background preloader

ABC-KLUBBEN

Facebook Twitter

Webbövningar. ABC Korsord2. ABC Korsord1. Inspirationsföreläsning ABC-klubben med Marika Nylund Ek from nokpublisher on Vimeo. Film med Mats Wänblad. Film med Mats Wänblad. Inspirationsföreläsning ABC-klubben med Marika Nylund Ek from nokpublisher on Vimeo. ABC-klubben. Här kommer jag att dokumentera hur vi valt att arbeta med boken ”Den magiska kulan” ur serien ABC-klubben under vårterminen 2014.

ABC-klubben

Vi kommer att använda oss av lässamtal och läsfixare för att ge barnen bra lässtrategier så att de lättare kan förstå vad de läser. Skrivuppgifter och bild kommer eleverna att kunna påverka så att de blir meningsfulla. Som vanligt handlar det om att göra arbetet till sitt eget, att plocka det man som lärare känner gör undervisningen meningsfull för eleverna. Som inspiration inför arbetet under våren har vi använt oss av följande: Handledningen till ”Den magiska kulan” samt tillhörande böckerMarika Eks blogg Marie Trapps blogg Facebookgruppen ABC-klubben.

Då kör vi… Magiska kulan – arbetsgång under våren 2014 Lässamtal i grupp tillsammans med spågumman Spågumman – vad tror ni boken/kapitlet handlar om? Inför varje lässamtal så berättar jag vad kapitlet heter och så får eleverna ta hjälp av spågumman för att gissa vad de tror att kapitlet skall handla om. ABC-klubben. Här finns kompletterande material till ditt arbete med ABC-klubben.

ABC-klubben

Berättartävling åk 3! Låt dina elever i åk 3 skriva en egen ABC-klubbsberättelse! Läs mer Ladda ned julkluringar! Ladda ned ABC-klubbens kluriga julrebusar och julkorsord. Visa på smartboarden eller skriv ut och kopiera. Filmer med Mats Wänblad Ska du börja med ABC-klubben i förskoleklass eller åk 1? Gratis korsord med påsktema! Har ni en stund över efter påskpysslandet? Skriv ut ABC-klubbens påskkorsord, kopiera och dela ut i klassen. Läs mer ABC-klubben på facebook Vill du utbyta erfarenheter med andra lärare som använder ABC-klubben? Läs mer Förslag på lokal pedagogisk planering En av våra duktiga kontaktlärare för ABC-klubben, Marika Nylund Ek i Nyköping, har gjort en LPP för svenska, åk 1. Läs mer Diplom Vill du ge dina elever ett läsdiplom till terminsavslutningen? Läs mer SvenskaTankar SvenskaTankar är en serie häften om läs- och skrivundervisning. Läs mer. ABC-klubben. Saga med tarning. Läsläxsamtal.

Fick chansen att lyssna på en fantastisk föreläsare, Katarina Kuick, som berättade hur man kan hålla strukturerade boksamtal för en klass.

Läsläxsamtal

Vi lärare som var där fick själva prova på att delta i boksamtalet utifrån en bilderbok. Det var väldigt inspirerande och tankeväckande.