background preloader

Tanárblog

Facebook Twitter

Meghalt a Movie Maker, éljen a... Tíz weboldal... - 2017. április 2.

Meghalt a Movie Maker, éljen a...

Írta: Nádori Gergely Nagy kedvencünk volt sokáig a Movie Maker nevű program, ami ingyenesen jött együtt a Windows-zal és egyszerű filmecskék megvágására tökéletes eszköz volt. Nagyon sok olyan projektet csináltunk, aminek a végeredménye egy film és ehhez ez a program nélkülözhetetlen segítség volt. Sajnos, január vége óta megszűnt a program támogatása, nincsenek hozzá frissítések és már nem letölthető. Szerencsére azért nem maradunk filmvágó program nélkül, mert van olyan ami pótolni tudja a régi kedvencet.

A Shotcut kezelőfelülete és képességei ismerősek lesznek mindenkinek, aki dolgozott a Movie Makerrel, de ez a program jóval többet tud annál. Free stock photos · Pexels. IKT kiskáté - nyelvtanároknak. Learn Languages with Music Videos, Lyrics and Karaoke! Értékelőlapok. Tippek, trükkök - 2009. december 21.

Értékelőlapok

Az angolszász országokban egyre nagyobb divatja van az értékelőlapok használatának. Ez egy olyan táblázatot jelent, amin a diákok előre megkapják, hogy milyen szempontok alapján fogják értékelni őket és milyen teljesítmény milyen eredményt jelent. Egy szóbeli feleletnél például tudhatják, hogy hány pontot kapnak az előadás módjára, a tények ismeretére, a megfelelő szakszavak használatára stb. Aki már érettségiztetett, az ismerheti valamennyire ezt a rendszert, a különbség csak annyi, hogy nem csak az adott, hogy pl. a szakszavakra maximum 10 pontot lehet kapni, hanem azt is tudhatja a diák, hogy hány vagy milyen szakszó használata hány pontot ér. A Rubistar nevű oldal (ITT TALÁLHATÓ) ilyen értékelőtáblázatok készítésében nyújt segítséget.

Az oldalon már csak azért is érdemes barangolni, hogy lássuk, máshol (az USA-ban) mit tartanak fontosnak egy egy feladat elvégzése során (például a szóbeli prezentáció során, hogy tartott-e szemkontaktust). Build, Share, Download Fonts. Textorizer. Textorizer allows you to make pictures formed with text. It is best described by the sample images below.

Although there are many versions around, the only one that is continuing to supported is this one. Excoffizer takes a picture and produces a vector rendition of the picture, made of parallel lines of varying thickness. It is inspired by Roger Excoffon's pictograms for the 1968 Grenoble Winter Olympics. The previous version of Textorizer came as a downloadable application. Right now, textorizer/excoffizer works in Firefox, Chrome and Opera. Some browsers will however struggle with larger output images. Choose a mode examples. Videos, images and stories made in minutes. Interactive presentation software. Socrative. Geddit.

Home - eSafety label. Making Learning Awesome! - Kahoot! Emaze - Online Presentation Software – Create Amazing Presentations. eQuizShow - Free Online Quiz Show Templates. Office Sway - Create and share amazing stories, presentations, and more. Welcome! Riddle: Create polls, lists, quizzes and personality tests in 60s and it's free. - www.riddle.com. Quizizz: Fun Multiplayer Classroom Quizzes. Welcome to Quick Rubric – Free, Fast, and Easy to Use! :) Teach With Movies - Lesson Plans from movies for all subjects.

ForAllRubrics - The Rubric & Badging Platform. Microsoft Forms. EDpuzzle. Jeopardy Rocks - Jeopardy Game Creator For Teachers. BBC Radio 4 - In Our Time.