background preloader

Ιστορία

Facebook Twitter

Ο Ναζί που έσωσε χιλιάδες Κινέζους από τους Ιάπωνες κατακτητές που έσφαζαν, βίαζαν και μάθαιναν ξιφασκία πάνω σε άοπλους αιχμαλώτους. Ο ναζί επιχειρηματίας ενημέρωσε τον Χίτλερ και αμέσως τον συνέλαβε η Γκεστάπο. Πρώτα δανειστήκαμε για τον αγώνα του '21 και μετά διχαστήκαμε για τη διαχείριση του αγγλικού δανείου. Τα μοιραία πρόσωπα, οι μίζες και οι προμήθειες που οδήγησαν σε ελληνικό εμφύλιο (βίντεο) Η ταπεινωτική ήττα από τους Τούρκους το 1897. Στην συνέχεια η Ελλάδα αναγκάστηκε να πάρει υπέρογκα και εξαντλητικά δάνεια. Σας θυμίζει κάτι; Η δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη από το παρακράτος. Οι ένορκοι "έκριναν" ότι οι δολοφόνοι με το τρίκυκλο δεν “ενήργησαν από ταπεινά αίτια!”. Στο τέλος διώχθηκαν ακόμη και οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής. The Secret History of America’s Cyber War. On August 9, 2013, a hot, humid Friday, shortly after three in the afternoon, the laziest hour in the dreariest month for news in the nation’s capital, President Obama held a press conference in the East Room of the White House.

The Secret History of America’s Cyber War

Two months earlier, Edward Snowden, a contractor with the National Security Agency, had leaked tens of thousands of highly classified documents, revealing that the NSA was intercepting phone calls and emails of millions of Americans, in apparent violation of the law—and tapping the phones of allied leaders abroad as well. Citizens were outraged, embassies were fuming, Silicon Valley executives were worried that they’d lose foreign customers who suspected their products had “back doors” that the NSA could enter. Something had to be done; the stench had to be contained, the trust restored. So President Obama announced that he was doing what many of his predecessors had done in the face of crisis—he was appointing a blue-ribbon commission. Upon arrival at Ft. Οι Πειραιώτες άκουγαν τα αεροπλάνα και πανηγύριζαν με τα χέρια υψωμένα στον ουρανό. Μετά ξεκίνησε ο σφοδρότερος βομβαρδισμός στην Ελλάδα από την αμερικανική αεροπορία. Το τραγικό τέλος των εγκλωβισμένων στα καταφύγια (φωτο)

Τα "κόλπα" του Ιωάννη Μεταξά, εκτός από τη βία, για να ελέγξει τον Τύπο. Έδωσε αυξήσεις, ατέλεια στο χαρτί, συλλογικές συμβάσεις και καθιέρωσε την Κυριακή ως αργία. Όταν το Vlora έδενε στο Μπάρι με 10.000 Αλβανούς. Η ιστορία πίσω από την πρώτη μαζική απόρριψη αποδοχής μεταναστών της ανθρωπότητας Το ποτήρι είχε αρχίσει να ραγίζει ήδη από τα τέλη του 1990.

Όταν το Vlora έδενε στο Μπάρι με 10.000 Αλβανούς

Παραμονές Χριστουγέννων και οι πρώτοι Αλβανοί περνούν τα σχεδόν αφύλακτα σύνορα με την Ελλάδα. Από την πλευρά της Αλβανίας οι συνοριοφύλακες είχαν χαλαρώσει - αν δεν είχαν εγκαταλείψει τις θέσεις - τους ελέγχους ενώ από την πλευρά της Ελλάδας ο ενθουσιασμός που είχε δημιουργηθεί από την κατάρρευση του Ανατολικού μπλοκ άφηνε να γίνει και "θριαμβευτική" πράξη η κάθοδος των αδελφών μας Βορειοηπειρωτών και των απελπισμένων Αλβανών. Λίγο αργότερα, και καθώς σε καθημερινή βάση διέρχονταν από τα σύνορα χιλιάδες άτομα, ο αρχικός ενθουσιασμός και οι προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί ότι εδώ ήταν η γη της επαγγελίας ο υπουργός Εξωτερικών Αντώνης Σαμαράς προσπάθησε ανεπιτυχώς να κλείσει την στρόφιγγα που ο ίδιος και η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε ανοίξει. Δυστυχώς όμως για αυτούς το ταξίδι δεν είχε το αίσιο τέλος που θα επιθυμούσαν.

