background preloader

Film tips om mobbing med handledning

Facebook Twitter

Osynlig - en film om mobbning. Orka: Ebba är utfryst. Jörgen + Anne = Sant | film i skolan. Nytt på engelska år 4-6 | film i skolan. Max’s Movie – ny dramaserie riktad till 10-12-åriga elever som studerar engelska. Hitta programserien här. Elvaårige Max har en tuff vardag. Han mobbas i skolan och har en mamma som är väldigt distraherad. Men Max har en livlig fantasi och tar alla chanser att fly in i sitt filmskapande tillsammans med sin låtsasvän, den modiga och mäktiga krigaren Tariq.

Del 1 av 10 sänds ikväll 19.50 i Barnkanalen Max drömmer om att bli filmregissör och arbetar med en film hemma i sitt rum. Newsreel Easy pejlar läget på nyhetsfronten i den engelskspråkiga världen. Flugornas herre | film i skolan. Vi har köpt in en våra mest utlånade filmer som strömmande! Flugornas herre är en klassiker som står sig än idag. Jämföra gärna bok och film. Perfekt för diskussioner kring mobbing och grupptryck. Man får gärna varna eleverna innan att det finns en del otäcka scener… Om filmen: Ondskan finns inom alla människor, hur mycket vi än försöker dölja det?.

Orden är William Goldings, som med romanen Flugornas herre visade att vem som helst kan förvandlas till en samvetslös mördare under trycket av yttre omständigheter. Till och med den mest väluppfostrade skolgossen. Handledning till filmen har några år på nacken, men det finns en hel del uppslag ändå. Liverpool Goalie | film i skolan. Norrmännen gör bra och rolig filmer för barn. Idag tipsar jag om Liverpool Goalie . Möt Jo Idstad: 13 år, duktig i skolan och övertygad om att livet är livsfarligt.

Ska du överleva högstadiet gäller det att undgå dödsfällorna som mobbare, hälsovådliga sporter och söta flickor. Det är bättre att satsa på harmlösa aktiviteter som ekvationer och fotbollskort. Allt går enligt Jos plan, ända tills det att en ny flicka börjar i klassen: Mari. Mari är bra på fotboll. Ämnen att diskutera efter filmen: Hur ”överlever” man tonåren? Handledning till filmen hittar du HÄR. Bäst i Sverige | film i skolan. En favorit film bland eleverna i år 4-6 finns nu att låna som DVD hos Mediateket.

Bäst i Sverige! – passar från år 3. Livet är inte lätt för tioårige Marcello. Han mobbas i skolan och han är sämst i fotbollslaget, något han försöker dölja för sin fotbollstokige italienske pappa. Marcello drömmer om att få vara bäst på något, bara något litet. Kanske räcker det med att han övervinner sin höjdskräck. Marcellos liv förändras när en ny tjej, Fatima, börjar i klassen. Länk till handledning hittar du här Posted on 14 augusti, 2014, in spelfilm and tagged 1-3, 4-6, film i skolan, mobbing, sli, vänskap. Nätmobbing | film i skolan. Under sommaren utgick en film som heter Elektronisk mobbing ur vårt utbud. Den är från 2007 och känns redan gammal i sitt innehåll även om ämnet fortfarande är högaktuellt.

Istället kan jag rekommendera några andra resurser som man kan hitta på nätet. Filmen Escape som tagits fram av Noll Tolerans mot mobbing. är 17 minuter lång och upplagt som ett minidrama. Handledning med gediget diskussionsunderlag finns oxå. Hitta film och handledning här Friends har en bra sida om mobbing och där kan du hitta en hel del om nätmobbing oxå. En sajt för ungdomar att diskutera och formulera vad som är okej och inte okej på nätet är #inteokej. En hjälp som finns om man råkat ut för näthat är att höra av sig till Nätvaro. Till sist en bra spelfilm som passar från år 9 och uppåt och tar upp detta ämne är IRL Finns att låna som DVD i Mediakatalogen. The Tough guys | film i skolan.