background preloader

TO SEE

Facebook Twitter

Homepage of one of the most advanced specialists on flow based design and research. Tuttiarchitetti — Casa SG. © Salvatore Gozzo .

tuttiarchitetti — Casa SG

Published on March 11, 2015. Un edificio a piano terra largo 5 metri e lungo 20 con generosi muri a sacco in pietra lavica si eleva su un torsolo di sciara sagomata a filo perimetrale, residuo delle edificazioni massive degli anni ’70; due soli spiragli diagonali, a nord-est verso i giardini di quartiere, a sud-ovest verso uno squarcio della città. Un prisma di legno “a capanna” viene appoggiato sul lacerto lavico della casa, ruotato di 6 gradi e ritagliato sul volume sottostante, intagliato in profondità da due terrazzi sulla diagonale degli squarci: un’arca arenata fra i retri eroici degli edifici alti.

Nomadic Shelter / SALT Siida Workshop. Architects: SALT Siida Workshop Location: Fylkesveg 475 160, 8140 Inndyr, Norway Area: 12.0 sqm Year: 2014 Photographs: Piotr Paczkowski.

Nomadic Shelter / SALT Siida Workshop

ROMERA Y RUIZ ARQUITECTOS — Edificio Incube. Mariana de Delás, Astrid Rohde Wang — Grooming Retreat. Mariana de Delás & Gartnerfuglen.

Mariana de Delás, Astrid Rohde Wang — Grooming Retreat

Published on October 24, 2014. Studio Weave — Ecology of Colour. © Jim Stephenson.

Studio Weave — Ecology of Colour

Published on May 06, 2013. Ecology of Colour brings public function to a neglected corner of Dartford by acting as a jolly custodian for the re-imagined Ecology Island in Central Park. The timber structure is a community arts studio, bird-watching hide, and park shelter all rolled into one. There is a semi- outdoor tiled classroom and storage space at ground level with an enclosed room upstairs offering views of the River Darent and surrounding trees. On the upper floor, shutters of various sizes allow for activities ranging from hidden wildlife watching and drawing, to public events that spill out into the park. Studio Weave’s brief from Artlands was to develop designs for a meaningful educational resource through placing emphasis on community engagement.

The building of the Ecology of Colour was a humble construction process that took just two months on site and completed to a budget of £45k. Rintala Eggertsson Architects — Seljord Lookout Points. © Dag Jenssen.

Rintala Eggertsson Architects — Seljord Lookout Points

Published on January 21, 2013. The myth about a sea serpent in the lake of Seljord has become an integral part of how the local people of Telemark conceive its majestic landscape. Tales about mysterious phenomena in the lake have flourished for centuries and are a natural part of the daily life in the area. In 2008, the municipality of Seljord decided to use this mythical feature as a point of departure for a development programme for the area. Together with the curators Springer kulturstudio, they commissioned Rintala Eggertsson Architects to design different lookout points around the lake to ease the access for local population and visitors to experience the lake at some important places. The first part was organized as a building workshop with art- and architecture students and teachers from Nuova Accademia di Belle Arte and Politecnico in Milan and scenography students from the Norwegian Theatre Academy under our leadership. Atelier 37.2 — cook on the wild side. Estudio Entresitio — CMS San Blas.

Rebel Architecture. Balázs Marián, Péter Gereben — Wine Terrace and Spa. © Dávid Lukács.

Balázs Marián, Péter Gereben — Wine Terrace and Spa

Published on August 14, 2014. The Vineyard Deep in the majestic Eger wine region lies a long neglected vineyard, which is home to an exceptional grape variety, the “archiepiscopal” wine grape. The fruit of centuries of cultivation has inspired the local wine maker and his partners to preserve and present it to the public. The replanted grapes produce an unrivalled wine and the vineyard welcomes visitors who long for exceptional scenery, ancient grapes and relaxation. Vo Trong Nghia Architects — House for Trees. Photo: Hiroyuki Oki.

Vo Trong Nghia Architects — House for Trees

Published on August 25, 2014. Under rapid urbanization, cities in Vietnam have diverged far away from their origins as rampant tropical forests. In Ho Chi Minh City, as an example, only 0.25% area of the entire city is covered by greenery. Over-abundance of motorbikes causes daily traffic congestion as well as serious air pollution. As a result, new generations in urban areas are losing their connections with nature. ELEMENTAL - Alejandro Aravena — Villa Verde Project. Photo: Suyin Chia.

ELEMENTAL - Alejandro Aravena — Villa Verde Project

Published on July 24, 2014. Plan for Arauco Forestry Workers Arauco is a forestry company that called us in 2009 to develop a plan to support their workers in the process to have access to their definitive house.1 We were asked to develop a set of typologies within the current housing policy for Fondo Solidario de Vivienda I (FSV I, units up to 600 UF or US$25,000 without debt) and for FSV II (units up to 1,000 UF or US$40,000 with a bank loan). These designs would be a contribution of the company to their workers, a kind of subvention, so that housing committees could use them when applying for the regular system of public funds. Photo: Cristian Martinez - ELEMENTAL. Published on July 24, 2014. The importance of this project is that on the one hand, for the first time, it allowed us to think about a design for the upper niche of the housing policy. La Biennale di Venezia — Padiglione Italia. Innesti/Grafting.

Photo By Andrea Avezzù.

La Biennale di Venezia — Padiglione Italia. Innesti/Grafting

NAMELESS Architecture — RW Concrete Church. © Rohspace.

NAMELESS Architecture — RW Concrete Church

Published on May 16, 2014 © Rohspace / NAMELESS. Published on May 16, 2014. RW Concrete Church is located in Byeollae, a newly developed district near northeast Seoul, Korea. It evokes a feeling, not of a city already completed, but a building on a new landscape somewhere between nature and artificiality, or between creation and extinction. The use of simple volumes and a single material adapted to the site collects a range of desires created in the newly developed district. The first thing encountered upon entering the building is the empty concrete yard on the ground floor.