background preloader

Manipulacija

Facebook Twitter

Hellowin - Noc vestica

Орке на тему манипулације у контексту Wimbledon-а и Ђоковића. НИЛ САНДЕРС: Ваше мисли нису ваше – Масовна контрола, манипулација маса и менаџмент перцепције (први део) Наша сарадница и члан редакције, новинар Биљана Ђоровић разговарала је за „Геополитику“ са Нилом Сандерсом, магистром психологије, филма и теорије медија и квалификованим хипнотерапеутом, једним од најбољих познавалаца научне контроле ума, а повод је била двотомна студија Нила Сандерса – „Ваше мисли нису ваше: Масовна контрола, манипулација маса и менаџмент перцепције“.

НИЛ САНДЕРС: Ваше мисли нису ваше – Масовна контрола, манипулација маса и менаџмент перцепције (први део)

Студија представља темељну и свеобухватну анализу методологије и историјата деловања института, обавештајних служби, медија и мрежа организација, политичара, научника, „елите моћи“, водећих личности шоу бизниса укључених у спровођење агенде Новог светског поретка кроз контролу ума као стожера научно технолошког тоталитаризма.Ова студија је резултат деценијског прикупљања и анализе декласификованих докумената, научних радова, судских записника, признања и сведочанстава лекара, жртава и „звиждача“ – људи ангажованих на програмима контроле ума који су своје увиде предочили јавности. Биљана Ђоровић. David Icke – Efekat stada: Manipulacija masama je vrlo jednostavan posao! Hakslijevo pismo Orvelu: 1984. i Vrli novi svet « Pavle Bašić. Колонијални рецепт - метода даљинске управе државама. Крај доминације Енглеске империје није донео крај владања удаљеним колонијама – само су се методе промениле.

Колонијални рецепт - метода даљинске управе државама

Краљевство је приметило да локално становништво колонија подноси много гору тиранију од локалног поглавице него од бледолике Енглеске краљице. Колонијални рецепт даљинског управљања далеким племенима уз помоћ деспотске владавине локалних поглавица је још увек у употреби. Енглези су уз помоћ пар хиљада људи, користећи стратегију завади па владај (divida et impera) без проблема управљали вишемилионским становништвом Индије.

Још бољим рецептом се показао систем даљинског управљања најпре племенима, а потом и банана државама насталим у Афричкој регији. Уместо неке бледолике краљице у Еглеској, као суверни владар територије је постављан локални поглавица који је својом апсолутистичком владавином обезбеђивао несметану експлоатацију богатстава своје државе. Основе програмирања људског ума - зашто смо постали хипнотисана гомила. Владање хипнотисаном масом је сан сваке елите.

Основе програмирања људског ума - зашто смо постали хипнотисана гомила

Методе су се мењале, али је циљ остао исти. Слободна воља, избор и мишљење у већини случајева се своде на илузију. Deca razotkrivaju satanističko pedofilski kult. Sta se krije iza Crtanih Fimova za Decu (Walt Disney) Kako isprati mozak naciji, generacijama - Juri Bizmenov. TOP 10 neoliberalnih manipulacija. Глобалистичко обликовање деце - Глобализам - Завера - Цеопом Истина. Психолози се у последње време све чешће суочавају с врло изопаченим понашањем предшколске деце.

Глобалистичко обликовање деце - Глобализам - Завера - Цеопом Истина

С једне стране, необична спутаност, недовољно развијен говор. С друге, повећана агресивност и некаква дивља, претерана демонстративност. Дете се устеже да одговори на најпростије питање, али се притом без устручавања кревељи у присуству непознатих одраслих, пузи под столом, па чак и прави непристојне покрете. Понаша се сасвим неконтролисано. Модели лошег понашања га привлаче као магнет, премда најчешће ништа слично код куће не види, и наравно, хиљадама пута је у кући чуло да се тако не сме понашати. Vuk Jovanovic i slucaj sa pijace markala (part1) Злоупотреба психологије: убеди себе да си срећан. Злоупотреба психологије: убеди себе да си срећан Posted by С.М. on 11. јул 2014. · Коментари су искључени Најновија истраживања о ефектима такозване „школе позитивног мишљења“ која нуди инстант рецепте за претварање губитника у добитнике, додатно потврђују да је у питању обмана за брзо стицање новца, због које многи озбиљно болесни људи одустају од професионалне помоћи.

