background preloader

Religion 1

Facebook Twitter

Aftonbladet. Marie Lindstedt Cronberg.Foto: Drago Prvulovic Förtappade kvinnor, mördade utomäktenskapliga barn och homosexuella som sjukdomsstämplades.

aftonbladet

Nya ideal gör svenska män ensamma och onödiga. Så ersatte svenskarna Gud med 5:2-diet och feminism. Olivia Campbell's mum broken at Manchester attack vigil. Vigils have been held around the country as people join together in solidarity and try to come to terms with the atrocity which took the lives of 22 people and injured a further 119 following an Ariana Grande concert at the Manchester Arena on Monday night.

Olivia Campbell's mum broken at Manchester attack vigil

There were heartwrenching scenes in Bury, Manchester as the devastated mother of 15-year-old aspiring pop star Olivia Campbell, who was killed in the attack, broke down during a vigil. Using science in an argument just makes people more partisan, data shows — Quartz. Professional basketball is truly the sport where the superstar thrives.

Using science in an argument just makes people more partisan, data shows — Quartz

Most team sports involve so many players that a single athlete can only do so much, no matter how good he or she is. In basketball, only five players are on the court at any time and the entire space-time of a game can bend toward one dominant player. March for Science – "Vetenskapen har inte alla svar" Joel Halldorf påminner om att vetenskap inte bygger ett samhälle.

March for Science – "Vetenskapen har inte alla svar"

Man behöver tro och moral också. Svenska kyrkans öppna portar. Svenska kyrkan har tappat över en miljon medlemmar de senaste 20 åren.

Svenska kyrkans öppna portar

Björn Barr gör ett återbesök i den organisation han lämnade som 18-åring. På min 18-årsdag fattade jag två motstridiga beslut. Det ena var att bli blodgivare. Var tredje månad resten av livet skulle en knapp halvliter av mitt väsen tappas upp, analyseras och komma någon annan till gagn. Det andra var att lämna Svenska kyrkan. Violence: Of men and mayhem.

Dygder som värdighet och vänlighet mår vi bra av. Man tänker tillbaka.

Dygder som värdighet och vänlighet mår vi bra av

Hur var det, var man en ”duktig flicka”? Nej, tyvärr var man inte det. Man var alldeles för lat, snackig och flamsig, alldeles för uppslukad av litterära låtsasvärldar för att redan i början av terminen bekymra sig om betygen man inte skulle få förrän i slutet av terminen. OneDriveAbrahamitiska religioner Bedömningsfrågor. Debatten om samvetsfrihet. Det här är något helt annat än att ha åsikter. Så här ser banaliseringen av den fascistiska lynchmobben ut när den tar vägen genom narcissism, skriver journalisten Kajsa Ekis Ekman.

Det här är något helt annat än att ha åsikter

I en omdiskuterad intervju med tjeckisk tv berättar Katarina Janouch att hon håller på att lära sig skjuta. Hon har gått med i en vapenklubb, och hon räknar med att efter ett år kunna skaffa sig ett eget vapen. Enligt svensk lag finns endast tre ändamål som ger privatpersoner tillstånd att ha ett vapen. Subkulturen som gjort döden cool. Med hjälp av västerländska kulturuttryck som rapmusik, mode och sociala medier har IS lyckats ge sken av att kunna erbjuda en lösning på den identitetskris som drabbat andra generationens invandrare i Europa. ”Jihad cool” har till och med lyckats göra döden lockande. ”Vi älskar döden mer än ni älskar livet” är en slogan som den så kallade Islamiska ­staten använder sig av i sin propaganda.

Subkulturen som gjort döden cool

Det ingår som ett led i terrorgruppens pr-strategi för att locka fler ungdomar till sig, genom att skapa en subkultur där den militanta jihadismen glorifieras och rentav framställs som cool. Begreppet jihad cool myntades av amerikanska säkerhetsexperter som noterat att nätbaserad ­jihadistpropaganda började bli alltmer sofistikerad i jakten på västerländska ungdomar, som en term för den rekryteringsstrategi som IS använde sig av. Genom denna strategi har IS lyckats skapa en coolhetsfaktor kring den oppositionella underdog-identitet som grott inte minst bland många muslimska minoriteter i Europa.

SD slåss mot väderkvarnar. Söndagen medförde två dåliga nyheter för rättrogna islamofober.

SD slåss mot väderkvarnar

I Aftonbladet skrev Katrine Kielos en betraktelse över Doug Saunders bok ”The myth of the muslim tide” (Myten om den muslimska vågen), och Sverige Radios ”Godmorgon, världen” besökte den amerikanska rörelsen MPV, Muslimer för progressiva värderingar. Rörelsen kallar sig ett inkluderande samfund som välkomnar alla som vill arbeta för mänskliga rättigheter och yttrandefrihet samt en tolerant tolkning av islam. Den stöder religionsfrihet samt rätten att konvertera och uttrycka trosuppfattningar som andra kan uppfatta som hädiska. I december höll till exempel den kända egyptiskamerikanska journalisten Mona Eltahawy ett MPV-seminarium med rubriken ”Befria islam från patriarkatet”. Hos MPV i Los Angeles ber kvinnor och män tillsammans.

In 1938, L.A. woman went to jail for wearing slacks in courtroom. Kindergarten teacher Helen Hulick made Los Angeles court history — and struck a blow for women's fashion — in 1938.

