background preloader

TB

Facebook Twitter

Treinbestuurder.be (YouTube) Infrabel1 (YouTube) NMBStv. Treinbestuurder.be. Treinbestuurder - VDAB (video) Treinbestuurder - NMBStv (video) Treinbestuurder - NMBS LOGISTICS (video) Treinbestuurder interview - Vacature. Naam: Pascal Delflache.

Treinbestuurder interview - Vacature

Treinbestuurder GVA pdf 1. Treinbestuurder GVA pdf 2. Treinbestuurster Dorien Wouters - Treinbestuurder.be. Treinbestuurder beroepenfiche - VDAB. Je bestuurt een trein voor personen- of goederenvervoer, een metrostel, een tram of een kabelbaan.

Treinbestuurder beroepenfiche - VDAB

Je voert rangeermanoeuvres uit. Je bestuurt boven- of ondergrondse spoorvoertuigen. Je bent stipt, aandachtig en stressbestendig. Treinbestuurder interview - Jobat.be. Dries Verhauwaert (32), Heule Beroep: Treinbestuurder bij de NMBSPrivé: Gehuwd en vader van twee kinderenBruto maandloon: ca. 2.400 euroNetto maandloon: ca. 1.700 euroExtra's: premies voor nacht- en weekendwerk, maaltijdcheques, hospitalisatieverzekering, eigen mutualiteit en gratis treinreizen voor het hele gezin We vroegen Dries Verhauwaert (32) uit Heule hoeveel hij verdient… Wat doe je voor job?

Treinbestuurder interview - Jobat.be

Ik werk sinds oktober 2009 als treinbestuurder bij de NMBS. Dat houdt in dat ik de veiligheid controleer, de trein rijdklaar maak en vervolgens de trein ook bestuur op verschillende trajecten. Spoorlopen: getuigenis van een treinbestuurder bij Infrabel (video) Basisprincipes_seininrichting.pdf. Basisprincipes_rem pdf. Documentatie Spoorinfrastructuur Infrabel. Infrabel is als infrastructuurbeheerder verantwoordelijk voor de spoorinfrastructuur.

documentatie Spoorinfrastructuur Infrabel

Deze infrastructuur bestaat uit alle vaste installaties die nodig zijn voor het besturen van spoorwegvoertuigen en voor de veiligheid van dit verkeer. Simpelweg: sporen, bovenleiding, kunstwerken, seininrichting, overwegen enz. De spoorinfrastructuur in een notendop... 1. Documentatie Infrastructuur: Seinen. Documentatie Infrastructuur: Lichtkasten. Documentatie Infrastructuur: Borden. Allerlei filmpjes. Allerlei foto's. Spoorsignalisatie Infrabel (video) Veiligheidssystemen Infrabel (video) Veiligheid rond overwegen Infrabel (video) Een onderhouden en veilig spoornet Infrabel (video) Het onderhoud van de bovenleidingen Infrabel (video) Het seinhuis van Brugge Infrabel (video)

Het rangeerstation van Antwerpen-Noord Infrabel (video) Seinrichtingen Veiligheid. Dankzij de seinen langs het spoor ontvangt de treinbestuurder alle nodige informatie over zijn reisweg.

seinrichtingen Veiligheid

De treinbestuurder kan een trein dan ook enkel veilig van punt A naar punt B brengen door deze seinen langs het spoor nauwgezet te respecteren. 1. De seininrichting langs het spoor. Spoorwegen van A tot Z wiki. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie Zie ook: Openbaar vervoer van A tot Z en Tram en metro van A tot Z voor artikelen over de meer vervoerkundige kant van spoorwegen, alsmede over andere vervoermiddelen in het openbaar vervoer.

Spoorwegen van A tot Z wiki

A[bewerken] B[bewerken] Spoorweg wiki. Stalen spoorstaven op houten dwarsliggers Geschiedenis[bewerken] De eerste spoorwegen waren vooral aangelegd voor het goederenvervoer.

Spoorweg wiki

Al vrij snel kwamen ook de eerste rijtuigen voor het vervoer van personen. Wissel. Links wissel in Zutphen, onderdeel van een kruiswissel Animatie van een rechts wissel In vakkringen wordt vaak gesproken van het wissel, elders vaak van de wissel.

Wissel

Om een enkelvoudig wissel expliciet te onderscheiden van een Engels wissel wordt het in jargon ook wel aangeduid als halfje. Links het puntstuk, rechts de strijkregel De bewegende onderdelen die de trein van het ene naar het andere spoor leiden, worden wisseltongen genoemd. Rail. Opengewerkt wissel waarin de verschillende spoorstaven duidelijk te herkennen zijn.

Rail

Technische Universiteit Dresden, Duitsland. Oorspronkelijk waren spoorstaven niet meer dan een houten balk met een ijzeren strip erop. Gereconstrueerd spoor van de paardenspoorweg České Budějovice – Linz. Beschrijving[bewerken] Het woord rail wordt ook gebruikt in de elektrische installatiebouw. Ontsporing. Ontsporing van een EC 107 Praha in Praag (2007) De ontspoorde locomotief HSM 107 Oorlog na een aanrijding in Haarlem (1912) Er zijn verschillende oorzaken van ontsporing, zoals:

Ontsporing

Omgrenzingsprofiel. Het omgrenzingsprofiel (soms ook gabariet) is de aanduiding voor de maximale afmetingen die een trein mag hebben. Het aanverwante begrip profiel van vrije ruimte (PVR) is de aanduiding voor de ruimte waarbinnen zich geen andere objecten (zoals perrons, seinen en bovenleidingpalen) mogen bevinden. Het PVR is daarom altijd wat groter dan het omgrenzingsprofiel.

