background preloader

Accesibility

Facebook Twitter

Vacatures | UD Woonlabo. Publicaties | Enter VZW. Actieonderzoek vervoer voorzieningen - eindrapport Meer info » Deze publicatie bevat de resultaten van het actieonderzoek naar de optimalisatie van vervoer van en naar voorzieningen voor ouderen en personen met een handicap (2012). Businessplan Toegankelijk Vervoersysteem - eindrapport Deze publicatie bevat de resultaten van het onderzoek naar een businessplan voor een gebiedsdekkend, complementair en geïntegreerd Vlaams vervoersysteem in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Enter, IMOB, Ernst & Young, 2012-2013).

CD met overzicht van alle wenkenbladen toegankelijkheid Communicatie, Cultuur en vrije tijd, Erfgoed, Mobiliteit, Onderwijs, Park en groen, Publieke gebouwen, Publieke omgeving, Sport, Toerisme, Wonen, Zorg Deze cd verzamelt al onze wenkenbladen toegankelijkheid met algemene basisrichtlijnen en handige illustraties om verschillende omgevingen op een eenvoudige manier toegankelijk te maken. Enter, Vlaams Expertisecentrum Toegankelijkheid (brochure) MeerMobiel (folder) Visie | Toegankelijke Omgeving. Om elke burger op een evenwaardige manier toegang te verschaffen tot publieke voorzieningen, is het essentieel dat deze functies voor iedereen bereikbaar zijn.

Een toegankelijk publiek domein dat door iedereen op een vlotte, gebruiksvriendelijke en veilige manier kan worden gebruikt is een noodzaak. Toegankelijkheid is niet enkel een basisvoorwaarde voor personen met een beperking en heel wat ouderen maar biedt bijkomend comfort voor iedereen. Toegankelijkheid vormt in steeds meer beleidsdomeinen een aandachtspunt.

Ook de inrichting van het publiek domein wordt als een belangrijke sleutel gezien om te kunnen komen tot een volwaardige toegankelijke leefomgeving. Hoog tijd dus om de gebruikers en iedereen die betrokken is bij de planning en het beheer van het publiek domein te sensibiliseren om toegankelijkheid op te nemen als een belangrijke randvoorwaarde. Toegankelijkheid voor iedereenUniversal DesignKeten van toegankelijkheidToegankelijk vervoerToegankelijk mobiliteitsbeleid. Projecten en onderzoek | Toegankelijkheidsbureau vzw. Inleiding De wijze waarop toegankelijkheid benaderd wordt, is vrij nieuw. Om te komen tot een integraal toegankelijke leefomgeving is dan ook heel wat onderzoeks- en ontwikkelingswerk nodig om dit alles in de praktijk om te zetten en te vertalen in richtlijnen en normen, beleidsaanbevelingen,.... Als pionier in Vlaanderen heeft het Toegankelijkheidsbureau heel wat expertise ontwikkeld voor verschillende domeinen zoals publieke infrastructuur en openbare ruimten, wonen, toerisme, vrije tijd en mobiliteit.

En dit zowel op lokaal, provinciaal, Vlaams als Europees niveau. (Onderzoeks)projecten worden uitgevoerd voor verschillende opdrachtgevers uit de publieke en de private sector. Zo schakelden bijvoorbeeld Toerisme Vlaanderen, De Lijn, NMBS, Test-Aankoop, Gelijke Kansen in Vlaanderen, de provincies Limburg en Vlaams Brabant, ING-bank, de Europese Commissie, het Toegankelijkheidsbureau in voor de begeleiding, ontwikkeling en uitvoering van diverse projecten en onderzoeksopdrachten.

Aanpak. OSSATE: One-Stop-Shop for Accessible Tourism in Europe. DFA eInclusion: Home. Gratis online cursus; toegankelijke horeca. Toegankelijkheid van je bedrijf wordt steeds belangrijker. Met de vergrijzing in Nederland neemt dat belang alleen nog maar toe. Voor de horeca is een gratis e-learning ontwikkeld, waarmee u eenvoudig zelf aan de slag kunt.

De module werd ontwikkeld door AllesToegankelijk, samen met Koninklijke Horeca Nederland en Foodstep. U zult al snel merken dat aanpassingen niet altijd kostbaar, ingrijpend of ingewikkeld zijn. Het zit vaak ook in kleine aanpassingen en de communicatie met elkaar. De e-learning voor horecaondernemers en horecamedewerkers leert u in 45 minuten over toegankelijkheid en gastvrijheid voor gasten met een beperking. Red.

Post sending

Diseño espacial: accesibilidad y calidad de vida. Welcome . Design For All Foundation. Partycipation Day. The Economic Model of Disabilty. Economic model of disability extends the social concept to one of customer and needs as opposed to social justice. The social model takes the model of disability from the concept of an individual problem to one of social context in that the disability is actually a function of the environmental and social constraints. A disability would not be a disability if the barriers of the society in which we live did not exist.

The paradigm however relies on a social conscious to implement the necessary structural changes to remove the barriers. The drivers are still based on a rights issue philosophy, one that has been enshrined in legislation and building codes to drive a social change. The shortcomings of the social model is that the change has been driven as a rights issue and one of compliance that has been seen as a cost that society demands of a business.

The implications are that it is all about access and not the person. Acceplan. ACCESIBILIDAD GLOBAL.