background preloader

E-safe

Facebook Twitter

Cyberbullying kártyajáték - Televele Médiapedagógiai Műhely Egyesület. A játék az Ökumenikus Segélyszervezet Tandem programjának támogatásával készült 2014-ben, a honlapunkról ingyenesen letölthető Médiapedagógiai prevenciós program részeként.

Cyberbullying kártyajáték - Televele Médiapedagógiai Műhely Egyesület

A kártyajáték azonban önállóan – például egy osztályfőnöki óra keretében is – játszható. Instrukciók a kártyás foglalkozás megtartásához: A tanár készüljön föl a mellékletben található segédanyag segítségével, legyen tájékozott az online zaklatás kérdéseiben. A foglalkozás elején a tanár elmondja a játékszabályt, a gyerekeket 4-5 fős csoportokra osztja, minden csoportnak ad egy pakli kártyát. (A kártyát érdemes kemény kartonra nyomni, esetleg laminálni. Érdemes egy próbakört tartani, majd, amikor elkezdődik a játék. A játék befejezésekor a feldolgozás következik; a segédanyagban találhatók kérdések, problémafelvetések, amelyek segítenek a feldolgozásban.

A cyberbullying kártyajáték és segédanyag letöltése: Letöltés. Adatvédelemről fiataloknak "kulcs a net világához" projekt - NEMZETI ADATVÉDELMI ÉS INFORMÁCIÓSZABADSÁG HATÓSÁG. Ki mit tudhat rólam?

Adatvédelemről fiataloknak "kulcs a net világához" projekt - NEMZETI ADATVÉDELMI ÉS INFORMÁCIÓSZABADSÁG HATÓSÁG

Milyen körben osztottam meg magamról a magánszférámba tartozó adatot? Esetleg más, ismerős vagy ismeretlen mit írt, mondott rólam? Elárultam-e online valakinek/valakiknek a nevemet, telefonszámomat, e-mail címemet? Bejelentkeztem website-okra? Letöltöttem vagy feltöltöttek fájlt a számítógépemre? Ez vagyok én online… A naplók felhasználásával gyűjtsetek össze magatokról és / vagy egy általatok a valóságban is jól ismert személyről az összes általuk kiadott vagy a neten róluk fellelhető személyes adatokat és információkat, majd ezek alapján készítsetek egy profilt.

Mennyire vagy jó adatvédő? Ebből a Tesztsorból és Értékeléséből megtudhatod, van-e még hova fejlődnöd, vagy már elegendő ismerettel rendelkezel ahhoz, hogy biztonságban legyél az online világban. Tedd / Ne tedd! És a legfontosabb: Mit értünk információs jogok alatt? Miről szól az adatvédelem, milyen adatokat is kell védeni? Ki tudhat meg rólad adatokat? Egyáltalán nem ciki. Mobilsuli – irány a tanóra!

Országos Kriminológiai Intézet - Dr. Parti Katalin önéletrajz. Tanulmányok Szakmai tapasztalatok, pozíciók Tanulmányút, ösztöndíj, díj Főbb kutatások.

Országos Kriminológiai Intézet - Dr. Parti Katalin önéletrajz

Feldolgozott

Biztonsagosinternet.hu. A Safer Internet Program hazai konzorciuma az elmúlt negyedévet is aktívan töltötte, felhívva a szülők, pedagógusok, gyermekek figyelmét az internethasználatból fakadó veszélyforrásokra, lehetőségekre.

biztonsagosinternet.hu

Elkezdődött egy új iskolaév, ami azt is jelenti, hogy a konzorcium erőfeszítései megújult erővel folytatódnak. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat oktatói az internet biztonságos használatának tudatosításával foglalkoznak. 2015. július és szeptember között összesen 59 tanórát tartottak 1 521 felhasználónak. A nagy létszámú gyerekcsoportok mellett 90 szülőt és 52 tanárt is sikerült elérni, akik sok esetben meglepődve vették tudomásul, hogy a gyerekek mennyi problémával szembesülhetnek az online világban. A Safer Internet Program a legkedveltebb nyári eseményekre is eljutott: a gyerekek számára nyári táborokban tartottak foglalkozást - köztük a Bűnmegelőzési Gyerektáborban Csillebércen - a fiatalok számára pedig a Sziget Fesztivál Civil Falujában álltak rendelkezésre az önkéntes oktatók. Együtt a Biztonságos Internetért – de hogyan? – Modern Iskola. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az Európai Unió „Safer Internet Plus” (SIP) magyarországi programjának konzorciumvezetőjeként idén immár hetedik alkalommal rendezi meg aBiztonságos Internet Napot (Safer Internet Day), amit a világon mindenhol ugyanezen a napon egyszerre szerveznek.

Együtt a Biztonságos Internetért – de hogyan? – Modern Iskola

A budapesti központi rendezvény mellett számtalan kapcsolódó programot felsorakoztató tematikus nap egy világméretű kampány része, melynek célja, hogy felhívja mindenki, de elsősorban a gyerekek, szüleik és a gyerekekkel foglalkozó szakemberek figyelmét az online technológiák és mobil eszközök felelős és biztonságos használatára. A rendezvényt az Európai Bizottság Safer Internet Programja keretében évről évre az Insafe ésaz INHOPE (a Biztonságos Internet Centrumok hálózata és az Internet Forródrótok Nemzetközi Egyesülete) koordinálja.

A magyarországiközponti rendezvény házigazdája Gonda Gábor, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tagja, a HewlettPackard Enterprise ügyvezetője. Hashtag #SID2016 sur Twitter. Information Security Awareness Training. INHOPE Homepage. Information Security Awareness Training. Information Security Awareness. In this section, we explain the ways in which your kids may be vulnerable and how to protect them.

Information Security Awareness

These resources are developed for the community and unless otherwise stated are distributed under the Creative Commons BY-NC-SA 4.0 license. Please send any feedback on how to improve these resources to community@securingthehuman.org. Securing Your Kids This presentation is for parents to help better understand and how to protect their kids online. We cover the top three risks kids face online and the top five steps you can take to protect them. Internet Security Guide for Kids This presentation is for parents to present to children in grades K-5 on how they can safely use the Internet. Lori Rosenberg (@InfoSecLori) Saferinternet Magyarország.