background preloader

AT 2017 - Menneskets forhold til naturen

Facebook Twitter

DAPL

AT: Menneskets forhold til naturen - artikel i faktalink. Cand.mag.

AT: Menneskets forhold til naturen - artikel i faktalink

Maria Høher-Larsen, iBureauet/Dagbladet Information. Februar 2017. Indledning I 2017 er emnet for gymnasiernes AT-opgave ’Menneskets forhold til naturen’, og netop det forhold har de seneste årtier ændret sig markant. Klimaforandringer udfordrer vores forhold til naturen og stiller spørgsmål til vores ansvar for naturens tilstand, mens den teknologiske udvikling ændrer vores syn på, hvad der er naturligt og unaturligt, og hvad der er rigtigt og forkert.

Også i et lidt længere tidsperspektiv har vores forhold til naturen og vores mulighed for at influere på naturskabte fænomener ændret sig betydeligt. Menneskets forhold til naturen - Forslag til skønlitteratur fra Forfatterweb. Menneskets forhold til naturen I 2017 har den gymnasiale AT-opgave – almen studieforberedelse - overskriften ’Menneskets forhold til naturen’.

Menneskets forhold til naturen - Forslag til skønlitteratur fra Forfatterweb

Vi har i den anledning samlet en række skønlitterære værker, der på den ene eller den anden måde tematiserer emnet. Fra klimafiktioner over færøsk bulder til nærkontakt med vildsvin i Småland. Charlotte Weitze: Den afskyelige Et samlende element i Charlotte Weitzes bøger er karakterernes forhold til naturen, og den måde, hvorpå naturen personificeres. Dennis Gade Kofod: Nancy Med en solid forankring i Bornholms natur og sagnkultur sætter Dennis Gade Kofod i sine værker mennesket ind i en sammenhæng større end sig selv.

Bliv klogere på menneskets forhold til naturen - Religion.dk (AT 17) Skal du, eller en du kender, skrive AT-opgave om menneskets forhold til naturen?

Bliv klogere på menneskets forhold til naturen - Religion.dk (AT 17)

Så har vi her samlet en række artikler til inspiration Hvordan ser moderne mennesker på naturen, hvordan bruger vi naturen, og hvorfor ender vi med at misbruge den? Læs om religionernes forhold til naturen og om det moderne bymenneskes forholdt til naturen i vores store tema her: Menneskets forhold til naturen Naturen i film og bøger Sidste år var det en storfilm om naturen og mennesket, der ryddede Oscarbordet til den store amerikanske filmprisuddeling. Ny storfilm med Leonardo DiCaprio gør et overvældende indtryk Menneskets forhold til dyr Må vi avle dyr for at spise dem? Se vores store tema om dyreetik Dyreforsøg: Der er forskel på rotter og aber Er jagt en blodig hobby eller nødvendig for naturen? Klimaforandringernes betydning for naturen og mennesket Klimaforandringer har været på den globale dagsorden det sidste årti.

Hvordan bruger moderne mennesker naturen? Naturen er blevet et statussymbol for mennesket. AT-eksamen 2017 - Forlaget Columbus. De bedste artikler om menneskets forhold til naturen fra Videnskab.dk (AT17) Vi tænker måske ikke dagligt over, hvor afhængige af naturen vi mennesker egentlig er.

De bedste artikler om menneskets forhold til naturen fra Videnskab.dk (AT17)

Den ilt, vi trækker ned i vores lunger, det tøj vi har på, og den mad vi spiser, bygger alt sammen på naturens ressourcer. Hvad er AT? AT står for 'Almen studieforberedelse', og er er et samarbejde mellem fag på tværs af naturvidenskab, humaniora og samfundsvidenskab. I gymnasiet skriver eleverne AT-opgaver gennem alle tre år for at forberede dem på afgangsprøven i AT, som skrives og forsvares mundtligt i 3.g. Formålet med opgaven er at styrke elevernes evne til at sammenholde viden og metoder mellem fag og bidrage til at kvalificere deres valg af videregående uddannelse. Kilde: Undervisningsministeriet Vi har brugt naturen, så langt tilbage i historien vi kan huske. Men hvem ejer egentlig naturen, og hvem har retten til at udnytte den? Årets AT-emne 'Menneskets forhold til naturen' er netop blevet afsløret, og landets gymnasieelever skal lige nu vælge, hvad deres store 3.g-opgave skal handle om.

Dyrevelfærd

Sådan ligger landet - Tal om naturen 2016 by Danmarks Naturfredningsforening. Sådan ligger landet - tal om landbruget by Danmarks Naturfredningsforening. Oversigt - brug denne hvis du bruger Firefox. Døden. Økologi. Klimaforandringer. Mennesker og dyr. Designerbørn, kloning og fosterdiagnostik. Menneskets brug af naturen. Katastrofer. Epidemier og sygdomme. Naturbaseret terapi.