background preloader

Politiikka

Facebook Twitter

Pienyrittäjillä heikot tiedot työttömyysturvasta. Työttömyysturva Työttömyysturvan tason voi määritellä itse, mutta se voi olla korkeintaan yhtä suuri kuin YEL-työtuloksi ilmoitettu tulo.

Pienyrittäjillä heikot tiedot työttömyysturvasta

Yrittäjän on maksettava vähintään 12 236 euron tulosta jäsenmaksua. Vuodessa vakuutusmaksu tästä on 174 euroa. Työttömyyspäiväraha on 39,50 euroa 500 päivältä. AYT:n jäsenyrittäjien keskitulo on noin 20 000 euroa. Vuodessa vakuutusmaksu tästä on 383,40 euroa. Työttömyyspäiväraha on 53 euroa 500 päivältä. Uusi yrittäjä voi palata 18 kuukauden ajan oman työttömyyskassansa ansiosidonnaiselle päivärahalle, mikäli hän on pitänyt jäsenyytensä ammattiliitossa voimassa. Alle puolet yrittäjistä tietää työttömyysturvastaan ja mahdollisuudesta liittyä työttömyyskassan jäseneksi. Harva yrittäjä ajattelee omaa työttömyysturvaansa perustamisvaiheessa tai myöhemminkään. . – Yrittäjät eivät tiedä työttömyysturvasta. Yrittäjien työttömyyskassaan kuuluu noin 12 – 18 prosenttia yrittäjistä.

. – Meidän kokemuksemme perusteella syyt lopettamiseen tulevat ulkoa. Sari Essayah Jordaniassa - "Minuun vedottiin eikö Suomi todellakaan halua auttaa" - KD-Lehti. Sari Essayah vieraili Jordaniassa Fidan ja Kirkon Ulkomaanavun kohteissa. – On äärimmäisen surullista, että osa hyvistä projekteista on pakko lopettaa Sipilän hallituksen kehitysyhteistyöleikkausten vuoksi.

Sari Essayah Jordaniassa - "Minuun vedottiin eikö Suomi todellakaan halua auttaa" - KD-Lehti

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Essayah teki lokakuun lopulla vierailun Jordaniaan. Hän ilmoitti julkisuuteen maksaneensa matkansa itse, jottei se rasittaisi kovissa säästöpaineissa kipuilevien kehitysyhteistyöjärjestöjen taloutta. Oli hämmentävää nähdä, miten pienellä panostuksella ja rahalla on saatu kokonaisia kyläyhteisöjä muuttumaan. Erityisesti muutos on lähtenyt naisten ja lasten kautta. Essayah vieraili Azraqin pakolaisleirissä, jossa Kirkon Ulkomaanapu tekee projektia, ja pääsi tutustumaan Fidan tekemään työhön. – Minulla oli mahdollisuus käydä useammassa Fidan kohteessa, joissa paikallisia jordanialaisia naisia ja lapsia erityisesti on avustettu perheväkivaltaa ehkäisevien projektien kuin myöskin voimaannuttamisprojektien kautta.

IS: Ulkoministeri Soini: ”Raja- ja nettiliikennettä tarkkaillaan tehostetusti” - Suomen Uutiset. Eduskunta hyväksyi autoveron laskun. Suomen talous painui uudelleen taantumaan. Lehtikuva/Vesa Moilanen Autonromutusalalla menee romutuspalkkion ansiosta hyvin, mutta Suomen talouden kokonaiskuva on synkkä.

Suomen talous painui uudelleen taantumaan

Nordea ennustaa neljättä perättäistä miinusmerkkistä vuotta. Suomen taloudesta saatiin perjantaina uusia synkkiä uutisia. Postin palkkahaitari soi: Toimitusjohtaja 50 000 €/kk, postimies 2 000 €/kk - "Joululahjoiksi postimerkkejä" Sisäministeri Orpo: Suomeen kohdistunut terrorismiuhka kohonnut. Eläkeiän nosto sai eduskunnan hyväksynnän – Näin eläkeikäsi nousee. Eduskunta on hyväksynyt perjantaina eläkeiän nostamiseen tähtäävän lakiesityksen sisällön.

Eläkeiän nosto sai eduskunnan hyväksynnän – Näin eläkeikäsi nousee

Laki noudattaa työmarkkinakeskusjärjestöjen viimevuotista sopimusta, jonka mukaan eläkeikä nousee asteittain nykyisestä 63 vuodesta 65 vuoteen. Muutos ei herättänyt eduskunnassa juuri vastarintaa, mutta ruotsalainen eduskuntaryhmä äänestytti istuntosalia puolustusvoimissa palvelevien eläkeiän nostosta, jota ryhmä ei hyväksynyt hallituksen esittämässä muodossa. Ryhmä jäi äänestyksessä kuitenkin yksin. Eduskunta hyväksyi myös hallitusohjelmassa luvatusta autoveron laskusta annetun lakiesityksen sisällön. Autovero laskee ajoneuvon päästöjen mukaan enimmillään runsaat viisi prosenttia vuoteen 2019 mennessä. PS-ryhmä pakolaiskriisistä: Suomen kantokyky on ylitetty - Suomen Uutiset. Suomen kantokyky on ylitetty, sanoo perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho. – Teltta- ja konttimajoitusta talvella, arviolta satoja miljoonia euroja lisää lainaa pakolaiskriisin hoitoon ensi vuodelle, Supon päivitetty turvallisuusarvio.