Злоупотреба психологије: убеди себе да си срећан

Захваљујући комерцијалном издаваштву, тврдња да је за срећу и успех довољно да сваки дан позитивно размишљамо проширила се као вирус и данас је готово немогуће разуверити људе у њену произвољност. MIRJANA BOBIĆ – MOJSILOVIĆ: Mediji uče našu decu da budu promiskuitetni, pijani, istetovirani, izbušeni i glupi kao noć  ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ КАКО ЈЕ НАСТАЛА ПЕСМА “АЈДЕ ЈАНО КУЋУ ДА ПРОДАМО”? (Видео) (srpskaistorija) Послушајте овај текст: -Ајде Јано, кућу да не дамоДа не дамо, Јано душо, да је не продамо,Кад продамо, Јано душо, како да играмо?

ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ КАКО ЈЕ НАСТАЛА ПЕСМА “АЈДЕ ЈАНО КУЋУ ДА ПРОДАМО”? (Видео)

У време комунизма текст је измењен! Ајде Јано кућу да продамо, да продамо само да играмо…Ајде Јано коња да продамо да продамо само да играмо… није то случајно измењено…а песма је настала на Косову и Метохији пре око 300-350 година … МИРЈАНА БОБИЋ-МОЈСИЛОВИЋ: Промискуитетан, пијан, тетовиран, избушен и глуп као ноћ. Невероватно је колико неопажено, и скоро без икакве реакције пролазе концепти „модерности“ који се кроз разне стереотипе о младима протурају као нови пожељни модели понашања.

МИРЈАНА БОБИЋ-МОЈСИЛОВИЋ: Промискуитетан, пијан, тетовиран, избушен и глуп као ноћ

Изгледа да је много тога овде отишло дођавола. Друштво које је изгубило моралне вредности, суочено је са лошим вестима. Језиве трагедије младих људи, алкохол, суманута вожња, насиље на спортским догађајима, насиље на улицама, малолетни криминалци који злостављају и пљачкају старце, то је, речју, страшни биланс протекле две недеље. Са друге стране, медији се готово утркују у промоцији бесмисла – порнографија насиља, материјалне облапорности и стварне порнографије (на друштвеним мрежама све врви од голих задњица и груди) само доприноси лудилу које овде уздрмава све друштвене сегменте.

Никола Варагић: РОДОЉУБЉЕ И НАЦИОНАЛИЗАМ НИСУ ИСТО. Нехришћански антропоцентризам води у (негативну) индивидуализацију и атомизацију – у разбијање органске заједнице, а да се при томе не развија ни појединац, као (слободна, аутономна, непоновљива) Личност.

Никола Варагић: РОДОЉУБЉЕ И НАЦИОНАЛИЗАМ НИСУ ИСТО

Атомизација успева тамо где се људи не боре против греха – гордости, егоизма. Антропоцентризам је испреплетан са егоцентризмом, онтолошким нихилизмом и моралним релативизмом. TV PROGRAMiranje – video. Beware The Green Screen Deception (Chroma Key) BANKARI TELEVIZIJOM ISPIRAJU MOZAK: Naučnik dokazao kako prave haos u glavi, pare su iza svega! Project MKUltra. Tavistock Institute for Global Manipulation. Деловање појединих страних министарстава и НВО путем позоришних игара. Намеће се велика потреба да држава законски регулише НВО које су финансиране од страних влада, и окарактерише их управо на начин какве и јесу, агенцијама страних влада.

Деловање појединих страних министарстава и НВО путем позоришних игара

У Србији се данас играју многе игре, како на политичкој, интелектуалној, културној, тако и на позоришној сцени. Неке подупире невладин сектор, овом прилико читај, сектор страних влада који поставља нове моделе васпитања, образовања, морала. И служећи се тим моделима, читај идеологијама покушава да нас научи прихватљивим типовима понашања: толерантности, транспарентности, мултикултуралности… итд. Узмимо за пример НВ организацију „Центар Е8“, која је у сарадњи са Битеф театром у Београду сачинила представу „Мушкарчине“ која око годину ипо дана игра у овом позоришту на редовном репертоару, али организује и гостовања у другим позориштима. Злоупотребе појмова: толеранција, транспарентно, мултикултуралност. Спекулацијом појмовима „толеранција“ и „транспарентно“ отвара се простор за утицај и продор нових друштвених заједница, па макар оне биле и хомосексуалне, па макар и то прихватање урушило читав систем досадашњих породичних вредности.

