background preloader

Substrate

Facebook Twitter

Субстрат JBL Manado. Онлайн Зоомагазин 0. Manado – Натурален субстрат от изпечена естествена глинаПодпомага работата на филтъра.Благодарение на естествената си, порьозна структура, JBL Manado дава огромна повърхност с идеални условия за бързо и ефективно колонизиране с полезни бактерии.

Онлайн Зоомагазин 0

Това силно увеличава ефективността на филтъра. Субстрат JBL Manado. Здравей градски, както каза колегата petko манадото не се смесва с нищо друго само може да сложиш подложка за подхранване на растенията ако слагаш растения Подложка под основния грунд се слага само ако ще наблягаш в посока растителен аквариум, т.е. по-голямата част от дъното да е засято с растения.

Субстрат JBL Manado

Не бих искал да е мой аквариума с неизползвана подхранваща подложка. Има, разбира се, алтернативен вариант - слагаш подложка само там, където ще засаждаш. Но това е прекалено обвързващо. Ако не се гони гъсто залесен аквариум, най-добрия вариант е да се ползват продукти тип топчетата на JBL, които се заравят близо до корена на растението. За мен Манадо е един от най-красивите грундове. . - предвид структурата му, Manado разполага с по-голяма площ за заселване на бактерии, сравнено с кварцовия или речния пясък. Грунд и камъни в аквариума. Грунд и камъни в аквариума Тази статия представя камъните, използвани в акваристиката, както и това, което начинаещите наричат 'пясък', а именно - грунда, който покрива дъното на аквариума.

Грунд и камъни в аквариума

Как да изберем подходящи камъни и грунд, как да ги дезинфекцираме и измием, как да ги сложим в аквариума. Декоративен Грунд хранителен субстрат за аквариум JBL Manado 25L - 125.00лв : ЗооСвят, Ние ще Ви помогнем! Декоративен Грунд с особена функция - хранителен субстрат за аквариум JBL Manado - това е по-добрия грунд!

Декоративен Грунд хранителен субстрат за аквариум JBL Manado 25L - 125.00лв : ЗооСвят, Ние ще Ви помогнем!

Историята, когато аквариумният грунд имаше само декоративна функция отмина. В следствие на много експерименти и след дълга работа резултатът най-после е на лице: JBL представя Manado, субстрат, който е с изключителена порьозна структура, повишава качеството на водата, създава по-добри условия за колонизиране от полезните нитрифициращи бактерии и съществено подсилва растежа на растенията! В допълнение на това JBL Manado работи като "зареждаема батерия", защото всички излишъци на хранителни вещества се съхраняват в субстрата. Експериментите показват същественото намаляване на растежа на алгите без това да пречи на растежа на растенията, защото те могат да абсорбират хранителни съставки директно от корените без никакъв проблем.

Подпомага филтрацията на аквариума по естествен начин. Грунд и камъни в аквариума. Тази статия представя камъните, използвани в акваристиката, както и това, което начинаещите наричат 'пясък', а именно - грунда, който покрива дъното на аквариума.

Грунд и камъни в аквариума

Как да изберем подходящи камъни и грунд, как да ги дезинфекцираме и измием, как да ги сложим в аквариума. Както на дъното на естествените водоеми, така и на дъното на аквариума, има едно нещо, което се нарича грунд. Той придава естетичен вид на аквариума и в него се засаждат растенията. В реките и езерата грундът представлява смес от пясък, почва, камъни и други неща, в морето е пясък от натрошени миди, но в акваристиката се използват по-други материали. Въпрос за хранителен субстрат. Многослоен субстрат за растителен аквариум. Автор: Predator Тъй като вече съм се сблъсквал с проблема за създаването на подходящ субстрат за растителен аквариум и виждам, че сред много от пишещите тук има желание за намиране на възможно най-добрия (и по възможност евтин) вариант за решаването на този проблем, ще си позволя да изложа на кратко основните принципи, по които трябва да се работи (поне според мен), за да се достигне до създаването на субстрат, който да осигури дългосрочна и стабилна работа на вашия аквариум.

Многослоен субстрат за растителен аквариум

За целта ще използвам наученото от мен за принципите при създаване на "Природен аквариум" (описани от Т. Амано и др. автори и много добре събрани и обяснени в сайта www.amania-110.ru) и някои примери взети от собствения ми скромен опит. Преди около месец и моят "бърз" аквариум беше застигнат от подобна пълна анаеробност на грунда и катастрофата наистина беше забележителна - растенията от предния план буквално изгниха, а водораслите бяха навсякъде - резултата беше неизбежен рестарт.

Google Image Result for. Jbl manado. Аз, и няма да го сменя скоро!

jbl manado

Не съм скрит шпионин на JBL, но ще ги хваля яко. Манадо е гранулат от изпечена глина. Това е грунд, който подобрява качеството на водата чрез своята екстремна пориозност и видимо подобрява растежа на водните растения. Освен това манадо функционира като зареждаща се батерия, излишни хранителни вещества могат да се складират в грунда. Грунд за аквариум, пясък за аквариуми. Грунд за аквариум, пясък за аквариуми. Сбстрат MANADO JBL Форум акваристика за любители. На Манадото вървят много емитации!

сбстрат MANADO JBL Форум акваристика за любители

В Зоосвят пише много ясно, че Manado то, което те продават в плик без етикет не е Manado. Не е JBL Маnado. И аз, като се замисля ми продадоха Aquarium.bg 2 кг JBL Manado в оригинална опаковка, чак в нас успях да разкъсам плика. Беше много здрав, с нож го късах. А другите 5 кг ми ги пробутаха в най-обикновен плик оттези, все едно си си купил 5 CD диска и са ти ги сложили в найлонче.

Та откривам му един съвършен недостатък! Защо до сега нито един не го беше написал това аджеба!!! По-скоро препоръчвам, ако ще правите аквариум с Манадо да си направите гнезда, в които да сипвате по една две шепи от его и после да затрупвате. JBL Manado vs Dupla Ground.