåller enkla texter om viktiga och roliga fakta inom olika ämnen. Till varje sida finns några arbetsuppgifter i olika svårighetsgrad. Om författarnaFörfattare till Vikingatiden och Medeltiden är Anna Gustavsson. + Visa hela texten - Visa kortare text. Istidens jättar. Istiden för år 2-3. SO/ Historia. Till barnen: Istiden - Ice Age-skärmsläckare, roliga Ice Age pyssel- och kunskapsblad.

Iceage_pysselblad3. Istiden. SLI.SE - Jakten på istiden. ISTID. Film om istiden. Istiden - en film om landhöjning.