Злоупотребе појмова: толеранција, транспарентно, мултикултуралност

Испитивање језичке употребе, читај злоупотребе појмова: толеранција, транспарентно, мултикултуралност окрива нам позадинску идеју која се користи у покушају промене друштвених вредности Срба. Анализом језика врло брзо налазимо да су поменути појмови праћени одређеним фразама, например: отворено друштво, или родна равноправност. Фразе се користе као подупирачи наведених појмова, показујући правац њихове језичке употребе. Међутим није проблем у појмовном подупирању, пошто свака фраза може добро послужити као помоћ у разумевању неког појма. „NEUBOJNO ORUŽJE”: Tehnologija za kontrolu uma već se koristi u SAD, Japanu i Evropi (najviše u Švedskoj)

Деда Мраз

Алексеј Захаров: Технологије манипулације и информативног рата - ЕВРОАЗИЈА.ИНФО. Није тајна да су политички интереси тијесно повезани са економским. Технологије информативног рата показале су се веома траженим комерцијалним инструментом. Било је потребно једноставно замијенити циљеве и задатке дјеловање. Сада помоћу радова војних лица и спецслужби људе убјеђују да купују робу и да гласају за одређене политичаре. Сатанистичке представе: Егзит, Гуча и геј парада. “Данас су грех увели у моду… Али горе је од свега, што су данашњи људи, без изузетка фасцинирани грехом, и видећи да неко не следује духу времена, да не греши, да има капљицу поштовања – називају га заосталим, ретроградним.

Такве људе узнемирава, што неко не греши. Они сматрају грех прогресом. А то је горе од свега… Али они оправдавају оно што нема оправдања и певају песму греху. Дејвид Ајк: Психолошки фашизам. Дејвид Ајк: Психолошки фашизам „Софистицирана примена контроле користи се могућношћу да се људе држи заробљени, а ипак задовољни. Много је боље нагнати их да мисле како је одлазак на вешала њихова властита идеја.” (Анон) Тема која је у основи свега овде написаног јесте манипулација људским умом. 10251968_570354423078002_1536597712051357944_n.jpg (600×530) Говоримо ли англосрпски језик : Култура. Српски политичари се, готово никад не консултују са српским филолозима у доношењу одлука, рекао је Милош Ковачевић на скупу посвећеном српском језику и култури У Српској књижевној задрузи одржан је научни скуп с темом: „Идентитет српског језика и културе”, на којем је учествовало двадесетак лингвиста, књижевника, професора универзитета, који су указали на статус језика и проблеме с којима се суочава.

Милош Ковачевић, у раду: „Српска припомоћ босанској коби српског језика”, подсетио је да је Скупштина Србије и Црне Горе донела (2005) Закон о ратификацији Европске повеље о регионалним или мањинским језицима, која је сачињена у Стразбуру (1992). Закон је објављен у „Службеном листу СЦГ – Међународни уговори” (2005). Србија је, дакле, за мањинске признала десет језика, а Црна Гора само два. СТАВ Јеромонах Акакије: Браћо Срби и сестре Српкиње, не узимајте учешће у безбожном првомајском уранку! - ВОЖД 2014 VOŽD - STAV Jeromonah Akakije: Braćo Srbi i sestre Srpkinje, ne uzimajte učešće u bezbožnom prvomajskom uranku!

Први мај је такође празник и светковина која се слави широм света. У многим земљама, Први мај се поистовећује са Празником рада, који је проистекао из комунистичке традиције радничког покрета. На Првом конгресу комунистичке 2. Интернационале одржаном 1889. одлучено је: "Први мај је заједнички празник свих земаља, на којима радничка класа треба да манифестује јединство својих захтева и своју класну солидарност". The Truthseeker: NGO documents plan Ukraine war (E35) Рајица Марковић: ЧУВАРИ ВЕЧНЕ СВЕТЛОСТИ.

Fake praznici

Nexus. ЧУРКИН: Нека САД организују наступ „Pussy Riot“ у Ватикану, Меки и пред Зидом плача. MILO LOMPAR: NJEGOŠ U HAGU ILI SUDSKA PODRŠKA ZA INSTITUCIONALNU PROMENU NAŠE SVESTI > srb.fondsk.ru - Фонд Стратешке Културе. Judge Napolitano: How To Get Fired From Fox In Under 5 Minutes. ОТИМАЊЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ ЈЕ УНИШТЕЊЕ СРПСКОГ... - Никад Граница са Косовом и Метохијом. False Science. Poderopedia. VIS. Visual Investigative Scenarios platform: Pages.