background preloader

Hrvati

Facebook Twitter

Крајишници о Хрватима: “Једни кољу, други, у белим рукавицама, даве“ - Магацин. Загреб, Трга бана Јелачића, 2016. година Постоје они Хрвати по диктату загребачког Католичког конгреса из 1900. године, а то су заправо Срби католици (тако су се писали до 20 века).

Крајишници о Хрватима: “Једни кољу, други, у белим рукавицама, даве“ - Магацин

Има их у Хрватској 80 %, осталих 20% су похрваћени Немци, Италијани, Чеси, Maђари, Словенци, Словаци, Русини и други. Хрвати су једна гемишт нација, коју су протежирали Ватикан и бечки царски двор. Ненад Благојевић - Тисућљетња некултура (део први) Свакодневно слушамо реторику наших сусуеда, оних који су некад припадали нашем народу а сада, захваљујући Божјој промисли и њиховој нарушеној духовној структури, убеђеним припадницима неких других измишљених нација.

Ненад Благојевић - Тисућљетња некултура (део први)

Управо ти најгори и најлошији, али за нас оно најважније – бивши Срби – држе неке моралне придике народу од ког су отпали јер нису били саздани од довољно чврстог људског материјала. Као и све морално посрнуле особе, одбрану не заснивају на покушају свог поправљања већ искључиво на покушају доказивања неисправности оних постојанијих. Док доказују недоказиво то чине са највећом буком, мислећи да док траје бука нећемо бити у могућности да разазнамо истину. На овом свету од памтивека се води борба. Борба између добра и зла. Шта грађани Загреба знају о концентрационом логору Јасеновац? Хрватска мржња у српској економији - Економија - Цеопом Истина. Запаљива реторика хрватских и српских политичара, у техничком мандату, ових дана као да достиже врхунац неодмерености која опасно подгрева тензије у ионако запаљивом региону.

Хрватска мржња у српској економији - Економија - Цеопом Истина

Нема сумње како је култура дијалога представника Туђмановог и Милошевићевог режима, непосредно пред ратове деведесетих прошлог века, била на много вишем нивоу од оне коју данас воде „технички представници“ једне расформиране (хрватске) и једне неформиране (српске) владе, с тим што се не сме пренебрегнути да хрватска страна предузима и конкретне кораке у набавци америчког офанзивног наоружања. При томе, нажалост, у понашању хрватске стране може се назрети систем, односно препознати фаза вековног анти-српског пројекта, а у понашању српских представника само хаос, лутање и страх.

Када је та фаза завршена, Јосиповић и Тадић су у пару гурнути на политичке маргине, а Хрватска се вратила наставку свог вековног анти-српског пројекта. Како је Александар I опростио Хрватима 50.000 српске побијене нејачи и ратну одштету од 12 милијарди француских франака - СРПСКА ИСТОРИЈА. Приредила Зорица Пелеш Генерал Српске Војске Крајине Милисав Секулић је на Симпозијуму о „Српском војном санитету у Првом светском рату“ на ВМА, изрекао ТРИ ИСТИНЕ, поражавајуће, о којима се ћути деценијама.

Како је Александар I опростио Хрватима 50.000 српске побијене нејачи и ратну одштету од 12 милијарди француских франака - СРПСКА ИСТОРИЈА

Прво је имао примедбу на стално понављану реченицу на многим симпозијумима и скуповима где се говори о српској историји. Углавном сви говори почињу излизаном реченицом да српски народ пати ОД ЗАБОРАВА, а генерал Секулић лепо каже: “Оно што се није знало, ни научило, не може бити ни заборављено“. Потом је изнео ТРИ ФРАПАНТНЕ ИСТИНЕ, које се деценијама крију. – Прва истина. Око 80.000 усташа било у Титовим униформама, Хрвати су продавали ископане очи Срба! - Магацин. Др Животије Ђорђевић, најстарији истраживач усташких злочина о НДХ Најстарији истраживач усташких злочина о НДХ, злогласном логору Јасеновац, Титовом игнорисању злодела, стравичном наслеђу… Знак за почетак негирања геноцида над Србима дао Фрањо Кухарић 1981.

