background preloader

Electrica

Facebook Twitter

Scule cu aer comprimat. Problema lucrului cu maşini cu aer comprimat este asigurarea constantă şi suficientă cu aer comprimat.

Scule cu aer comprimat

Pentru aceasta este necesar un compresor, cât de puternic posibil, care să poată fi utilizat ca sursă de energie pentru diferite aparate, un set de racorduri şi sculele respective de aer comprimat. Deoarece necesarul de aer comprimat diferă după utilizări, înaintea procurării compresorului trebuie să ştiţi ce fel de scule veţi utiliza. Pentru cine vrea să lucreze universal cu aer comprimat, ofertele cele mai ieftine, frecvente în supermarketuri, nu sunt recomandate.

Aceste agregate sunt pentru utilizări ocazionale, de exemplu umflarea confortabilă a anvelopelor, lucrări generale de curăţire, sau, dacă nu deranjează zgomotul, vopsire cu aer comprimat. Dar la utilizarea pistoalelor de vopsit cu lac pot apare probleme datorită presiunii insuficiente. În caz de îndoială este preferabil să alegeţi un produs mai valoros şi mai scump care oferă productivitate şi durabilitate mai ridicată. Construiti-va un generator Tesla si aveti electricitate pe gratis! Cei de la Wikileaks au pus mana pe documentele savantului roman Nicolae Tesla care sint tinute la secret! “Secretul” incepe sa se darame! Preiau un articol de pe site-ul enational.ro[1] intitulat “Construiti-va un generator Tesla si aveti electricitate pe gratis”: “Wikileaks a pus mana pe schita generatorului si i-a dat drumul pe Internet, iar in prezent peste 230.000 de oameni din 160 de tari experimenteaza beneficiile electricitatatii gratuite.Soarele, combustibil inepuizabilNicolae Tesla spunea ca soarele este o imensa minge de electricitate, incarcata pozitiv cu un potential de peste 200 de miliarde de volti.

Construiti-va un generator Tesla si aveti electricitate pe gratis! Cei de la Wikileaks au pus mana pe documentele savantului roman Nicolae Tesla care sint tinute la secret! “Secretul” incepe sa se darame!

Generator energie radianta Tocmai din acest motiv companiile de multe miliarde de dolari obtinuti tocmai din exploatarea nocivilor combustibili pusi de Tesla pe linie moarta si-au retras sprijinul pe care initial i l-au acordat. J.P. Morgan, de exemplu, investise 150.000 de dolari intr-un sistem mondial de radiodifuziune pe care Tesla a promis ca-l va construi. Mai jos aveti un video care va explica si alte detalii tehnici pentru a va construi acest dispozitiv.

Forum Infoelectronica - Vezi subiect - Carti de electrotehnica scanate. Carti Electrotehnica. Generatoare fara miscare - principii si utilizare, Catalin Dan Carnaru, Invatamant/Educatie. PROIECTAREA UNUI TRANSFORMATOR ELECTRIC DE MICÃ PUTERE. Valerica Costin YO7AYH În Fig. 1 este ar?

PROIECTAREA UNUI TRANSFORMATOR ELECTRIC DE MICÃ PUTERE

Tat? Schema de principiu a unui transformator electric. Fig. 1. Schema de principiu a unui transformator electric Transformatorul prezentat are o înf? U1= valoarea efectiv? I1= valoarea efectiv? U21= valoarea efectiv? U22= valoarea efectiv? U23= valoarea efectiv? I21= valoarea efectiv? I22= valoarea efectiv? I23= valoarea efectiv? La constructia transformatoarelor se folosesc în cele mai multe cazuri tole laminate la rece, cu continut de siliciu, de tipul E + I, ar?

De exemplu, pentru tipul de tol? Fig. 2; Pachet de tole E + I aranjate întretesut Toate înf? Se consider? Se reaminteste c? Mai întâi trebuie s? Randamentul al acestor transformatoare, construite în regim de amatori, este cuprins între 75% si 95%. . Proiectarea transformatorului de retea 230V (E+I) Un transformator este o mașină electrică care transferă energie electrică dintr-un circuit (primarul transformatorului) în altul (secundarul transformatorului), funcționând pe baza legii inducției electromagnetice.

Proiectarea transformatorului de retea 230V (E+I)

Un curent electric alternativ care străbate înfășurarea primară produce un câmp magnetic variabil în miezul magnetic al transformatorului, acesta la rândul lui producând o tensiune electrică alternativă în înfășurarea secundară. Odată cu dezvoltarea electronici de putere acestea au devenit tot mai rar utilizate, în locul lor sunt folosite sursele în comutație care au un cost mai mic de fabricație. Dar și acestea au în construcția lor transformatoare de frecvențe înalte. Date inițiale de proiectare: -tensiunea efectivă din primar : E (U) de obicei e 230V, -curentul efectiv din primar: I1 -creșterea procentuală posibilă a tensiunii rețelei: 100ΔE1/E1 (de obicei 5…10%), -tensiunea efectivă în fiecare înfășurare secundară (dacă sunt mai multe ): E2i (I-1,2,…) în V. Unde: Simulator circuite electrice online. Download aplicatii > Calcule si Formule.

Vreau sa realizez o bobina - Aparate si motoare electrice - Comunitatea Tehnium Azi. Yohutzy, pe 15 aprilie 2011 - 07:54 , a spus: Bobina o voi alimenta de la acumulator de masina de 12V.

Vreau sa realizez o bobina - Aparate si motoare electrice - Comunitatea Tehnium Azi

Eu trebuie sa fac un experiment. Trebuie sa introduc in inteoriorul bobinei un ghiveci cu o planta , deci va trebuie sa realizez o bobina destul de mare.. Daca nu vrei sa impui anumite caracteristici acelui camp magnetic, atunci poti proceda de urmatoarea maniera. 1 - Identifici o sursa de conductor de bobinaj, intr-o cantitate suficienta; 2 - Masori cu un micrometru diametrul diz al conductorului, izolat cu email; 3 - Utilizezi formula d=(diz-0,025)/1,0185 - valabila pentru conductorii de bobinaj rotunzi standardizati, pana la 3 mm - pentru a determina diametrul neizolat al conductorului; 4 - Determini aria sectiunii conductorului, cu formula S=πd2/4; 5 - Alegi o densitate de curent, nu mai mare de 1,5...1,7 A/mm2 si inmultesti aceasta valoare cu aria sectiunii conductorului, determinata la 4.

Rezultatul va fi curentul I, care va strabate bobina. Asta este toata filozofia. Cum se construieste o “bobina Nathan Stubblefield” Bobine - Inductante - Caracteristici, conectare, calcul @ Garaju' lui Mike.