background preloader

Μηχανολογικά

Facebook Twitter

Θερμανση. · Υπολογισμος του μονοσωληνιου συστηματος o ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΚΟΡΦΗΣ ΣΤΗΛΗΣ: o ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Θερμανση

Microsoft Word - CaseStudy-KENAK-multihouse-28_11_2010.doc - ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΕΝΑΚ.pdf. Θερμομόνωση δαπέδου Επί εδάφους - ΡΙΖΑΚΟΣ Γ. Κ. Α.Β.Ε.Τ.Ε. ΜΟΝΩΣΗ, ΔΟΜΗΣΗ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ, ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ. Θερμομόνωση δαπέδου επάνω σε έδαφος Σε περίπτωση ενός ισογείου, που πατά επάνω στο έδαφος, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την προστασία των υλικών έναντι της υγρασίας εδάφους με την κατάλληλη τοποθέτηση της στεγανοποιητικής στρώσης.

Θερμομόνωση δαπέδου Επί εδάφους - ΡΙΖΑΚΟΣ Γ. Κ. Α.Β.Ε.Τ.Ε. ΜΟΝΩΣΗ, ΔΟΜΗΣΗ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ, ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Επάνω στο έδαφος διαστρώνεται αμμοχάλικο και λιθορριπή πάχους περίπου 20cm, που διακόπτει τη συνέχεια των τριχοειδών αγγείων του χώματος. Στην περίπτωση διάστρωσης λιθορριπής, ένα φύλλο πολυαιθυλενίου, θα αποτρέψει τη διείσδυση του σκυροδέματος στα διάκενα της λιθορριπής. Κατόπιν διαστρώνεται πλάκα σκυροδέματος καθαριότητας. Επάνω στην εξομαλυντική στρώση τοποθετείται υγρομόνωση αποτελούμενη από δύο ή περισσότερες στρώσεις ασφαλτικών μεμβρανών. Στη συνέχεια τοποθετείται η θερμομονωτική στρώση και επάνω σε αυτήν η φέρουσα πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος. Θερμοπρόσοψη. Εξωτερική Θερμομόνωση - ΘερμοπρόσοψηΕίναι μια εναλλακτική εφαρμογή της συμβατικής μόνωσης (Μόνωση Διπλής Τοιχοποιίας και Μόνωση Σκυροδέματος) και η μόνη λύση θερμομόνωσης και ανακαίνισης για τα παλία κτίρια, που παρέχει θεαματικό θερμομονωτικό αποτέλεσμα, εξοικονόμηση ωφέλιμου χώρου, αρχιτεκτονική ελευθερία, ανθεκτικότητα στο χρόνο!

Θερμοπρόσοψη

Είναι ουσιαστικά η τοποθέτηση των θερμομονωτικών πλάκών εξωτερικά από τα δομικά στοιχεία(πχ. τουβλα-μπετά ή παλιός σοβάς) και η επίστρωση τους με έτοιμα λεπτά βιομηχανικώς παραγώμενα ελαστικά επιχρίσματα(αντί για συμβατικό σοβά) Εξοικονόμηση ενέργειας με εξωτερική θερμομόνωση Το θεαματικό μονωτικό αποτέλεσμα της εξωτερικής θερμομόνωσης βασίζεται σε 2 βασικά χαρακτηριστικά.1. Την εξάληψη των θερμογεφυρών(σημεία όπου διακόπτεται το θερμομονωτικό υλικό) στα σημεία επαφής των δοκών και υποστηλωμάτων με την τοιχοποιία2. Ας δούμε τώρα ποια είναι τα βασικά συστατικά της εξωτερικής θερμομόνωσης Τι να προσέξουμε με τους οδηγούς στήριξης. Ενδοδαπέδια θέρμανση και αντλία θερμότητας με τα μάτια του απλού χρήστη. K & D - Κ. & Δ. Μπατσακούτσας & Σία Ο.Ε.- Υπολογισμός Συντελεστή Ενεργειακής Θερμοπερατότητας.

Microsoft Word - CaseStudy-KENAK-multihouse-28_11_2010.doc - ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΕΝΑΚ.pdf. Ενεργειακά τζάκια Νερού - Λέβητες Pellet, Τζάκια Ενεργειακα, Αντλίες θερμότητας, Σόμπες ΠΕΛΛΕΤ, Σπυρόπουλος Πέτρος, Πάτρα. Περιγραφή: Μοναδικό στο είδος του τζάκι, που καίει ξύλο, πέλλετ και πυρήνα και έχει δυνατότητα σύνδεσης με τα θερμαντικά σώματα καλοριφέρ του σπιτιού.

