background preloader

Amnestiewet Suriname

Facebook Twitter

Rosenthal schort hulp aan Suriname op - Amnestiewet Suriname. Redactie − 11/04/12, 16:12 − bron: ANP/AP © ANP.

Rosenthal schort hulp aan Suriname op - Amnestiewet Suriname

Minister Rosenthal in de Tweede Kamer, vorige week. Nederland gaat de hulp aan Suriname opschorten. Dat maakte minister Uri Rosenthal van Buitenlandse Zaken vandaag tijdens een overleg in de Tweede Kamer bekend. Het gaat om een bedrag van circa 20 miljoen euro. De bewindsman liet verder weten dat de Nederlandse ambassadeur in Paramaribo voorlopig niet terugkeert naar zijn post. VVD en PvdA: sancties tegen Suriname om amnestiewet - Amnestiewet Suriname. Bewerkt door: redactie − 11/04/12, 14:08 − bron: ANP © anp.

VVD en PvdA: sancties tegen Suriname om amnestiewet - Amnestiewet Suriname

VVD-delegatieleider Hans van Baalen UPDATEDe Europese Unie moet sancties afkondigen tegen Suriname wegens een omstreden amnestiewet voor verdachten van de Decembermoorden van 1982. Daarvoor pleit de VVD in het Europees Parlement. Ook Frans Timmermans (PvdA) wil in EU-verband sancties tegen Suriname. De liberalen denken aan een inreisverbod voor de verdachten en een bevriezing van hun tegoeden in de EU. Bouterse en de andere verdachten mogen hun straf niet ontlopen, stelde VVD-delegatieleider Hans van Baalen woensdag in een verklaring. Suriname legt sancties Rosenthal naast zich neer. “Nederland kan niet hebben dat we eigen weg gaan” PARRAMARIBO, 12 apr – “Met deze houding accentueert Nederland het gedrag van de kolonisator die niet kan hebben dat we onze eigen weg gaan en goed op weg zijn.”

“Nederland kan niet hebben dat we eigen weg gaan”

Dit zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. Het is zijn eerste reactie op het nieuws over mogelijk opschorten van de laatste restjes Nederlandse ontwikkelingshulp. Paramaribo ligt er niet wakker van. Den Haag mag de resterende twintig miljoen euro zelfs een andere bestemming geven. In eigen land bijvoorbeeld. Bovendien zijn er nog altijd ‘welwillende bevriende staten.’

Bezoek Suriname.NL: platform voor Suriname, Surinamers en Surinaamse zakenAdverteer ook op de Vraag & Aanbod site over Suriname: www.suritrade.com. Domme zet richting Suriname? Internationaal slaan we een modderfiguur door het ontwikkelingsgeld richting Suriname te bevriezen.

Domme zet richting Suriname?

Zegt emeritus hoogleraar culturele antropologie Dirk Kruijt. Symboolpolitiek want die 20 miljoen euro staat niet in verhouding tot het geld dat particulieren zelf al versturen vanuit Nederland naar familie en vrienden in Suriname. Maar vooral omdat in een internationaal verdrag wettelijk is vastgelegd dat ons land als voormalige kolonisator Suriname moet steunen. Protest Curaçao tegen amnestiewet Suriname.

Ruim honderd mensen zijn dinsdagavond (lokale tijd) op Curaçao bijeengekomen uit protest tegen de vorige week aangenomen amnestiewet in Suriname.

Protest Curaçao tegen amnestiewet Suriname

De bijeenkomst op het Wilheminaplein in het centrum van Willemstad is rustig verlopen. De betogers waren grotendeels in het wit gekleed. Bij het protest zijn vijftien duiven vrijgelaten als symbool voor de vijftien slachtoffers van de Decembermoorden. Esmeralda Wijngaarde, dochter van de vermoorde Frank Wijngaarde, las brieven voor die ze aan haar vader heeft geschreven. Honderden betogen tegen amnestiewet Suriname. AMSTERDAM - Ongeveer 300 mensen hebben dinsdagavond in Amsterdam meegedaan aan een protest tegen de amnestiewet die in Suriname is aangenomen voor de verdachten van de Decembermoorden.

Honderden betogen tegen amnestiewet Suriname

Foto: ANP Het protest verliep rustig. Dat hebben de politie en een initiatiefneemster van de stille mars laten weten. Volgens de politie deden zo'n 250 mensen mee aan de tocht naar het consulaat van Suriname aan de De Cuserstraat. Voor het consulaat groeide het aantal deelnemers tot ongeveer 300. De demonstratie in Amsterdam begon met een oproep op Facebook en Twitter. Solidair. Breekt de Surinaamse lente uit? Vrijdag 13 april 2012 | Dominique Snip | Reacties: 4 De tijd dat Surinaamse jongeren bejaarde politici napraatten zonder een eigen standpunt in te nemen lijkt voorbij, constateert journaliste Dominique Snip.

Breekt de Surinaamse lente uit?

Op dinsdag 10 april toonden zij tijdens protestlopen in Suriname, Curaçao en Nederland massaal hun onvrede met de amnestiewet in Suriname. Zij riepen elkaar op via sociale media als Facebook en Youtube. Is dit het begin van een Surinaamse Lente? Over de amnestiewet in Suriname kun je, wat betreft veel Surinaamse jongeren, kort zijn: stront, mest, ka ka waarvan de geur zodanig smerig is dat je er spontaan van begint te kokhalzen. Social media als Facebook brachten initiatieven voort als RedSu, Recht en Democratie in Suriname, waarvan de initiatiefnemers studenten en pas afgestudeerden zijn voor wie het vrijuit laten gaan van verdachten van moord en mensenrechtenschendingen onaanvaardbaar is.

Recht één, recht voor allen Revolutie. Surinaamse jongeren protesteren tegen amnestiewet. Donderdag 12 april 2012 | Redactie Wereldjournalisten | Reacties: 1 Jongereren in Suriname protesteren tegen de amnestiewet.

Surinaamse jongeren protesteren tegen amnestiewet

Zij maken daarbij gebruik van social media als facebook en youtube. "Wij jongeren die tegen de amnestiewet zijn hebben besloten om te bundelen en ook mee te participeren aan de stille protestmars tegen aantasting rechtstaat"; zo luiden de beginregels van een oproep aan andere jongeren om mee te doen aan de protestmars.De oproep valt te lezen op de facebookpagina die de jongeren hebben gemaakt. Op deze pagina staat ook een video-oproep om mee te lopen. Bron: Wereldjournalisten shachem Donderdag 09 mei 2013 4.43 u. Nospang redactie. Oproep voor Stille loop. ReDSu - Recht en Democratie in Suriname. Jongeren tegen Amnestie. LynnZebeda: Recht en waarheid maken vr... Misz_Saff: Dus die Surinamers gaan NU... 'Rechtsstaat Suriname in geding' Vrijdag 13 apr 2012, 09:48 (Update: 13-04-12, 13:37) Cynthia Valstein-Montnor, president van de krijgsraad ANP "Deze dag zal duidelijk worden of Suriname een rechtsstaat is, of dat die door de amnestiewet aan diggelen is gebracht.

'Rechtsstaat Suriname in geding'

" Dat zegt Henri Behr, broer van de journalist Bram Behr, een van de slachtoffers van de Decembermoorden. JamilaBaa: Wat gaat er gebeuren vanda... Pvmaele: Breaking: "OAS zal meewerk... JohnRomkes: Dag van de waarheid. Roy E...