background preloader

IKT

Facebook Twitter

Pimpa ditt Google-dokument | Skolspanarna. Upptäckte till min stora glädje en nyhet när vi jobbade med Google Drive idag. I verktygsfältet finns det en nyhet i form av tillägg. I praktiken innebär det att man kan ladda hem olika tilläggsfunktioner som kan vara användbara i arbetet med Google Drive. Det finns en hel del att välja mellan. Alltifrån avancerade interaktiva tjänster där man kan skapa telefonkonferenser kring ett dokument till mer handfasta tillägg där man kan infoga kartor eller enkla diagram. Vilka tillägg man har nytta av tror jag beror på hur och till vad man använder Google Drive. För att installera ett tillägg klickar man på tillägg i verktygsfältet. Jag kan verkligen inte säga att jag gjort några djupare efterforskningar men jag kände spontant att det fanns några riktigt intressanta tillägg, väl värda att testa.

Texthelp Study Skills I grund och botten en digital överstrykningspenna. MindMeister Är ännu ett sätt att skapa en mind map. Table of content. Skapa en poster hos Glogster. Nacka 14. Intresserad av skolutveckling? Nyfiken på fördelarna med kollegialt lärande? Sugen att testa en knytkonferens? Välkommen till Edcamp – kollegialt lärande Öppningsföreläsare: Jan Håkansson, lektor i utbildningsvetenskap och författare till boken ”Utmärkt undervisning”.

Kom som du är, med egna infallsvinklar, och frottera dig med ledande skolforskare och engagerade kollegor. Ta med dig ett ämne som du vill bolla med andra, eller haka på en session som du tycker verkar intressant. -Vilka är fördelarna med kollegialt lärande? Vi bjuder på ett glas bubbel och något att äta. Väl mött! Tid: Onsdagen den 2/4 kl 17.00-20.00 Plats: Kunskapsgallerian, Sjölins Gymnasium, Nacka Ämnen som föreslagits av de som redan anmält sig: - Hur kan vi öka kontakten med världen, t ex organisationer och näringsliv, utanför skolan? - Lästräning för läsvaga. - Inkluderande arbetssätt. - Bedömning i matte eller franska. - Hur kan forskningsfronten inom gymnasiegemensamma ämnen nå lärarkåren och föras in i undervisningen? – IKT. MIITpedagogen : Tipsar här hur man lägger...