Het profiel van vrije ruimte wordt gebruikt bij het ontwerpen van dwarsprofielen van autosnelwegen, tunnels, spoorwegen enzovoort. Draaistel. Een draaistel is een klein wagentje, rond een verticale as draaibaar bevestigd onder spoorwegmaterieel. Een draaistel wordt toegepast om de massa of trekkracht van het voertuig over meer assen te verdelen, om een grotere voertuiglengte mogelijk te maken of om het comfort te verhogen. Draaistellen zijn onder te verdelen in loopdraaistellen (geen aangedreven assen) en motordraaistellen (een of meer aangedreven assen). Bij elektrische (en ook dieselelektrische) treinen worden de elektrische tractiemotoren in het draaistel ingebouwd. Bij dieselhydraulische en dieselmechanische treinstellen worden de draaistellen aangedreven door een aandrijfas van buitenaf. Spoorwegongeval wiki. Treinbotsing tussen goederentreinen op 6 januari 2005 in Graniteville, South Carolina Spoorwegongeval te Weesp op 13 september 1918.

Een spoorwegongeval is een ongeval op een spoorweg waarbij minimaal één trein betrokken is. De volgende types ongevallen zijn te onderscheiden: Treinbotsing. Twee of meerdere treinen komen in botsing met elkaar. Signalisation ferroviaire en Belgique. Un article de Wikipédia, l'encyclopédie libre. Het Groot Belgisch Treinen Forum. Reeksvoorbeeld.pdf. Dienstfiche.pdf. RID 2015 - Spoorvervoer - FOD Mobiliteit. COTIF-Aanhangsel C (PDF, 108.95 Kb) Inhoudstafel (PDF, 298.79 Kb) Deel 1 - Algemene bepalingen. NMBS.tv Transcript - De treinbegeleiders, uw engelbewaarders. Christian Brams – accompagnateur Onze belangrijkste taak bestaat uit 4 prioriteiten. Ten eerste is er de veiligheid, ten tweede stiptheid, ten derde service aan het cliënteel en tot slot controle.

NMBS.tv - Transcript Opleiding treinbegeleiders. Pascal Rooms – Instructeur begeleiding Mijn naam is Pascal Rooms, Instructeur bij de vakopleiding Treinbegeleiding. Ik verzorg onder andere de opleidingen bij de opleiding van de treinbegeleiders. De opleiding treinbegeleiding die wij verzorgen, bestaat uit verschillende soorten opleidingen. Je hebt de fundamentele opleiding, de permanente opleiding en je hebt dan ook nog aanvullende opleidingen die door ons worden gegeven. De fundamentele opleiding duurt ongeveer 4 maanden. Stijging van het aantal seinvoorbijrijdingen op het spoor in 2014 - 06-01-2015.

In 2014 zijn er 66 treinen – op een totaal van +/- 1,3 miljoen treinen op de hoofdsporen van het Belgische netwerk – door het rood licht gereden in vergelijking met 104 treinen in 2010. Treinbestuurder.be - Nieuws: Veiligheidssystemen. NMBS vraagt treinbestuurders niet te staken. Trein en bestelwagen botsen, treinverkeer tussen Testelt en Diest onderbroken. 66 treinen reden vorig jaar door het rood licht. Het aantal seinvoorbijrijdingen voor het reizigersverkeer is ten opzicht van 2013 lichtjes gedaald. Zo negeerden 34 reizigerstreinen in 2014 een rood licht, in 2013 waren er dat nog 36. Ten opzichte van 2010 is er een daling met ongeveer 50 procent, toen reden er 67 treinen door rood licht.

Minder treinen rijden door rood licht. Door: redactie 8/01/14 - 05u20 Bron: Belga. Treinverkeer tussen Brussel en Gent zwaar verstoord door def... Het treinverkeer tussen Brussel en Gent is vrijdag sinds iets na 17.00 uur zwaar verstoord door een defecte trein die stilstaat in de buurt van Denderleeuw. Bomalarm Centraal Station blijkt vals, treinverkeer hervat. De politie kreeg de melding kort na 20.00 uur binnen. Het Centraal Station werd meteen ontruimd en de omgeving afgesloten. NMBS noteert meer reizigers en stiptere treinen - Bedrijven. De NMBS heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een operationeel resultaat geboekt van 15,9 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar werd nog een verlies van 4,3 miljoen euro genoteerd.

Reden voor de verbetering zijn de inspanningen om de kosten onder controle te houden, meldt de spoorwegmaatschappij vrijdag. Ook de productiviteit en stiptheid zijn verbeterd. Treinverkeer urenlang plat door koperdieven. Forum van het rijdend personeel. Machinist (treinbestuurder) - Wiki NL. Om te garanderen dat de machinist altijd waakzaam is, moet hij gedurende de hele rit het dodemanspedaal ingedrukt houden en elke 60 seconden kortstondig loslaten.

Nederlandse spoorwegen: Keep Them Rolling. Machinist worden bij de Nederlandse Spoorwegen. Trein reizen positief voor milieu. Opleiding treinbestuurders (in het Frans) Comment établit-on les horaires des trains de marchandises ? - Rixke Rail's Archives. Parole de Cheminot : News. Parole de Cheminots - Région de Bruxelles-Capitale - Chemin de fer, Journal. Wallorail - Wallorail. Cours d'exploitation des Chemins de Fer - La Voie. Propositions pour le forum. Roco - Étoile du Nord. Conducteur/conductrice de train. Sécurité ferroviaire. Signalisation ferroviaire.