background preloader

CV

Facebook Twitter

Voorbeeld cv

Cv (chronologisch / functioneel) Wat vermeld je in een goed cv? Een goed cv bestaat uit verschillende onderdelen.

Wat vermeld je in een goed cv?

Persoonlijke gegevens Plaats al je contactgegevens bij elkaar (naam, adres, telefoonnummer, e-mail). Vermeld daarna pas de andere persoonlijke informatie (nationaliteit, geboortedatum en - plaats, eventueel burgerlijke staat). Laat titels zoals 'naam', 'adres'., 'telefoonnummer'... achterwege. Wat zet je wel en niet op je cv. Veelgestelde vragen over cv. Klopt het dat ik mijn cv moet aanpassen aan elke vacature?

Veelgestelde vragen over cv

Voeg ik best een foto toe? Is het een goed idee om mijn hobby’s te vermelden? En wat als ik overgekwalificeerd ben voor de job waarnaar ik solliciteer? Onze online sollicitatiecoaches beantwoorden 15 veelgestelde vragen. 17 simpele manieren om je cv te upgraden. Een goede cv opstellen, blijft zeer belangrijk.

17 simpele manieren om je cv te upgraden

Hoe kan je anders op een gestructureerde manier en op korte tijd een overzicht geven van jouw ervaring en kwaliteiten? Met deze 17 tips stel je in een handomdraai een ijzersterke cv op. 1. Gebruik zoektermen Als je online solliciteert, bestaat de kans dat je cv gescand wordt vooraleer hij in de handen van een rekruteerder terechtkomt. 2. Gebruik cijfers om je verhaal concreet te maken en kracht bij te zetten. 3. Rekruteerders pluizen steevast je online leven uit om zich een zo volledig mogelijk beeld van jou te kunnen vormen. 7 clichés om te vermijden op je CV. Een rekruteerder spendeert 6 tot 10 seconden per cv.

7 clichés om te vermijden op je CV

Dus moet je ervoor zorgen dat jouw cv eruit springt. Vermijd dus onderstaande clichés. 15 zaken die je moet schrappen van je cv. Hoe ziet een modern cv eruit? Zodra je een job gezocht hebt, verschijnt hier je laatste zoekopdracht.

Hoe ziet een modern cv eruit?

Phrases - Candidature. Creatief solliciteren: het interactief CV. Met een interactief cv spring je er bij je werkgever sowieso uit.

Creatief solliciteren: het interactief CV

Deze designers dreven die interactiviteit wel heel ver... Robby Leonardi is een designer en dat zullen zijn toekomstige werkgevers geweten hebben. Hij goot zijn cv in een game design, waarin je met de hulp van een superheldmannetje door zijn loopbaan kan rennen, springen, vallen en vliegen. Je ontdekt de verschillende levels die hij al in zijn carrière heeft weten te bereiken en je krijgt pop-ups te zien met interessante weetjes, referenties, interviews en prijzen die hij gewonnen heeft. Ontdek het vooral zelf! Of ben je toch meer fan van de aanpak van deze Thaïse developer, Sittiphol Phanvilai (aka Nuuneoi) of front end developer An-Ni Wang, die haar cv in de vorm van een doordeweekse werkdag online zette?

Als je hiermee niet opvalt, dan weten we het ook niet meer... (sjv) – Bron: rleonardi.com / anniwang.com / nuuneoi.com Meer info overCV , Online solliciteren , Sollicitatietips , Creatief solliciteren. Hoe winnen van jonge en ambitieuze concurrenten? Nog een maand en dan raakt Frits Oosterhof (55) zijn baan als manager Zorg & Welzijn bij een grote zorginstelling kwijt.

Hoe winnen van jonge en ambitieuze concurrenten?

