background preloader

Θέρμανση - κλιματισμός

Facebook Twitter

Filters and Electronic Air Cleaners. Cooling. Βιβλιοθήκη - ΛΕΒΗΤΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ. Ορισμός.

Βιβλιοθήκη - ΛΕΒΗΤΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ

Ο λέβητας είναι μία μεταλλική κατασκευή στην οποία γίνεται η μετάδοση της θερμότητας που παράγεται από την καύση του καυσίμου, σε ένα ρευστό το οποίο μπορεί να είναι το νερό, ο αέρας, το λάδι, ή ο ατμός. Οι λέβητες διακρίνονται : Εξαέρωση δικτύων θέρμανσης και κλιματισμού. Γενικά Είναι συνηθισμένο φαινόμενο να συσσωρεύεται αέρας σε διάφορα σημεία των δικτύων θέρμανσης και κλιματισμού.

Εξαέρωση δικτύων θέρμανσης και κλιματισμού.

Ο αέρας αυτός εγκλωβίζεται στο δίκτυο είτε κατά το αρχικό γέμισμα του δικτύου, είτε στη συνέχεια λόγω μείωσης της πίεσης του νερού στο δίκτυο και η συσσώρευση του έχει μια σειρά από αρνητικές επιπτώσεις στην εγκατάσταση: Ο αέρας περιέχει οξυγόνο, το οποίο αντιδρά με τα χαλύβδινα στοιχεία της εγκατάστασης και τα οξειδώνει (τα σκουριάζει)Ο συσσωρευμένος αέρας εμποδίζει την ελεύθερη κυκλοφορία του νερού στο δίκτυο, με αποτέλεσμα να μειώνεται η μετάδοση θερμότητας από την πηγή (λέβητας) στους αποδέκτες (σώματα , ενδοδαπέδια κ.λ.π.)Η μεγάλη συσσώρευση αέρα μπορεί να διακόψει εντελώς την ροή σε έναν ή περισσότερους κλάδους του δικτύου, με αποτέλεσμα οι κλάδοι αυτοί να μην θερμαίνονται.Η συσσώρευση αέρα στα θερμαντικά σώματα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της απόδοσης των σωμάτων. Διαλυτότητα του αέρα στο νερό Το νερό περιέχει πάντοτε διαλυμένη μια ποσότητα αέρα στη μάζα του. Τεχνικά εγχειρίδια.

Κατάλογος. Βιβλιοθήκη - Θέρμανσης Εγκόλπιον. Ανεμιστήρες οροφής - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Οι ανεμιστήρες οροφής, αποτελούν την πιο οικονομική και πιο φιλική προς το περιβάλλον λύση για τον δροσισμό του χώρου μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ανεμιστήρες οροφής - όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Σε αντίθεση με τα κλιματιστικά, τα οποία ψύχουν τον χώρο (υποβιβάζουν την θερμοκρασία του) αλλά υποβαθμίζουν την ποιότητα του αέρα του εσωτερικού χώρου (κυρίως λόγω της μη ελεγχόμανης αφύγρανσης του) οι ανεμιστήρες οροφής δεν ψύχουν στην πραγματικότητα το χώρο, αλλά δημιουργούν ένα ρεύμα αέρα το οποίο μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα στην ίδια θερμοκρασία περιβάλλοντος χωρίς να ιδρώνουμε. Το σημείο τοποθέτησης των ανεμιστήρων οροφής είναι ιδανικό σε σχέση με τους ανεμιστήρες δαπέδου, αφού το κατακόρυφο ρεύμα βελτιώνει την αίσθηση σε όλο τον χώρο και όχι τοπικά στη ροή του όπως οι περισσότεροι ανεμιστήρες δαπέδου και ορθοστάτη, χωρίς να μας κάνει να αισθανόμαστε ότι ο ανεμιστήρας "μας καρφώνει". Για να επιλέξουμε ανεμιστήρα οροφής, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι: Πριν αγοράσετε ανεμιστήρα οροφής, καλό είναι να ελέγξετε τα παρακάτω:

ΑΕΝΑΟΣ Α.Ε. - Θέρμανση - κλιματισμός - Θεσσαλονίκη. Εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα Αν και η εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα θεωρείται απλή εργασία για τον υδραυλικό, εν τούτοις στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι δεν γίνεται πάντοτε σωστά.