PS-ryhmä pakolaiskriisistä: Suomen kantokyky on ylitetty - Suomen Uutiset

Ne kaikki puhuvat sen puolesta, että raja on tullut vastaan. Mistä rahat? Perussuomalaisten eduskuntaryhmä muistuttaa, että miljoonat ihmiset Euroopan porteilla vasta harkitsevat liikkeelle lähtemistä. Jo pelkästään tänä vuonna saapuneista turvapaikanhakijoista kertyy tulevaisuudessa miljardiluokan kustannukset. ”Euro on joko korjattava tai purettava” Vasemmistoliiton mielestä yhteisvaluutasta on tullut ongelma koko maailmalle.

”Euro on joko korjattava tai purettava”

Vasemmistoliitto vaatii yhteisvaluutta euron korjaamista niin, että siitä tehdään työkalu hyvinvoivan Euroopan rakentamiseen. Euroopassa olisi kilpailtava elämänlaadulla, eikä sillä, kuka leikkaa palkkoja ja veroja eniten, keskiviikkona kokoontunut puoluehallitus linjasi. Puolueen mielestä vaihtoehdot ovat joko korjata tai purkaa euro yhdessä ja hallitusti. Vasemmisto pitää hälyttävänä, että Euroopan päättäjien enemmistö ei vieläkään näytä olevan valmis korjaamaan toimimatonta valuuttajärjestelmää. Lietsoo eripuraa Vasemmistoliiton mukaan eurossa on suuri joukko epäonnistumisia. ”Kuka estää?” – Alexander Stubb aiheutti valtavan myrskyn. Valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) puheet nostattivat valtavan äläkän eduskunnan istuntosalissa.

”Kuka estää?” – Alexander Stubb aiheutti valtavan myrskyn

Eduskunta keskusteli torstaina hallituksen esittämistä toimista kustannuskilpailukyvyn parantamisesta, joita on kritisoitu pakkolaeiksi. Oppositiopuolue vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kysyi, eikö hallituksen olisi ”järkevämpää tarttua sopimisen tiehen”, kun valtiovarainministeriöstä arvioidaan, että uudistukset tuottavat negatiivisia vaikutuksia talouteen lyhyellä aikavälillä. Kysymykseen vastasi pääministerin sijaisena toiminut Stubb. Suomi osallistuu EU:n Afrikka-hätärahastoon viidellä miljoonalla eurolla. Vallettan EU-huippukokouksen yhteydessä päätettiin torstaina EU:n hätärahaston perustamisesta (EU Emergency Trust Fund for stability and addressing root causes of irregular migration and displaced persons in Africa).

Suomi osallistuu EU:n Afrikka-hätärahastoon viidellä miljoonalla eurolla

Rahaston tarkoituksena on vaikuttaa muuttoliikkeen perimmäisiin syihin kuten köyhyyteen ja konflikteihin Afrikassa. Rahastosta tuetaan myös Vallettassa hyväksyttävän toimintaohjelman toteuttamista. Suomi osallistuu hätärahastoon 5 miljoonalla eurolla, josta 3 miljoonaa euroa menee Afrikan sarven alueelle, 1 miljoonaa euroa Sahelin alueelle sekä 1 miljoonaa euroa Pohjois-Afrikan alueelle.

Rahastoon kohdennetaan kaikkiaan 1,8 miljardia euroa EU:n rahoitusinstrumenteista ja jäsenmaat tukevat rahastoa myös suoraan. HS: Hallitus aikoo toteuttaa yhden ehdollisen leikkauksen jo nyt. Turvapaikkamenojen uusi hinta: Lisärahaa tarvitaan vielä 60 miljoonaa. Sisäministeriö ehdottaa turvapaikkamenoihin tälle vuodelle 60 miljoonan euron lisärahaa.

Turvapaikkamenojen uusi hinta: Lisärahaa tarvitaan vielä 60 miljoonaa

Näin kokonaissumma tälle vuodelle olisi 114 miljoonaa euroa. Viime vuonna turvapaikanhakijoita rekisteröityi Suomessa runsaat 3 600. Tuoreimman ennusteen mukaan tänä vuonna heitä saapuu Suomeen jopa 50 000. Tänä vuonna lasketaan rekisteröityneen liki 20 000 turvapaikanhakijaa. Sisäministeriön vastuulla ovat turvapaikanhakijoiden vastaanotosta syntyvät kulut eli vastaanottokeskusten menot ja lisäksi turvapaikanhakijoille maksettavat tuet. "Tilanne elää" Sisäministeriön hallinto- ja kehittämisosaston päällikkö Jukka Aalto kertoo, että tämän vuoden varsinainen budjetti tiedettiin alun perin alimitoitetuksi, siinä vastaanottokuluihin oli varattu 34,5 miljoonaa.

Yle: Perussuomalaisten kannatus romahti. Perussuomalaisten kannatus on romahtanut.

Yle: Perussuomalaisten kannatus romahti

Yle Uutisten teettämän kyselyn mukaan perussuomalaisten kannatus oli 10,7 prosenttia. Siinä on 4,3 prosenttiyksikköä laskua edelliseen mittaukseen verrattuna. Sdp:n kannatus on kokenut lähes yhtä suuren muutoksen mutta ylöspäin. Sdp on nyt toiseksi suurin puolue 18,3 prosentin kannatuksellaan.