In 1938, L.A. woman went to jail for wearing slacks in courtroom

Hulick arrived in downtown L.A. court to testify against two burglary suspects. But the courtroom drama immediately shifted to the slacks she was wearing. What do ordinary citizens in the Arab world really think about the Islamic State? Bortförklara inte terrorismen. Hiroshimabomben - ett ämnesövergripande tema (del 1) - Robin Smith. Den 6 augusti är Hiroshimadagen, årsdagen för fällandet av den första av de två atombomber som hittills använts i krig. Att datumet infaller innan terminen startar bör inte hindra oss från att beröra denna viktiga händelse i undervisningen. Kanske är det särskilt angeläget att vi nu, när det gått över sjuttio år sedan bomberna fälldes och få hibakusha (överlevare) finns kvar i livet och när vi riskerar en ny internationell kapprustning samtidigt som en drummel till presidentkandidat undrar varför USA inte kan använda sina kärnvapen, ser till att vårda berättelsen om Hiroshima så att ”bomben” inte bleknar till en abstraktion, ett spöke från det förflutna.

Här följer en beskrivning av hur jag vill att mina elever arbetar med Hiroshima över gränserna för de ämnen jag undervisar i, svenska och engelska. Den enkla tanken är att ge eleverna material att processa i båda ämnena och sedan låta dem genomföra en skriftlig slutuppgift i det ena och en muntlig i det andra. Engelska – lektion 1 Steg 1. Debattera gärna burkinis men förbjud dem inte. Debatt Burkiniförbudet i Frankrike handlar varken om hygien, moral eller sekularism. Det handlar om islamofobi. Bättre är att diskutera och ifrågasätta fenomen som detta än att direkt förbjuda dem, skriver Birgitta Ohlsson (L). Det är något med den franska staden Cannes och kvinnokroppen. Survey: Atheists, Agnostics Know More About Religion Than Religious. The Pew Forum on Religious Religion and Public Life released a survey on religious knowledge today.

De där svenskarna, de är väl sådana som glömmer bra fort? Ja, nu tänker jag inte på den lilla tjejen i den röda kappan, vars tumlande små steg vi i filmen får följa hela vägen tills hon ligger död överst i en hög med lik, utan den andra flickan. Hon som står och skriker "goodbye jews, goodbye jews" med hat i rösten, när judiska familjer hämtas i sina hem och tvingas ombord på tåg till koncentrationslägren. Håll den flickan i minnet en stund. Framför mig har jag ett album med svartvita bilder.

En liten kille med pottfrisyr och sjömanskostym tittar fram bakom stora hundar och skitiga förkläden, sitter och skrattar så han kiknar på farstukvistar murade av tegelsten. Vi känner igen de där farstukvistarna, från alla filmer och tv-serier inspelade i New York. Svenskar är mer religiösa än de tror. Dold folksjukdom: Du kan vara religiös utan att du vet om det! I dag säger de allra flesta svenskar att de inte tror på Gud, men visst är vi fortfarande kristna på många sätt. Det menar religionshistorikern David Thurfjell i en ny bok, ”Det gudlösa folket – de postkristna svenskarna och religionen” (Molin & Sorgenfrei Förlag).

Hugger man av huvudet på en kyckling kan kroppen fortfarande springa vidare en stund. På ungefär samma sätt fortsätter vi leva som kristna: gifta oss i kyrkan, döpa våra barn (till kristna namn), betala kyrkoskatt, fira påsk och jul. Ändå har vi fått för oss att vi inte är religiösa. ”Ingen ska tvingas äta halalkött” - Nyheter - salaallehanda.com. I en motion till fullmäktige skriver SD i Heby att kommunens elever tvingas äta halalkött i skollunchen. Nu kräver partiet ett stopp för det. Manne Forssberg: "Nej, jag tänker inte ladda geväret för att hålla killarna borta från mina döttrar" - Mama. SD: Registrera alla invandrare. Den 15 september 1935 införde Nazityskland de så kallade Nürnberglagarna. Myndigheterna skulle skilja ut landets judar från andra medborgare och särbehandla dem. Att vara tyst om förtrycket är rasistiskt. All kritik mot vad som händer i förorterna är inte en kritik mot muslimer.

Ondskan har ingen etnisk tillhörighet. Därför är det lättare att tro. Historien om IS. Religion och politik lika med sant. Läs Henrik Schyfferts hyllade inlägg: "Till alla som vill prata om vad invandring kostar" Religionskunskap - Institutionen för didaktik och pedagogisk profession, Göteborgs universitet. Muslimska mördare kommer vi aldrig att kalla serieskyttar. First Muslim Gay ‘Imam’ Says ‘Quran Doesn’t Call for Punishment of Homosexuals’

Dirawi om SVT:s debatt: ”Ignorant och diskriminerande” Sikt. De som försvarar slöjan visar kvinnoförakt. Till H&M och Åhléns: Varför gör ni reklam för könsapartheid? Fel att se slöjan som vilket plagg som helst. Det ska gudarna veta. Ny ”religion” gör oss olyckliga. Prov Hinduism Buddhism S1 A vt 15. Comments. Här är allt du behöver veta för att förstå kriget i Syrien - P3 Nyheter. Kalla fakta del 6 - Mitt barn är en IS-soldat - TV4 Play. Untangling the Overlapping Conflicts in the Syrian War. Myten om det skäggiga barnet. ”Vi måste våga tala mer om buddhismen” What ISIS Really Wants. ”Moder Teresa var inte mänsklig” Twitter. Skolresan-2015_4428387. How countries think they are compared to how the world see them. Zen talar, en tecknad bok om Zen av Tsai Chih Chung - Alhambra Förlag - Tecknade kinesiska klassiker.

Buddhism

Kristendom. Islam. Judendom. Etik. Himmel och jord: Varför finns religion? Vetenskap och tro. Texter och filmklipp till området "texttolkning" Återuppståndelsen. Jan Nilsson: Att ta ansvar för sitt lärande.