Πηγή:news247.gr. Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το απαρτχάιντ. Μια εμβληματική φωτογραφία.

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το απαρτχάιντ

Η αιματοβαμμένη εξέγερση στο Σοβέτο το 1976 έμεινε στην Ιστορία ως σύμβολο στη μάχη κατά του απαρτχάιντ. Η ιστορία του κράτους της Νοτίου Αφρικής είναι πολύ στενά συνδεδεμένη με τη θεσμοθετημένη πολιτική του απαρτχάιντ, μια πολιτική ευρύτερα γνωστή ως πολιτική των φυλετικών διακρίσεων. Στην ουσία όμως ήταν κάτι πολύ χειρότερο, μια πολιτική φυλετικού διαχωρισμού. Το παράδοξο με αυτήν ήταν ότι, ενώ οι περισσότερες πολιτικές διακρίσεων σχετίζονται με την ύπαρξη μειονοτήτων στην επικράτεια ενός κράτους και την καταπίεση μιας μειονότητας από την επικρατούσα πλειοψηφία, στην περίπτωση του απαρτχάιντ συνέβαινε το αντίθετο: η πλειοψηφία των κατοίκων της Νοτίου Αφρικής, οι οποίοι δεν προέρχονταν από τους Ευρωπαίους εποίκους, καταπιέζονταν από τη μειοψηφία των ευρωπαϊκής προέλευσης πολιτών. 45 χρόνια αγώνας εντός του ΟΗΕ Σε επίπεδο ΟΗΕ, ο αγώνας για την κατάργηση του απαρτχάιντ υπήρξε μακρύς.

Τα λουκάνικα του... Ομήρου. Αντρες ψήνουν κομμάτια κρέατος σε βωμό κάτω απο κληματαριά.

Τα λουκάνικα του... Ομήρου

(Υδρία από ελληνική αποικία της Ιταλίας. Ρώμη, Μουσείο Βίλλα Τζούλια) Εικονογράφηση: ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ Τα λουκάνικα είναι ένας από τους αρχαιότερους τρόπους συντήρησης του κρέατος. Οι άνθρωποι έφτιαξαν τα πρώτα λουκάνικα γεμίζοντας στομάχια ή έντερα ζώων με αίμα, αρωματικά βότανα και λίπος. Η παράδοση λέει πως το λουκάνικο αυτού του είδους, το οποίο θεωρείται ένα από τα πρώτα delicatessen, φτιάχτηκε από κάποιον που ονομαζόταν Αφθόνητος. Πρώτη αναφορά σε αυτό το παρασκεύασμα γίνεται από τον Ομηρο.

Το λουκάνικο αυτό είναι ακόμη και σήμερα πολύ διαδεδομένο σε όλη την Ευρώπη. Γιατί, λοιπόν, αυτό το δημοφιλές λουκάνικο είναι σχεδόν άγνωστο στην Ελλάδα; Η εξήγηση βρίσκεται πίσω στον 10ο αιώνα, όταν αυτοκράτορας στο Βυζάντιο ήταν ο Λέων ΣΤ΄ο Σοφός, που απαγόρευσε την παραγωγή λουκάνικων με αίμα μετά από περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης. Ας πούμε και δυο λόγια για την προέλευση της λέξης λουκάνικο. "Άνοιξε τάφους γιατί θα σε θάψω κι εσένα βρωμόπαπα. Αυτούς δεν θα τους θάψεις γιατί είναι κομμουνιστές". Μαρτυρίες από το πραξικόπημα του Ιωαννίδη στην Κύπρο. Λίγες μέρες μετά έγινε η τουρκική εισβολή.

"Δεν κλαίω που έχασα τα μάτια μου, κλαίω που δεν έχω άλλα δύο να τα δώσω για την πατρίδα". Η συγκλονιστική εξομολόγηση του φαντάρου στη Σοφία Βέμπο. (Βίντεο)