background preloader

Caini

Facebook Twitter

Rottweiler. Rottweiler este numele unei rase de câini. Alimentația[modificare | modificare sursă] Alimentația Rottweilerului nu este una specială, poate fi hrănit atât cu hrană uscată cât și cu hrană preparată (de preferință orez fiert cu carne de vită sau pui și puțin morcov precum și iaurt cu mussli, supă de pui, dar si arpacaș fiert și condimentat etc.), în nici un caz carne de porc sau grăsimi. Comportament și psihologie[modificare | modificare sursă] Dresajul și îngrijirea corespunzătoare a Rottweiler-ului îl pot face un câine de companie excelent. Rottweiler-ul este o rasă de câini foarte puternică cu instincte protectoare native. Inițial, utilizat ca și câine ciobanesc care supraveghea turmele de oi, Rottweiler-ul a devenit rapid mai bine cunoscut ca și câine de pază. Deși uneori răutăcios din cauza unei educații inadecvate și mergând până la agresiune, dresajul și îngrijirea adecvată a Rottweiler-ului îl pot face un companion excelent.

Istoricul și originea[modificare | modificare sursă] Dalmatian. Usor de recunoscut dupa blana sa alba cu pete negre, Dalmatianul este un caine de paza bun si un protector nativ. Numit, de asemenea, Carriage Dog (cainele de transportor), Dalmatianul are o lunga istorie in acompanierea stapanilor lui in carele de lupta, trasuri si chiar in masinile de pompieri. Istoricul si originea Istoricul dalmatianului este incert. Expertii se contrazic cu privire la tara de origine a acestei rase. Dalmatia, o provincie din Yugoslavia si candva a Austriei, si-a revendicat originea dalmatienilor. Cu toate acestea, Franta, India, Grecia si alte cateva state au facut acelasi lucru.

Gravuri provenite din Grecia Antica reprezentau un caine atletic alergand in spatele carelor de lupta. Aspectul exterior si dimensiunile Dalmatianul este un caine de talie medie, cu un corp musculos si parul neted. Inaltimea la greaban este de 50-60 cm la mascul si de 50-55 cm la femela, iar greutatea situandu-se la ambele sexe in jurul a 25 kg. Personalitatea Relatiile cu familia si casa. Labrador Retriever. Labradorul Retriever (cunoscut și sub numele de Câinele Sfântului Ioan)[necesită citare] este o rasă de câini originară din Canada.

Acest patruped era folosit de pescari la prinderea peștelui deoarece labradorul este o rasă de câini cărora le place să se scalde în apă și să înoate. După cum și spune numele "retriever" este și un câine de aport. Istorie[modificare | modificare sursă] Labradorul Retriever își are originile în provincia Newfoundland din Canada, fiind un câine de aport, iar mai târziu, după antrenarea acestuia a fost folosit și pentru vânătoare. Pescarii îl foloseau pentru aducerea spre țărm a plaselor în care era prins peștele. Labradorul Retrever a ajuns pentru prima dată în Europa, în Anglia, la jumătatea secolului al XIX-lea, fiind adus de vasele pescărești portugheze. Conform altei teorii, această rasă a fost adusă cu mult înainte în Portugalia, teorie întărită și de faptul că „labrador” în limba portugheză înseamnă „muncitorul câmpului, al pământului”[1]

Cocker spaniel englez. Cocker spaniel-ul este un caine de companie foarte popular, disponibil in doua varietati distincte. English cocker spaniel-ul este utilizat mai frecvent la vanatoare si are o fire mai vesela si mai prietenoasa decat cocker-ul american. Cocker spaniel-ul se situeaza adesea in topul primelor 10 rase ca si popularitate si este cel mai mic caine al grupei raselor sportive. Rasa a fost recunoscuta de catre American Kennel Club, ca si rasa de sine statatoare in 1946. Istoricul si originea Toate tipurile de spaniel-i au fost caini credinciosi ai vanatorilor de secole. La mijlocul secolului al XIX-lea, crescatorii au inceput sa acorde mai multa atentie standardizarii si dezvoltarii liniilor specifice din grupa spaniel-ilor de teren.

