background preloader

Муслимани

Facebook Twitter

KUSTURICA UZVRAĆA UDARAC: Moj otac je rođen kao musliman, ali je, pre svega, bio SrbinVijesti iz regije. Srpska povjesničari još lelujaju u zaključcima zašto je odomaćeno da su Srbi samo kršćani pravoslavci?

KUSTURICA UZVRAĆA UDARAC: Moj otac je rođen kao musliman, ali je, pre svega, bio SrbinVijesti iz regije

Zašto su kao rijetko koja suvremena nacija prihvatili da nacionalnu vododelnicom vežu za pripadnost SPC i tako značajan dio vlastitog etničkog korpusa suze, pa se sada po internet forumima upinju da dokažu kako je Ruđer Bošković bio Srbin-rimokatolik iz Dubrovnika? Što bi sa stavom Vuka Stefanovića Karadžića da su Srbi narod tri vjere? Бошњачење Босне. Фонд Стратешке Културе - електронско издање.

Салих Селимовић: Постоје Срби православци и Срби муслиманске вероисповести! Google Translate. POSTALA HIT NA INTERNETU: Pogledajte zašto je bosanska himna postala predmet sprdnje na Redditu! Crimes against Serb:Command the Muslim army for killing Serbs. PROFESOR BESIM SPAHIĆ IZ BiH: Ja ne smijem u Bosni reći da smo nastali od Srba (VIDEO) Predavanje profesora dr Besima Spahića u Kaknju nasmejalo je ceo Balkan.

PROFESOR BESIM SPAHIĆ IZ BiH: Ja ne smijem u Bosni reći da smo nastali od Srba (VIDEO)

Profesor je govorio o apsurdnim temama kao što su tri jezika, tri nacije u BiH, o istoriji o kojoj se „ne sme pričati“ i drugim stvarima, ali način na koji je to iznosio je krajnje zanimljiv i zabavan. - Sa našeg stanovišta Amerikanci ne postoje. Prof. Besim Spahić o Naćertaniju, Bošnjacima i Bosanskom jeziku. There was no Serbian grenade killing people in Tuzla. Srbi i Muslimani: narod jednog jezika i istog porekla. Bosnai Hercegovina nije ostavština Osmanlija – ta zemlja je postojala pre dolaska Turaka.Šta su to muslimanima (današnjim Bošnjacima) dobra donijeli Turci?

Srbi i Muslimani: narod jednog jezika i istog porekla

Ništa! Turci su Bosnu podjelili na bosanski i hercegovacki i sandžacki pašaluk i od tada se nikada više nije sastavila, ali muslimani to ne vide.Turci su velika zabluda Bošnjaka,koji ako žele biti slični ostalim evropskim narodima, moraju se suočit sami sa sobom i jednom za sva vremena, za vijek vijekova, rasčistiti sa zabludama i islamističkom napašću koja ih je dohvatila i guši ih kao najopakija bolest. PROFESOR MIDHAT RIĐANOVIĆ: Bošnjaštvo je najveće zlo koje je ikad pogodilo Bosanske Muslimane! SARAJEVO - Profesor engleskog jezika i lingvistike Midhat Riđanović iz Sarajeva nedavno je objavio tekst o fenomenu Bošnjaštva za koje smatra da je u pitanju kukavičije jaje posmetnuto kao bi se Bosna podelila.

PROFESOR MIDHAT RIĐANOVIĆ: Bošnjaštvo je najveće zlo koje je ikad pogodilo Bosanske Muslimane!

Po rečima profesora Riđanovića Bošnjaštvo je: "najveće zlo koje je ikad pogodilo Bosanske Muslimane. To je kukavičije jaje koje nam je podmetnuo Tunjo Filipović i njemu slični jer im je trebao nacionalni naziv u kome neće figurirati reč Musliman, jer je nezgodno biti i ateista i Musliman". On kaže da veliki broj Bosanskih ateista ponosno su istacali svoju pripadnost naciji Bosanskih Muslimana i time iskazivali svoj pijetet prema svojim precima, koji su tokom četiristo i više godina ponosno ispovedali vjeru Islam. Glavni razlozi zašto će Bošnjak dovesti do raspada Bosne. DRINA.INFO - Информативни портал : Бајина Башта, Тара, Дрина... Meša Selimović Quotes (Author of Death and the Dervish) ПРОФЕСОР САЛИХ СЕЛИМОВИЋ: „Турци су исмевали Србе муслимане, Бошњак значи празноглав, глуп!“