ΑΕΝΑΟΣ Α.Ε. - Θέρμανση - κλιματισμός - Θεσσαλονίκη

Στον σύντομο αυτόν οδηγό δεν θα εξαντλήσουμε το θέμα της εγκατάστασης (συναρμολόγηση βάσης, επιλογή θέσης κ.λ.π.) που θα βρείτε σε όλα τα τεχνικά φυλλάδια εγκατάστασης ηλιακών, αλλά θα τονίσουμε τα σημεία στα οποία οφείλονται οι πιο συχνές αστοχίες για τα οποία δεν θα βρείτε αλλού πληροφορίες εντός και εκτός διαδικτύου. Σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέξουμε κατά την εγκατάσταση του ηλιακού μας θερμοσίφωνα είναι: Εγκατάσταση μειωτή πίεσης στο δίκτυο ύδρευσης Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες, όπως και όλες οι συσκευές που θερμαίνουν νερό, σχεδιάζονται και κατασκευάζονται θεωρώντας ότι θα λειτουργούν σε μια μέγιστη πίεση λειτουργίας. Σε τέτοιες περιοχές, είναι σημαντικό να εγκαθιστούμε μειωτή πίεσης, μια διάταξη που δεν επιτρέπει στην πίεση του δικτύου ύδρευσης να περάσει στο σπίτι μας πάνω από ένα όριο. Θόρυβος και κλιματιστικά. Υπό κανονικές συνθήκες, ένα σωστά εγκατεστημένο κλιματιστικό δεν θα πρέπει να παράγει καθόλου θόρυβο, εκτός ίσως από το θρόϊσμα του αέρα στην εσωτερική και την εξωτερική μονάδα.

Θόρυβος και κλιματιστικά

Η ένταση του ήχου αυτού εξαρτάται κυρίως από την ποιότητα του κλιματιστικού μηχανήματος και μαζί με την ποιότητα των φίλτρων είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν ένα ακριβό premium κλιματιστικό από τα φθηνότερα μοντέλα. Οποιοσδήποτε άλλος θόρυβος εκτός από τον ήχο του αέρα που περνάει από τις περσίδες του εσωτερικού και τον ανεμιστήρα της εξωτερικής μονάδας, θα πρέπει να μας προβληματίσει, γιατί συνήθως αποτελεί ένδειξη κακής λειτουργίας του κλιματιστικού.

Θόρυβοι εξωτερικής μονάδας. ΑΕΝΑΟΣ Α.Ε. - Θέρμανση - κλιματισμός - Θεσσαλονίκη. Εργαλεία. Έχουμε δημιουργήσει μία βιβλιοθήκη με συνήθεις τυποποιημένες διατομές για να γνωρίζετε το βάρος αυτών που θα επιλέξετε.

Εργαλεία

Η βιβλιοθήκη μας ενημερώνεται διαρκώς με νέες διατομές, άλλα ενδέχεται να βελτιωθεί και ο τρόπος εισαγωγής δεδομένων, αφού δεχόμαστε διαρκώς προτάσεις για βελτιώσεις. Μη διστάσετε να στείλετε και τη δική σας πρόταση μέσω της φόρμας επικοινωνίας. Υπολογισμός Αμοιβής Μηχανικού Υπολογισμός Αμοιβών Μελέτης, Επίβλεψης, Τοπογραφικου, Φορολογικών, ΙΚΑ κλπ, και παραγωγή των εντύπων της άδειας όπως απαιτούνται για την Πολεοδομία. Παραμετροποιήσιμοι συντελεστές (τιμές ζώνης, συντελεστές κλπ) και πλήρης παραμετρικότητα για την αντιμετώπιση κάθε περίπτωσης (νέα κατασκευή, προσθήκη, αποτύπωση) Στόχος του προγράμματος είναι η ουσία των υπολογισμών για υπολογισμό αμοιβής συνήθων εργασιών. Το πρόγραμμα εξάγει αποτελέσματα συμβατά με το ΤΕΕ μέχρι και το τελευταίο δεκαδικό. Κόστος τακτοποίησης με τον Ν.3843/2010 Εφαρμογή υπολογισμού προστίμου με τον Ν.4010/2011. ΑΕΝΑΟΣ Α.Ε. - Θέρμανση - κλιματισμός - Θεσσαλονίκη. Εισαγωγή. .Τα τελευταία χρόνια, με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, δημιουργήθηκε πολύ μεγάλος θόρυβος γύρω από τους λέβητες πέλλετ και πάρα πολλά άρθρα εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο, άρθρα πολλές φορές γραμμένα από ανθρώπους άσχετους με τον χώρο της θέρμανσης.

ΑΕΝΑΟΣ Α.Ε. - Θέρμανση - κλιματισμός - Θεσσαλονίκη

Δεν είναι λίγοι οι «επαγγελματίες» που έσπευσαν να καταδικάσουν το πετρέλαιο στην αφάνεια και να προβλέψουν ένα μέλλον γεμάτο με λέβητες και εστίες πέλλετ, ενώ ακόμη χειρότερα, πολλοί μη – επαγγελματίες, εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για δουλειά, και «κατασκεύασαν» εγκαταστάσεις πέλλετ πολύ χαμηλού κόστους, πολλές φορές άκρως επικίνδυνες για την ασφάλεια των χρηστών.