De reden? Binnen de zorg wordt er steeds meer gewerkt met zelfstuderende teams en veel managementfuncties zijn hierdoor overbodig geworden. Hoewel Frits solliciteert op managementfuncties binnen allerlei verschillende bedrijven, gaat hij toch weer het liefst in de zorg aan de slag. Volgens hem is er voor een kleine groepje managers met specifieke kennis nog wel ruimte in die sector. ‘Maar’, zegt hij. Frits heeft naar eigen zeggen veel ervaring met werken met andere culturen. Hoe kom ik binnen met een afwijkend cv? Beste Els, Ik ben nu al een tijdje bezig met solliciteren naar een functie in de ICT, als systeem-/netwerkbeheerder.

Hoe kom ik binnen met een afwijkend cv?

Ik heb een nogal afwijkend cv met twee onafgeronde studies in totaal andere richtingen. Bovendien steek ik veel tijd als vrijwilliger in een stichting die niets met ICT te maken heeft. Wel heb ik enige ervaring als systeembeheerder en heb ik in korte tijd MCSE en CCNA certificering gehaald om mijn cv op te krikken. Cv onder de loep - Hoe vat je alle ervaring samen op een cv van twee pagina's? Cv onder de loep: ‘Recruiters hebben maar een halve minuut’ Noem je referenties niet met naam en toenaam. In september 2014 raakte Paul Bruijn zijn baan bij een groot netwerkbeheerbedrijf voor gas en elektriciteit kwijt.

Noem je referenties niet met naam en toenaam

‘Er moest gereorganiseerd worden en binnen mijn leeftijdsgroep was ik degene die er het kortste werkte’, legt hij uit. Paul solliciteert op functies voor financieel en administratief medewerker. ‘De concurrentie binnen mijn sector is groot’, vertelt hij. ‘Ik heb twintig sollicitatiebrieven verstuurd, maar mocht maar drie keer op gesprek komen.’ Expertadvies voor je cv: welke aspecten zijn relevant? Na negen jaar als technisch specialist bij Defensie te hebben gewerkt, was Johan toe aan iets anders.

Expertadvies voor je cv: welke aspecten zijn relevant?

Na een jaar in Australië te hebben gewerkt, kwam hij in 2006 weer terug naar Nederland. Nog datzelfde jaar kon hij als brandweerman aan de slag. ‘Ik had in mijn tijd bij Defensie al de basisopleiding voor brandweer gedaan.’ Maar omdat brandweermannen maximaal twintig jaar hun vak mogen uitoefenen, kijkt Johan nu alvast verder. In 2010 rondde hij al een opleiding Technische Bedrijfskunde af en afgelopen september haalde hij ook zijn papiertje voor operationeel manager. Inmiddels solliciteert hij op functies voor binnen het bedrijfsleven. Wat vindt de pro van dit cv? Aaltje Vincent denkt dat Johans verwachtingen wat te hoog zijn. Wat betreft zijn cv kan Johan het beste alleen datgene noemen dat leidt naar zijn kennis over onderhoud, planning, leidinggeven en adviseren. Veranderen van sector? Tips voor je cv. Rinke Hofman (34) werkt al zeven jaar als consultant bij een groot consultancybureau. Hij is naar eigen zeggen toe aan een nieuwe stap.

‘Ik geef advies aan marketing- en communicatiespecialisten. Op zich best leuk, maar het advies dat ik geef komt vaak op hetzelfde neer. Cv onder de loep: 'Hoe zorg ik dat mijn profiel eruit springt?' Tot afgelopen november was Marianne Perenboom (53) werkzaam als adviseur leren en ontwikkelen bij een EVC-bureau. Maar het bureau kreeg niet genoeg opdrachten binnen, en dus is Marianne sinds twee maanden weer op zoek naar een baan als opleidingsadviseur. In de twee maanden waarin ze werkloos is, heeft ze al twaalf brieven de deur uitgedaan. Helaas, zonder resultaat. ‘Meestal krijg ik te horen dat ik niet helemaal aansluit bij het profiel dat ze zoeken’, legt ze uit. Daarom is Marianne ook benieuwd hoe ze haar persoonlijk profiel zo goed mogelijk kan neerzetten.

Loopbaancoaches Hemo Oumenad en Lukina van der Werf geven Marianne tips.