Pinterest

Facebook Twitter

Ronny De Bock on Pinterest. How to Setup Your Brand New Pinterest Business Page. My, those folks over at Pinterest have been busy!

How to Setup Your Brand New Pinterest Business Page

In the space of a few short weeks, users have been surprised by 3 new rollouts – verification of Pinterest accounts, the introduction of secret boards and now, the ability to create business pages. So what does this new update mean for business owners? After all, it was not too long ago that Pinterest was warning us about self-promotion and commercial usage was downright prohibited. Nevertheless, thousands of businesses have flocked to Pinterest since its inception in 2009 to create accounts and drive brand awareness in the hope of boosting sales.

Pinterest vernieuwd! Ingrediënten, analytics, mentions & meer. De Pinterest crew zit niet stil.

Pinterest vernieuwd! Ingrediënten, analytics, mentions & meer

In de afgelopen tijd heeft het visuele sociale netwerk een aantal veranderingen ondergaan, waaronder enkele belangrijke en zeer nuttige. Daarnaast nemen de mobiele apps een belangrijke plaats in en ook deze worden steeds vernieuwd. Hoog tijd voor een overzicht van de meest recente ontwikkelingen voor dit populaire digitale prikbord. Ingrediënten, ratings, beschikbaarheid en meer We beginnen met de meest recente vernieuwing. Recepten . Deze gegevens worden opgehaald van de websites waar de afbeeldingen vanaf gepind zijn. IKEA Nederland rolt sociale media-strategie uit. IKEA Nederland heeft maandag officieel zijn sociale media-strategie uitgerold als opmaat naar de webwinkel die nog dit jaar moet worden geopend.

IKEA Nederland rolt sociale media-strategie uit

Sinds de soft launch enkele weken terug ziet het winkelbedrijf dat de conversaties op sociale media vooral gaan over het bezoek aan een IKEA vestiging. Via Facebook, Twitter, Google+ en YouTube wil het Zweedse woonwarenhuis bezoekers naar eigen zeggen ‘volop nieuws, inspiratie en interactie’ bieden. Elk kanaal heeft zijn eigen doelstelling: Volgers op Twitter zijn als eerste op de hoogte van het laatste nieuws over IKEA. Via Facebook biedt het woonwarenhuis inspiratie ‘om van je huis iets moois te maken’.

Op Google+ zal informatie en inspiratie gedeeld worden. Er is één FTE die zich fulltime met sociale media bezighoudt, zegt woordvoerster Annique van der Valk tegen Emerce. Volgens Van der Valk is niet gekozen voor één specifiek platform. Did You Already Pin This? Now You’ll Know! We’ve been hearing that you’d like to know when you try to pin something you’ve already pinned.

Did You Already Pin This? Now You’ll Know!

We’re happy to oblige when we can, so we’ve built a new feature that does just that. When you pin something you’ve already pinned before, you’ll get a message. You can still pin the image if you’d like, we just wanted to make sure you knew. Right now, we are slowly rolling this out on web, and we hope to bring it to mobile soon. Thanks for sticking with us while we built this. Happy pinning! Pinterest steeds geschikter voor marketingdoeleinden. Deze gastblogpost is geschreven door Ernst Jan Bos (@ErnstJanBos) en Suzanne Wartenbergh (@ScubaSuus).

Pinterest steeds geschikter voor marketingdoeleinden

Pinterest heeft een nieuwe look Pinterest rolt op dit moment een nieuwe look uit. Op zich hoeft dat niet veel te betekenen, maar door de nieuwe look en de daarbij behorende functies zijn er meer mogelijkheden voor bedrijven gekomen om het in te zetten voor marketing. De nieuwe look ziet er in het algemeen zo uit: In eerste instantie zijn er geen schokkende veranderingen. Links bovenin, naast het zoekvak, staat nu wat eerder in het midden stond onder de naam Pinterest. Klik je op een pin, dan ziet het er wel ineens heel anders uit met meer zinvolle mogelijkheden. Het woord ‘repinnen’ is verdwenen en veranderd in ‘Pin It’. De embed-functie is marketingtechnisch interessant, want een plaatje van jouw product kan dus op een andere website terecht komen.

Tevens worden er andere pins van de bronsite van de pin aangeduid. Give Your Google+ Feed a Pinterest Feel - Internet Marketing Traffic Tactics. Pinterest lanceert accounts voor bedrijven & merken. Het is een tijdje stil geweest rondom Pinterest, maar vandaag wordt een nieuwe functionaliteit aangeboden: 'Pinterest for Business'.