Muslimani nikada nisu postali Turci jer su sačuvali svoj maternji jezik, staru tradiciju i uvek su znali svoje poreklo, kaže istoričar i profesor Salih Selimović za nedeljnik Pečat, pojašnjavajući uzroke istorijskog razdora Srba muslimanske veroispovesti i Srba pravoslavaca.

ПРОФЕСОР САЛИХ СЕЛИМОВИЋ: „Турци су исмевали Србе муслимане, Бошњак значи празноглав, глуп!“

Profesor istorije Salih Selimović iz Sjenice (foto: Jutjub printskrin) Istoričar i profesor Salih Selimović vrstan je poznavalac tema vezanih za srpsko-muslimanske odnose i probleme koji su se „provlačili“ kroz našu, ne mnogo srećnu, balkansku prošlost. Autor je vrednih knjiga, na desetine studija, naučnih radova o poreklu i istoriji Srba muslimanske veroispovesti. Objašnjavajući pitanje porekla današnjih muslimana u Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, KiM, pitanje njihovih korena, ukazujući i na suštinu i prirodu viševekovne nesloge Srba i muslimana, jednog istog naroda različitih vera, na početku razgovora, on kaže:

Pismo proroka Muhameda hrišćanskim monasima. Prema tradiciji hrišćanskih monaha manastira „Sveta Katarina“ na Sinaju, prorok Muhamed je često posećivao manastir i vodio razgovore sa hrišćanskim sveštenicima.

Pismo proroka Muhameda hrišćanskim monasima

Ovaj dokument je pisan 626. godine, a sastoji se od nekoliko odredbi o temama vezanih za život Hrišćana pod islamskom vladavinom, i nosi prepoznatljiv prorokov pečat. Sultan Selim Prvi je originalno pismo odneo u Istanbul 1517. gde se i danas čuva u muzeju „Topkapi“, a na zahtev monaha je napravljena kopija i ostavljena u manastiru. Sadržaj pisma je sledeći: “Ovo je poruka Muhammad ibn Abdullah-a, kao zavet onima koji usvajaju Hrišćanstvo, u blizini i daleko, mi stojimo uz njih. Много муслимана прелази у хришћанство, није Зукорлић случајно омекшао после Зворника. Чији су златни љиљани? Istoričar Salih Selimović: Većina naših muslimana, sada Bošnjaka, srpskog su porekla i bili su pravoslavci! Mustafa Cerić i Izetbegović imaju srpsko poreklo i to znaju! Salih Selimović, profesor, istoričar i publicista iz Sjenice, čovek koji godinama, iako se suočava sa brojnim problemima, neumorno istražuje, objavljuje i otvoreno govori o svom srpskom poreklu i o islamizaciji na prostoru bivše Jugoslavije, bavio se i fenomenom Svetog Save i muslimana, a nedavno je dobio Vukovu nagradu.

Istoričar Salih Selimović: Većina naših muslimana, sada Bošnjaka, srpskog su porekla i bili su pravoslavci! Mustafa Cerić i Izetbegović imaju srpsko poreklo i to znaju!

Salih Selimović, istoričar Jedan ste od retkih Bošnjaka koji javno govori o svom srpskim korenima i istražuje proces islamizacije na prostorima bivše Jugoslavije, tvrdite da je većina današnjih muslimana ima srpsko poreklo. - Ne vidim nijedan razlog zašto bi krio svoje srpske korene. Како је измишљено Бошњаштво. Prof. dr. Midhat Riđanović: 'Bošnjaštvo je najveće zlo koje je ikad pogodilo Bosanske Muslimane' Bošnjaštvo je najveće zlo koje je ikad pogodilo Bosanske Muslimane.