Око 80.000 усташа било у Титовим униформама, Хрвати су продавали ископане очи Срба! - Магацин

Ми, Срби, немамо пречег посла него да попишемо своје жртве у 20 веку. Једини смо народ у Европи који овај посао није урадио. Морамо да попишемо погинуле, по имену и презимену, да обележимо сва српска стратишта на територији бивше СФРЈ, по логорима других земаља где су Срби одвођени… да утврдимо ко је све, деценијама, онемогућавао да се српске жртве знају. Zabranjeni mestrovicev tekst. Истина о учешћу Хрвата у НОБ-у. Seselj o istoriji ustasa. Kako su Srbi katoličeni i prevodjeni u Hrvate. I ustaše i balisti ubijali po Srbiji. Mesićev stric pucao u Isusovu fresku, prvo bio ustaša, a od jeseni 1944. partizan! What does Jasenovac mean to Croatian people today. Banija Online - Predrag Mirković: Knjiga o satiranju srpske crkve i naroda u Hrvatskoj.

Ко се борио у Хрватској од 1941. до 1945. године? - Jadovno 1941. Ђорђе Пражић Пише: Ђорђе Пражић Увод Са данашње историјске дистанце је чудна дугогодишња наивност Срба на свој положај и страдање у Хрватској.

Ко се борио у Хрватској од 1941. до 1945. године? - Jadovno 1941.

Завршено снимање играног филма о злогласном логору у Јасеновцу (видео) Завршено снимање играног филма о злогласном логору у Јасеновцу.

Завршено снимање играног филма о злогласном логору у Јасеновцу (видео)

Након 70 година, по први пут, можемо видети шта се заправо тамо дешавало. Да би сте сазнали више о радњи филма, погледајте интервју са председником, Удружења “ Јадовно 1941″ из Бања Луке Душаном Басташићем. Више информација о филму ускоро. 7. 10. 2015. anti-censura.com, за ФБР приредила Биљана Диковић Поделите текст - Разбијмо медијски мрак! Радован Дамjановић: Одсрбљавање или Откуд Хрватима српски језик? Да бих објаснио овај прилично једноставан феномен, морам најпре да извршим једну терминолошку интервенцију: објаснићу сам појам „Хрват“.

Радован Дамjановић: Одсрбљавање или Откуд Хрватима српски језик?

Прави, односно протохрвати, несумњиво су постојалиу средњем веку и настањивали су простор северног Јадрана, односно доње Далматије од ушћа Цетине близу Омиша па до Истре. У ово доба главни погон бродова је на ветар, па је морска струја, иако од само пола чвора, представљала значајан фактор у пловидби, а, сходно томе, старим морнарима је Адрија била скоро више река него море; много лакше се пловило „низводно“ уз обалу и то углавном дању. Хрвати су живели дакле низводно од Срба у Далматији. Из неколико сачуваних споменика писаних глагољицом, делимично се реконструише језик који по прихваћеној подели припада словенској групи, већином чакавско-икавског типа.

ПОПОВИЋ: Време је да Србија темељно преиспита односе са Хрватском и да на свим нивоима уведе реципроцитет почевши од трговине. Memorial lecture in Stockholm for victims of Jasenovac « Britić. Грабар Китаровић: Папа нема дилема у вези са Степинцем. Колинда Грабар Китаровић рекла је да папа нема никаквих дилема у вези са кардиналом Степинцем, преноси Танјуг.

Грабар Китаровић: Папа нема дилема у вези са Степинцем

"Наравно, разговарали смо о томе. Свети отац ми је рекао да за њега нема никакве дилеме", рекла је хрватска председница, преноси Јутарњи лист. Pijemo uglavnom hrvatsko mleko! - Vesti - Aktuelno. "ФИРЕР": ХРВАТИ ЖЕЛЕ ДА БУДУ ГОТИ - Jadovno 1941. Адолф Хитлер и Анте Павелић Нацистички вођа Адолф Хитлер желио је да му Хрвати чувају мочваре у Трећем рајху и сањарио о томе да их германизује - стоји у књизи Хитлерових "Разговора за столом".

