background preloader

Elmpilanaki

Facebook Twitter

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΠΙΛΑΝΑΚΗ

Google Santa Tracker. Www. Δέντρα αγκαλιασμένα. Δέντρο με θέα. Στην άκρη του δρόμου. Στο σπίτι. Ο Δρόμος του Δέντρου. «Πώς ποθούμε να επιτύχουμε την ανάπτυξη που το δέντρο ενσαρκώνει, το ψήλωμα και το ρίζωμα, την γερή του αρμοσιά και την ισορροπία ανάμεσα στο υψηλό και το χαμηλό, τον τρόπο που συναντά την κάθε εποχή, που συγκρατεί το έδαφός του, είτε σε ανάπαυση είτε σε ανθοφορία.

Ο Δρόμος του Δέντρου

Κάθε είδους πλάσμα φωλιάζει στο καταφύγιο των μητρικών κλαδιών του, κρύβεται στις οπές και τρέφεται από την ουσία του». (Ronnberg and Martin 2010:128) Το δέντρο αποτελεί ένα πανανθρώπινο σύμβολο που απαντά σε όλες τις μυθολογίες, τις θρησκείες και τους πολιτισμούς. Έχει προβληθεί σε αυτό ένα πλήθος νοημάτων (Ronnberg and Martin 2010:128, Cirlot 1995:187-192, Cooper 1978:176-179, Cheung 2006:637-643). Σε αυτό το κείμενο θα εστιάσουμε σε εκείνες τις πλευρές του συμβολισμού του που μπορούν να λειτουργήσουν ως σημεία προσανατολισμού στην προσπάθεια και την άσκησή μας να γνωρίζουμε τον εαυτό μας, να αναπτυσσόμαστε ολοκληρωμένα και να καλλιεργούμε τη δημιουργικότητά μας.

Ξεχωρίζουμε τις δύο παρακάτω σημασίες. 1. 2. Χωρίς κοπάδι Boa, F. Πες το με ποίηση (33ο): «Δέντρα»… «Τα δέντρα είναι ποιήματα που γράφει η γη προς τον ουρανό.Και εμείς κόβουμε τα δέντρα και τα κάνουμε χαρτί, για να καταγράφουμε την κενότητά μας…» (Χαλίλ Γκιμπράν) -Στρατής Πασχάλης, «Ιερά μου φαίνονται μόνο τα δέντρα» Ιερά μου φαίνονται μόνο τα δέντρα μένουν στην τέλεια θέση με προσκαλούν- «γίνε όπως εμείς μην ταξιδεύεις πια μες τις πράξεις δέξου ανέμους, δέξου εποχές άς’ τη ζωή να ξέρει» σήματα οιωνών φωλιές πνευμάτων δωρητές σκιάς αφηγούνται ολόκληρη την ιστορία με χίλια λόγια, μ’ έναν παλμό παραδίνονται στ’ ολοκαύτωμα το τερπνό ριπές ρεμβασμού φλογισμένου μαντικές οπτασίες πυρσών.

Πες το με ποίηση (33ο): «Δέντρα»…

Κωστής Παλαμάς: Το δάσος. Πες το με ποίηση (120ο): «Το δάσος»… -«Εγώ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ , είμαι από τα Μαύρα Δάση.

Πες το με ποίηση (120ο): «Το δάσος»…

Η μάνα μου στις πολιτείες με κουβάλησε σαν ήμουν ακόμα στην κοιλιά της. Και των δασών η παγωνιά μέσα μου θα ‘ναι ως το θάνατό μου. […] Ελπίζω στους σεισμούς που μέλλονται να ‘ρθουν, να μην αφήσω τη Βιρτζίνιά μου απ’ την πίκρα να μου σβήσει. Εγώ ο Μπέρτολτ Μπρεχτ από τα Μαύρα Δάση, ξερασμένος στις πολιτείες της ασφάλτου, μέσα στη μάνα μου, σε πρώιμη εποχή! …» (από το «Για τον φτωχό Μπ .Μπ.» -Μιχάλης Κατσαρός, «ΣΤΟ ΝΕΚΡΟ ΔΑΣΟΣ» «Στο νεκρό δάσος των λέξεων προχωράω. -Νίκος Εγγονοπούλος, «Το καράβι του δάσους» -Ρενέ Σαρ, «ΓΙΑ ΝΑ ‘ΝΑΙ ΤΟ ΔΑΣΟΣ» «Για να ‘ναι το δάσος περήφανο Η ηλικία του χρειάζεται και το άπειρο Μην πεθαίνεται τόσο γρήγορα φίλοι Των προγευμάτων κάτω απ’ το χαλάζι Έλατα που κοιμάστε στο κρεβάτι μας Τα βήματά μας στα χορτάρια διαιωνίστε.»