Numele atribuit rasei de "cocker" este controversat, unii fiind de parere ca acesta ar face referire la indemanarea cainelui de a vana in hatisuri. Aspectul exterior si dimensiunile Cocker spaniel-ul este un caine de talie medie, armonios. Personalitatea Dresajul. Despre Pitbuli (mituri si adevar) Rase de caini Schnauzer Urias, catei si dresaj canin! Dog Argentinian. Este un caine mare, musculos, din tipul Mastiff-ului. Roba are parul scurt, lucios, gros, fara subpar, intotdeauna de culoare alba, usor de intretinut .Este un caine foarte inteligent, puternic, independent, ce necesita inceperea dresajului de supunere de la o varsta timpurie.

Dogul argentinian cunoscut, de asemenea, si ca mastiff-ul argentinian este rezultatul unui vis. Doi frati era hotarati sa creeze un vanator sociabil, dar care sa intimideze prin aparitie, capabil sa vaneze pume si mistreti. Dupa cateva eliminari succesive, visul celor doi frati a devenit realitate si Dogul argentinian a luat nastere. Istoricul si originea Dogul argentinian este originar din Argentina. In 1925, fratii Antonio Nores Martinez si Agustin Nores Martinez isi doreau cu inflacarare o rasa de caini capabila sa vaneze vanatul de talie mare in tinuturile rurale argentiniene. Cainele de lupta de Cordoba, care astazi nu mai exista, a fost utilizat ca parte a stocului de formare a rasei. Personalitatea Dresajul. Rase de Caini » Ciobanesc Mioritic. Scurt istoric Ciobanescul Mioritic este o rasa de caini care isi are originea in Romania, fiind selectionat dintr-o rasa naturala, existenta in Carpati.

Standardul rasei a fost stabilit in anul 1981 de catre Asociatia Chinologica Romana. Desi este o rasa de caini foarte veche s-a pastrat datorita pastorilor care foloseau acesti caini pentru a pazi turmele oi sau capre atunci cand erau atacate de ursi sau lupi. In prezent Ciobanescul Mioritic are tot mai multi simpatizanti, care isi doresc un astfel de caine nu doar pentru paza ci si pentru companie, de aceea sa raspandit pe toata suprafata tarii.

Aspectul fizic si dimensiuni Ciobanescul Mioritic este un caine de talie mare, masiv, robust, puternic dar niciodata greoi. Parul este des, lanos, putin ondulat, si lung de circa 8-16 cm. Culoarea blanii poate fi alb simplu sau cu reflexe violete, marcate cu gri, galbui sau negru. Capul este mare, puternic iar botul drept se subtiaza usor spre varf. Paza Personalitate Boli si afectiuni - maladia cotului. Ciobănesc caucazian. Ciobănescul Caucazian (Kavkazskaya Ovcharka,-KO) este o rasă de câine de talie medie spre mare, cu constituție robustă, aproape masivă; se adaptează ușor la condiții climaterice variate, este rezistent și nepretențios, astfel încât este utilizat în aproape toate regiunile fostei Uniuni Sovietice. Câine activ, cu psihic puternic, are un instinct de apărare puternic dezvoltat, ferocitatea și neîncrederea față de străini fiind o caracteristică recunoscută.

*Nu este indicat persoanelor fără experiență! Generalități[modificare | modificare sursă] Ciobanescul Caucazian este un câine de munte, puternic,catalogat drept cea mai eficientă rasă pentru pază și apărare. Aflat printre cele mai mari rase, alături de Saint Bernard și Ciobănesc de Asia Centrală, este și cel mai agresiv, cea ce face din el uriașul potrivit pentru îndepărtarea intrușilor. O caracteristică fizică a rasei sunt urechile cupate Denumire[modificare | modificare sursă] Perioadă de năpârlire Muşcătura trebuie să fie în foarfece. Caini | Rase caini | Oferte si cereri caini.