"ФИРЕР": ХРВАТИ ЖЕЛЕ ДА БУДУ ГОТИ - Jadovno 1941.

Према свједочењима саговорника, Хитлер је говорио да су Хрвати "јако поносан народ" и да би их требало "заклетвом вјерности везати директно уз фирера". "Када испред мене стоји Славко Кватерник (усташки идеолог) у њему видим све оно што Хрвати јесу - чврст је у пријатељству, а његова ријеч обавезује заувијек", говорио је Адолф Хитлер. ПРОГОН НЕ ПРЕСТАЈЕ: Српкиње у Хрватској не могу бити жртве силовања?! Naletjeli smo na klip u kojem Franjo Tuđman jako hvali Tita i kaže da je zaslužan za hrvatsku samostalnost - Telegram.

Šteko Dobri Ustaša. Ожиљак (Филм о усташким злочинима над србском децом) Загонетка «вражије» дивизије. Војним сломом и распадом Аустро-Угарске монархије, нестала је са попришта као војна формација и 42.хрватска домобранска дивизија, али је настала загонетка, која већ скоро један век има последице за српски народ и српски етнички простор. Током Великог рата, изникли су из редова њених, окупаторски управници у БиХ, Црној Гори и Србији, а после завршетка рата и стварања заједничке државе, тројица политичких вођа. Имали су различиту политичку развојну каријеру, али заједнички антисрпски предзнак и ратовање у редовима 42. домобранске дивизије КуК «казнене експедиције». Јединство утицаја свештенства РКЦ и идеологије ХСП (Хрватска странка права) као изразито клерикалне и антисрпске настало је још пре Великог рата, јер је већина резервних официра из 42.хрватске домобранске дивизије била активна у ХСП.То ће се драстично испољити ратним злочинима над српским народом у Великом рату.

Генерал-пуковник Стјепан пл. Istine i zablude: Vukovar nije oduvek hrvatski grad i rat nisu započeli Srbi. Zrće beach, Pag island, near a 1941 camp: Croatian Ibiza on the site of genocide. СИМПОЗИЈУМ – СРПСКИ ВОЈНИ САНИТЕТ У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ… ИСТИНА КОЈА ЋЕ ВАС ШОКИРАТИ. На Војномедицинској академији у Београду одржан је јуче ( 30.септембра 2014.године) симпозијум „СРПСКИ ВОЈНИ САНИТЕТ У ПРВОМ СВЕТСКОМ РАТУ:“ Учеснике овог драгоценог симпозијума поздравио је бригадни генерал професор др Маријан Новаковић , начелник Војномедициснке академије у Београду. Скуп је после њега поздравио проф.др Павле Миленковић, председник Академије медицинских наука Српског лекарског друштва. Уводну реч имао је примаријус др Александар Недок, научни саветник Медицинског факултета у Београду, који се надуже од свих лекара и историчара у Србији бави проучавањем историје српске медицине и Српског војног санитета.

И ако је закорачио у девету деценију још увек је пун елана за нова истраживања. После уводне речи др Недока, говорио је генерал Српске Војске Крајине Милисав Секулић. Његово предавање “ Политички положај Србије пред и током Првог светског рата и приказ најважнијих догађаја по ратним годинама“ све присутне је оставио без даха. Da li je istorija Hrvata falsifikat napravljen u Vatikanu? 1/3, 1/3, 1/3 ... Genocide Over. ХРВАТСКИ ДОПРИНОС НЕМАЧКОЈ ЛИНГВИСТИЦИ: „MAGDEBURGISIEREN – УЖАС СВИХ УЖАСА“ 1631 – Масакр у Магдебургу СВЕДОЧАНСТВО ГУСТАВА АДОЛФУСА ИЗ 1632 О ЗВЕРСТВИМА ХРВАТА У МАГДЕБУРГУ (САЧУВАНО У „МОДЕРНОЈ ИСТОРИЈИ КЕМБРИЏА„): „Кроз другу капију Хрвати су продрли у град… Тада је почео масакр целог утврђења, и свих ненаоружаних или наоружаних грађана, на улицама, кућама, црквама. Безбројна зверства и ужаси су почињени, и веома добро су документовани.