background preloader

Blocs d'història i periodisme

Facebook Twitter

El Punt Avui - Blogs. Dirigida per F.

El Punt Avui - Blogs

Gary Gray, Straight outta Compton, ens explica la història del grup de hip hop N.W.A (Niggaz With Attitude) a la ciutat californiana de Compton durant els anys vuitanta. Per als que no ... Blogs - LaVanguardia.com. Noticias sobre la disciplina. Los archivos de Justo Serna. La bitàcola de Xavier Diez. “Arriba España” Fa pocs anys, en tornar a casa em vaig trobar amb un cordó policial.

La bitàcola de Xavier Diez

No permetien passar a la gent del carrer. Llegir més Catalunya postnacional Una de les paradoxes a les quals assistim és que les crítiques més agressives contra el nacionalisme provenen dels nacionalistes! Morir per les idees En una coneguda cançó, Georges Brassens ironitzava sobre “morir per les idees”. Un MIR de dubtes Una filtració mediàtica ha revelat el pla d’instaurar un sistema d’accés a la docència inspirat en el MIR dels metges. No és el 3%, és el 21% No cal repetir allò que és evident. Tarda de toros Dissabte al matí, mentre mig em despertava, rebia un whatsapp on s’informava de la intenció del Ministerio de Educación d’establir uns estudis Llegir més L’estranya hispanitat A principis dels noranta, quan feia poc que era mestre i tutoritzava un vuitè d’EGB d’una escola de Sant Andreu, a Barcelona, Llegir més Refugiats: arma estratègica Incentius per resultats?

Agusti Alcoberro. Amics Girona Napoleònica. Ares i els Seus Gossos. Institut Patrimoni (@Ipatrimoni) Inicio. Camins de sorra i vent. El bloc d'Eudald Carbonell. 15 Nov, 2015 Suspensió temporal de la meva presència 2.0 Benvolguts amics i amigues, Coincidint amb que he deixat la direcció de l’IPHES (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social) he decidit la suspensió temporal de la meva presencia directa en les xarxes 2.0. i també del meu blog personal.

El bloc d'Eudald Carbonell

Em dono un temps per poder pensar i regenerar la meva presència en aquests mitjans. Després de vuit anys d’activitat intensa em plantejo una nova forma de connexió social. Evolution and revolution! 21 Gen, 2015 Catalunya i moviment social (1) Quan els moviments socials s’organitzen, com ha esdevingut a Catalunya, resulta molt difícil aturar-los, si no hi ha una resposta política adequada; aquesta és una premissa etnogràficament establerta que cal tenir en compte. Aquest és el substrat que fa que un poble vulgui tenir un Estat propi. Empobriment La segona qüestió és l’empobriment de les classes mitjanes com a conseqüència de la crisi econòmica.

Participació de proximitat 5 Oct, 2014. ELMUNDO.es. Blog sobre extremismo y democracia. Oriol Junqueras. Dijous, 15.10.2015. 00:00 h Execució del president Companys(15-10-2007) Article publicat el 15-10-2007 Intenteu imaginar la matinada del 15 d’octubre de 1940.

Oriol Junqueras

Esteu presoners en una cel•la. Fa poca estona que heu redactat el vostre testament. A l’exterior del calabós, unes passes s’acosten pel passadís. Dijous, 4.9.2014. 22:25 h Aquella remor llunyana El reconegut hispanista John H. Dimecres, 30.7.2014. 00:00 h Una mica de 'pietisme' alemany (publicat 9-6-2007) El 23 de maig de 1618, els representants de l’emperador són llançats des d’una finestra del castell de Praga. Dimecres, 18.6.2014. 08:14 h Guillem Agulló, in memoriam Publicat 11-4-2008 al @directe L’11 d’abril de 1963, Joan XXIII publica l’encíclica Pacem in Terris, en què adreça “a tots els homes de bona voluntat” una crida a la pau, basada “en la veritat, la justícia, l’amor solidari i la llibertat”. El Malestar en la (in)cultura. El marge. JOAQUIM NADAL. PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC.

Barcelona.

PATRIMONI HISTORIC i ARTISTIC

(EFE).- Investigadores mexicanos están excavando un nuevo templo azteca en México D.F., dedicado al dios del viento, que ha aparecido bajo la sede de la Casa de Cultura de España, según ha explicado el arqueólogo Eduardo Matos Moctezuma, director del Proyecto de Arqueología Urbana. Matos, que fue director del proyecto del Templo Mayor desde su inicio y uno de los arqueólogos más destacados de México, ha dicho en una entrevista concedida a Efe que "en estos momentos se está excavando este edificio azteca que corresponde a un templo dedicado al dios del viento, hallado justo detrás de la catedral de México".

La catedral, recuerda el arqueólogo, fue erigida muy cerca del gran recinto ceremonial antiguo y allí se ha hallado el templo mayor y otros vestigios. Precisamente, la parte que correspondía a la escalinata por la que se accedía a este edificio es la que se ubica bajo la Casa de España, mientras que la catedral está más alejada, a unos 25 metros. París: Llums i Revolució. Jul 03 2008 Benvingudes i benviguts, Continuant el projecte “París: Llums i Revolució” iniciat el curs 2004-2005, aquest blog pretén apropar a tota la comunitat (és un dir) universitària i no universitària, la veïna República francesa i la ciutat de París a través de la seva història.

París: Llums i Revolució

Veiga: un blog.