Ενεργειακά τζάκια Νερού - Λέβητες Pellet, Τζάκια Ενεργειακα, Αντλίες θερμότητας, Σόμπες ΠΕΛΛΕΤ, Σπυρόπουλος Πέτρος, Πάτρα

Η τροφοδοσία του πέλλετ η του πυρήνα γίνεται αυτόματα και προσφέρει μεγάλη αυτονομία, ανάλογα με το μέγεθος σιλό που επιλέγουμε, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί είτε δεξιά είτε αριστερά είτε πίσω απο το τζάκι. Η τροφοδοσία και λειτουργία με ξύλο, γίνεται χειροκίνητα, όπως με κάθε τζάκι. Λόγω της υδραυλικής σύνδεσης του με τα σώματα, ζεσταίνει όλο το σπίτι και λειτουργεί σαν λέβητας, Εμπειρικές προμετρήσεις σκυροδέματος και οπλισμού - Σελίδα 6 - Οπλισμένο Σκυρόδεμα - Michanikos.gr - Σελίδα 6. Συγκριτικό τεστ: Πώς θα διαλέξω το είδος θέρμανσης που με συμφέρει. Δεκάδες αναλύσεις έχουν γραφτεί σε μια προσπάθεια να απαντηθεί το ερώτημα «ποιο καύσιμο είναι πιο οικονομικό» με το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να είναι απογοητευτικό: ο καταναλωτής δέχεται καταιγισμό πληροφοριών, οι οποίες συχνά είναι ανακριβείς, με συνέπεια να… μπερδεύεται χωρίς να έχει λάβει απάντηση στο αρχικό ερώτημα.

Συγκριτικό τεστ: Πώς θα διαλέξω το είδος θέρμανσης που με συμφέρει

Παρά το «χάος» ωστόσο που επικρατεί γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, τα πράγματα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι σχετικά απλά εάν αναλογιστούμε ότι ουσιαστικά το πόσο θα μας κοστίσει η θέρμανσή μας – όσον αφορά την κατανάλωση καυσίμου και όχι την αρχική εγκατάσταση – έχει να κάνει με 3 βασικούς παράγοντες: 2. Ηλιασμός Κτηρίου - WILDWATERWALL. Ενημερωτικα Σεμιναρια ΤΕΕ/ΤΔΚ: ΚΕΝΑΚ - Ενεργειακες Μελετες.

25 μοναδικές και πρωτότυπες σκάλες [φωτο] Συζήτηση γενικά περί ΚΕΝΑΚ - Σελίδα 2 - ΚΕΝΑΚ - Michanikos.gr - Σελίδα 2. Εργαλεία. Έχουμε δημιουργήσει μία βιβλιοθήκη με συνήθεις τυποποιημένες διατομές για να γνωρίζετε το βάρος αυτών που θα επιλέξετε.

Εργαλεία

Η βιβλιοθήκη μας ενημερώνεται διαρκώς με νέες διατομές, άλλα ενδέχεται να βελτιωθεί και ο τρόπος εισαγωγής δεδομένων, αφού δεχόμαστε διαρκώς προτάσεις για βελτιώσεις. Μη διστάσετε να στείλετε και τη δική σας πρόταση μέσω της φόρμας επικοινωνίας. Υπολογισμός Αμοιβής Μηχανικού Υπολογισμός Αμοιβών Μελέτης, Επίβλεψης, Τοπογραφικου, Φορολογικών, ΙΚΑ κλπ, και παραγωγή των εντύπων της άδειας όπως απαιτούνται για την Πολεοδομία. Παραμετροποιήσιμοι συντελεστές (τιμές ζώνης, συντελεστές κλπ) και πλήρης παραμετρικότητα για την αντιμετώπιση κάθε περίπτωσης (νέα κατασκευή, προσθήκη, αποτύπωση) Στόχος του προγράμματος είναι η ουσία των υπολογισμών για υπολογισμό αμοιβής συνήθων εργασιών.

Το πρόγραμμα εξάγει αποτελέσματα συμβατά με το ΤΕΕ μέχρι και το τελευταίο δεκαδικό. Κόστος τακτοποίησης με τον Ν.3843/2010 Εφαρμογή υπολογισμού προστίμου με τον Ν.4010/2011. Νέα σελίδα 1. Ενδοδαπέδια θέρμανση ψύξη ηλιακή θέρμανση γεωθερμία infloor heating cooling solar systems. Ενεργειακό τζάκι νερού Οι συμβατικές εστίες στερεών καυσίμων έχουν χαμηλό βαθμό απόδοσης διότι το μεγαλύτερο ποσοστό της ενέργειας που παράγεται από την καύσιμη ύλη, αποβάλλεται ελεύθερα στο περιβάλλον μέσω της καμινάδας.

ενδοδαπέδια θέρμανση ψύξη ηλιακή θέρμανση γεωθερμία infloor heating cooling solar systems

Τα τζάκια αυτά χαρακτηρίζονται από μεγάλη κατανάλωση σε ξύλο, γεγονός που επιβαρύνει όχι μόνο τον οικονομικό προϋπολογισμό του χρήστη, αλλά και το περιβάλλον με περιττούς ρύπους. Οι ενεργειακές εστίες συγκρατούν το 75% της θερμότητας που παράγουν, επιτυγχάνουν δηλαδή υψηλότερο βαθμό απόδοσης από κάθε είδος συμβατικού τζακιού και ταξινομούνται σε δύο κατηγορίες, στις αερόθερμες και στις εστίες νερού. Τα ενεργειακά τζάκια αέρα διαθέτουν αεραγωγούς που αποδίδουν θερμό αέρα στο χώρο, ενώ στα αντίστοιχα του νερού σκοπός είναι όλη η ενέργεια του ξύλου να αποδοθεί στο σύστημα θέρμανσης με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες.

Το ενεργειακό τζάκι νερού χαρακτηρίζεται από εστία κλειστού τύπου, με κατάλληλο πυρίμαχο τζάμι.