Οδυσσέας Φωκάς (1857 - 1946) Υμηττός,... - Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου / National Gallery. Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. - ΠΥΛΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ - ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. Ο σύγχρονος κόσμος της εργασίας χαρακτηρίζεται από έντονη πολυπλοκότητα και συνεχή αλλαγή.

Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. - ΠΥΛΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ - ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Το παραδοσιακό μοντέλο σταδιοδρομίας, στο οποίο το άτομο ξεκινά να εργάζεται σε ένα επάγγελμα και συνεχίζει σε αυτό για πολλά χρόνια, τείνει να εκλείψει. Η σταδιοδρομία, πλέον, έχει έναν χαρακτήρα ασταθή, απρόβλεπτο και μεταβατικό. Συνεπώς, η ανεργία είναι μία κατάσταση με την οποία μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι στο μέλλον ή την έχουμε ήδη αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Όταν ένα άτομο είναι άνεργο νιώθει ποικίλα και αρκετά αντιφατικά μεταξύ τους συναισθήματα. Σοκ, ανακούφιση, αποφασιστικότητα, λύπη, αισιοδοξία, φόβος είναι μονάχα μερικά από αυτά. Ξεκινήστε την άσκηση. Educational Uses of Digital Storytelling. Books about Trees (sorted by popularity) - Project Gutenberg. Anemi - Digital Library of Modern Greek Studies - Search. Values tree 0. Σουμπέντου Σάρμα : Πώς να μεγαλώσεις ένα μικροσκοπικό δάσος οπουδήποτε. ΔΙΑΒΑΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ. “Ανακαλύπτω τις αξίες του δάσους σε ένα περιβαλλοντικό δασικό μονοπάτι” – Εγχειρίδιο της Βασιλικής Κόντου.

Τίτλος: “Ανακαλύπτω τις αξίες του δάσους σε ένα περιβαλλοντικό δασικό μονοπάτι” Συγγραφέας: Βασιλική Κόντου Είδος: Εκπαιδευτικό υλικό περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Εκδόσεις Σαΐτα Άδεια διανομής: Creative Commons BY-NC-ND (Αναφορά δημιουργού – Μη εμπορική χρήση – Όχι παράγωγα έργα) Σελίδες: 112 // Έτος έκδοσης: 2015.

“Ανακαλύπτω τις αξίες του δάσους σε ένα περιβαλλοντικό δασικό μονοπάτι” – Εγχειρίδιο της Βασιλικής Κόντου

Διηγήματα. Οδυσσέας Ελύτης - Η ΤΡΕΛΗ ΡΟΔΙΑ - Χειμερινοί Κολυμβητές. "Τσιμπάτε μια ελιά;" Ο τρόπος του Καβάφη να "κόβει" τους φλύαρους και βαρετούς συνομιλητές του. Οι ιδιοτροπίες του και η αρνητική του στάση απέναντι στους νέους ποιητές. 14.4k Shares Share Tweet Pin Email Ο Κωνσταντίνος Καβάφης, όταν έγινε 40 χρόνων έχασε το ενδιαφέρον του για έντονη βραδινή ζωή, το ποτό, τον τζόγο και τις κρυφές νυχτερινές του περιπέτειες.

"Τσιμπάτε μια ελιά;" Ο τρόπος του Καβάφη να "κόβει" τους φλύαρους και βαρετούς συνομιλητές του. Οι ιδιοτροπίες του και η αρνητική του στάση απέναντι στους νέους ποιητές

Πολλοί προσπάθησαν να τον δουν. Το Αηδόνι και το Τριαντάφυλλο. ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ από την ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (1994) Το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας - Google Slides. Το δάσος μια ολοκληρωμένη προσέγγιση.