background preloader

Research

Facebook Twitter

The Technium. We Leven in Een Nieuwe Renaissance. Slechter.

We Leven in Een Nieuwe Renaissance

Dat Davilex-pakket kostte honderdvijftig gulden. Dat vind ik leuk, een beetje prutsen en klooi-en met wat er al is. De beste oplossing komt altijduit een ander vakgebied, heb ik toen geleerd. Je hoeftalleen maar je oor te luisteren te leggen en een beetjeheen en weer te wandelen tussen de verschillendedisciplines. Dat gebeurt op steeds meer plekken inde samenleving. De eerste keer dat hij een echt grote groep om zichheen wist te verzamelen voor een grote missie, wasmet het project Gathering Stones in Borger, in .Gathering Stones was een groot festival rond hetbouwen van een hunebed.

Big, Hairy, Audacious Goal . Mensen bijkomen helpen. Lifechanging event. Cookiewall: Cookies op de Volkskrant. SHIFT: Biohacking Documentary. 1:5 Age of Transition. Biohackers: A journey into cyborg America. Cybernetics for the Masses - 27C3. Grinders: Tomorrow’s Cyberpunks are Here Today [NSFW] Grinders: Tomorrow’s Cyberpunks are Here Today [NSFW] by David Forbes Installing magnets, microchips and sensors in their own bodies — this is how cyberpunk biohackers went from fiction to reality.

Grinders: Tomorrow’s Cyberpunks are Here Today [NSFW]

In the early part of 2011, Sovereign Bleak walked into a German hospital and asked for a trauma kit. A medical assistant friend also stole some xylocaine — a topical anesthetic — from a local clinic. The two got together with a few others, cut open their fingers, inserted specially designed magnets and stitched themselves back up, recording the whole procedure. Sovereign Bleak is a grinder. Part I: The Mind You are never going into space. Body-hackers: the people who turn themselves into cyborgs. When the director of a research institute called the Alternate Anatomies laboratory says he’s got something up his sleeve, you can safely assume it’s not just a figure of speech.

Body-hackers: the people who turn themselves into cyborgs

For Professor Stelarc, an Australian performance artist whose previous party tricks have included using a robotic third arm and letting his muscles be remotely controlled by a computer, growing a human ear on his arm was the obvious next step. Cyborg America: inside the strange new world of basement body hackers. Het lab van de mensverbetering. Op de Universiteit Twente doen ze proeven die ze vijf jaar geleden niet voor mogelijk hadden gehouden.

Het lab van de mensverbetering

Foto: Marcus Köppen In de werkkamer van prof. dr. Wim Rutten doen zich wonderen voor. De hoogleraar neurotechnologie van de Universiteit Twente laat een filmpje zien van een man op een doktersstoel. Zijn lichaam is bedekt met draden, achter zijn rug staat een versterker-achtig apparaat en zijn blik is gericht op een computerscherm. Boven op zijn schedel, ter hoogte van zijn kruin, ligt een rechthoekig, metalen voorwerp, zo groot als een iPod. Gebiologeerd bekijkt Peter-Paul Verbeek de film. Langzaamaan doemt het reële toekomstbeeld op van de mens als een Robocop of een Terminator. Zenuwcellen aan een elektrode Verbeeks collega Wim Rutten start het volgende filmpje. Met ‘deep brain stimulation’, een technologie waarbij geavanceerde hersenimplantaten bepaalde delen van de hersenen aansturen, worden nu al de symptomen van de ziekte van Parkinson redelijk succesvol bestreden.

Piercing Studio Utrecht. Je kent het inmiddels wel, een chip waarmee je contactloos gadgets kan bedienen of inchecken bij het openbaar vervoer.

Piercing Studio Utrecht

Een stapje verder. Piercing Studio Utrecht gaat een stapje verder, Er is een implanteerbare RFID/NFC chip ontwikkeld. Bij piercing studio Utrecht kan je de chip laten implanteren. Biohacking - Permanent Beta. Een meetup vol met spannende innovatieve ontwikkelingen die de wereld van morgen zullen vormgeven.

Biohacking - Permanent Beta

In deze reeks ontdekken we de verschillende mogelijkheden rondom biohacking. Deze beweging ziet het menselijk lichaam als de ultieme tool om mee te experimenteren, en zien geweldige nieuwe mogelijkheden om de menselijke ervaring een u pgrade te geven. Martijn Aslander heeft zich tijdens de Permanent Beta Dag van 30 juni latenchippen en loopt sindsdien met een RFID chip rond. Een levend experiment om te kijken wat voor invloed dit zal hebben op zijn leven. De eerst volgende sessie wordt gehouden op 16 december in Amsterdam, aanmelden kan via onze Meetup. RFID-implantaten en de toekomst van een piercer. We spraken met Tom van Oudenaarden, eigenaar van Piercing Studio Utrecht, in de shop aan de Predikherenstraat over het ontstaan van zijn carrière, body modifications in het algemeen en het samensmelten van de technologie met de mens door ontwikkelingen zoals RFID-implantaten.

RFID-implantaten en de toekomst van een piercer

Tom van Oudenaarden N20 – Jij bent een van de meest opvallende piercers van Utrecht, zowel met je acts als in het algemeen. Wat denk je, is het ook zo? TU Delft: Jeroen van den Hoven. Naam Jeroen van den Hoven Functie Ik ben hoogleraar Ethiek, voorzitter van de afdeling Values and Technology en vice-decaan bij TBM.

TU Delft: Jeroen van den Hoven

Daarnaast ben ik wetenschappelijk directeur van het 3TU Centre for Ethics and Technology. Privé? Favoriete vrijetijdsbesteding? Mooiste gebeurtenis uit uw carrière? Grootste uitdaging? De wereld is ongelofelijk veranderd en ons denken over deze zaken kan dus ook niet bij het oude blijven. Leukste aan uw werk? Waarom Delft? Als dit bijvoorbeeld was gebeurd bij de ontwikkeling van de slimme elektriciteitsmeter, dan was dit product niet door de Eerste Kamer afgekeurd op grond van privacybezwaren. Beste eigenschap? Daarnaast lukt het me nog weleens om een nieuw idee te introduceren.

Maar soms lukt het me wel om iets nieuws te zeggen of een ander inzicht te geven, en dat is redelijk zeldzaam in de filosofie. Dhr. Thomas Baar MA - Medewerkers Centre for Innovation - Campus Den Haag. Home - Martijn Aslander. Ppverbeek.nl.