Pinterest lanceert accounts voor bedrijven & merken

Voorheen was het alleen mogelijk een persoonlijk profiel aan te maken, maar vanaf nu hebben organisaties een eigen plekje op het moodboard-medium. Pinterest: de social mediatrend van 2012 Pinterest mag wel worden beschouwd als dé trend op social mediagebied in 2012. Cijfers van het visuele sociale netwerk braken records en de concurrentie voor Twitter en Facebook was aanwezig. Het blijkt inmiddels dat Pinterest een bepaalde groep aanspreekt, maar wel degelijk een blijvertje is.

Pinterest for Business Dat het een tijdje stil is geweest rondom nieuwe ontwikkelingen heeft te maken met het nieuws dat vandaag naar buiten kwam. Had je als organisatie al een (persoonlijk) profiel op Pinterest, dan kun je dat direct omzetten. Converteer je account. Wat is pinterest? Pinterest voor je bedrijf: 7 best practices! Hoe kun je als bedrijf creatief en effectief gebruik maken van Pinterest?

Pinterest voor je bedrijf: 7 best practices!

In deze derde aflevering van onze 4-delige videoserie over Pinterest kijk ik naar 7 uitstekende voorbeelden van bedrijven die het erg goed doen op Pinterest. Peugeot Panama: Pinterest puzzelwedstrijd met foto’s Ik begin bij Peugeot Panama: dat heel creatief gebruik maakt van Pinterest. Ze delen foto’s van hun auto’s op in stukjes, en laten maar 1 stukje zien op hun Pinterest-pagina. Vervolgens vragen ze hun volgers om de rest van de fotostukjes te vinden op de corporate website en de Facebookpagina. Today Show: Achter de schermen met Pinterest Vaak vinden mensen het ook leuk om een kijkje achter de schermen van je merk of bedrijf te nemen. Pinterest voor bedrijven en merken: hoe pak je het aan? Pinterest groeit ontzettend hard: de site genereert meer bezoekers dan Twitter, LinkedIn en Google Plus.

Pinterest voor bedrijven en merken: hoe pak je het aan?

In deze tweede aflevering in onze reeks over Pinterest leg ik uit welke bedrijven en andere organisaties het meest kunnen halen uit Pinterest en hoe je Pinterest inzet voor marketing. Bedrijven op Pinterest: voor welke bedrijven is het geschikt? Is het verstandig om een profiel voor je bedrijf of merk aan te maken op Pinterest? Dat hangt van een aantal dingen af. Omdat Pinterest draait om visualiteit, is het belangrijk dat je iets visueels kunt laten zien rondom je merk, dienst of product.

Natuurlijk is het ook belangrijk om naar je doelgroep te kijken. Pinterest. Doodbloedende hype of goudmijn? Online wordt overal moord en brand geschreeuwd.

Pinterest. Doodbloedende hype of goudmijn?

Social media freaks ejaculeren hun tablets onder en webanalisten houden geen pauze meer. De grote leerschool die social media heet, heeft een nieuw jongetje in de klas: Pinterest. Niet zomaar een jongetje. Een jongetje dat in 2 jaar tijd een plekje bij de beste 3 leerlingen van de VS heeft veroverd en nu op het punt staat het eindexamen internationaal doorbreken te ondergaan. Pinterest is dus met recht een superhype te noemen. Flitsende start De meest flitsende start van alle flitsende starten ooit gemeten: Pinterest groeide sneller dan Facebook, Twitter, Google+ en LinkedIn.

Op basis van aantal bezoeken in de USA, is Pinterest na Facebook en Twitter, het grootste social network. Groei neemt af De opmars van Pinterest versnelde en groeide uit tot een glorieuze overwinningstocht langs alle invloedrijke mediakanalen. Deze ‘tegenvallende’ cijfers betekenen natuurlijk nog niet de aankondiging van een zinkend schip. Pinterest maakte me ding dong. Van alle sociale media moet Pinterest wel de meest infantiele zijn.

Pinterest maakte me ding dong

Plaatjes kijken en plakken. Plaatjes van dingen die je mooi vindt en dingen die je wil hebben. Mooie dingen, leuke dingen, dingen in alle soorten en maten: cupcakedingen en caviadingen, mannendingen en jurkendingen. En vooral heel veel kattendingen. Een korte introductie voor de non-pinner is misschien op z’n plaats. Een voorbeeld: je vindt een plaatje van een mooi huis. De totale zinloosheid der dingen geeft in eerste instantie een rustig gevoel. De dingen lopen uit de hand, dacht ik.

Achtergrond Pinterest

Handleiding Pinterest. Reviews Pinterest. Marketing Pinterest. Rechten Pinterest. Cijfers en data Pinterest. Analytics Pinterest.