Prof. dr. Midhat Riđanović: 'Bošnjaštvo je najveće zlo koje je ikad pogodilo Bosanske Muslimane'

To je kukavičije jaje koje nam je podmetnuo Tunjo i njemu slični jer im je trebao nacionalni naziv u kojem neće figurirati riječ Musliman, jer je nezgodno biti i ateista i Musliman. Prije nego što je naš akademik lansirao termin Bošnjak, veliki broj Bosanskih ateista ponosno su istacali svoju pripadnost naciji Bosanskih Muslimana i time iskazivali svoj pijetet prema svojim pretcima, koji su tokom četiristo i više godina ponosno ispovijedali vjeru Islam. Ja imam više razloga zbog kojih smatram da će naziv Bošnjak doprinijeti raspadu Bosne; evo dva glavna: 1) Prihvatajući nacionalno ime Bošnjak, mi pravimo budale od svojih predaka, za koje implicitno kažemo da nisu znali svoje nacionalno ime, jer su, osim u početku Osmanske vladavine, Bošnjaci bili SVI stanovnici Bosne (dok nije počela Srbizacija Pravoslavnih krajem 18. vijeka).

Muslimani iz bivše SFRJ su bili Srbi,a sada postaju Bošnjaci. Bošnjaci najsretnijim periodom svoje istorije smatraju okupatorsku Osmansku imperiju.

Muslimani iz bivše SFRJ su bili Srbi,a sada postaju Bošnjaci

Istu onu imperiju koja je napuštanjem Bosne i Hercegovine ostavila 97% nepismenog stanovništva. Zbog par mostova, džamija i kupatila, Bošnjaci ne mogu prežaliti feudalno uredjenje zemlje.Turci su Bosnu podjelili na bosanski i hercegovacki i sandžacki pašaluk i od tada se nikada više nije sastavila, ali muslimani to ne vide. Samo čujete – sve što je tursko dobro je.Turci su potcenjivali i ismejavali muslimane nazivajuci ih Bošnjacima, što u doslovnom prevodu znači preznoglav, tvrdoglav. U 19.veku sandžaci su bili samo administrativno – upravna područja u rangu okruga. Istoričar Salih Selimović: Evo zašto muslimani sa ovih prostora nikada nisu postali Turci. Muslimani nikada nisu postali Turci jer su sačuvali svoj maternji jezik, staru tradiciju i uvek su znali svoje poreklo, kaže istoričar i profesor Salih Selimović koji je vrstan poznavalac tema vezanih za srpsko-muslimanske odnose.

Istoričar Salih Selimović: Evo zašto muslimani sa ovih prostora nikada nisu postali Turci

On je objasnio uzroke istorijskog razdora Srba muslimanske veroispovesti i Srba pravoslavaca. „Današnji muslimani, koji su sa prostora bivše SFRJ, u većini slovenskog su porekla. To je u nauci nesporno, mada ima i onih koji bi „hteli“, reč je o bosanskom i delu raških muslimana, da su bogumilskog porekla. Ne znaju ili neće da znaju da su bogumili samo jedna hrišćanska jeres, može se slobodno reći u pravoslavlju, a nikako neki poseban bogumilski narod. Istina o zastavi Srbije - istina o srpskoj zastavi. Меша Селимовић – Wikiquote. VIŠEVEKOVNA NESLOGA SRBA I MUSLIMANA, JEDNOG ISTOG NARODA RAZLIČITIH VERA. Muslimani nikada nisu postali Turci jer su sačuvali svoj maternji jezik, staru tradiciju i uvek su znali svoje poreklo – kaže naš sagovornik, pojašnjavajući uzroke istorijskog razdora Srba muslimanske veroispovesti i Srba pravoslavaca.

Istoričar i profesor Salih Selimović vrstan je poznavalac tema vezanih za srpsko-muslimanske odnose i probleme koji su se „provlačili“ kroz našu, ne mnogo srećnu, balkansku prošlost. Autor je vrednih knjiga, na desetine studija, naučnih radova o poreklu i istoriji Srba muslimanske veroispovesti. Objašnjavajući pitanje porekla današnjih muslimana u Srbiji, BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, KiM, pitanje njihovih korena, ukazujući takođe i na suštinu i prirodu viševekovne nesloge Srba i muslimana, jednog istog naroda različitih vera, na početku razgovora, on kaže: