background preloader

Pedagogiska grejer

Facebook Twitter

Create Infographics, Charts and Maps. Turn YouTube into a Classroom with PlayPosit. New Teachers . . . Classroom Organization Ideas! Recitethis.com. SAGE Journals: Your gateway to world-class journal research. Showbie – The Heart of Your Paperless Classroom. #dinlärarkollega på UR, vi heter Lisa och Björn. Vi har blivit inbjudna till March for Science Sverige den 22 april, en manifestation för forskningsbaserad kunskap, och vikten av detta, i ett samhälle där faktaresistens och rent hittepå blir allt vanligare.

#dinlärarkollega på UR, vi heter Lisa och Björn

Och det vill ju hemskt gärna vara med på, men tyvärr är vi uppbokade på annat Det är dock självklart för oss att stå upp för ”vikten av vetenskap och att forskningsbaserad kunskap används i samhället” (marchforscience.se) och därför tipsar vi om relevanta program från UR Skola. Kanske vill ni som arbetar i skolan anordna egna manifestationer eller i er undervisning betona vikten av forskning, demokrati och/eller källkritik med den här manifestationen och UR:s program som utgångspunkt. Lärportalen. Digitala läromedel från digilär.se. Litteraturläsning och digitala verktyg. Elevernas språkbruk och digitala verktyg kan användas för att öka elevernas förförståelse, delaktighet och motivation.

Litteraturläsning och digitala verktyg

Fredrik Sandström tipsar om program för att planera, producera, presentera och kommunicera. Om eleverna möter en text eller ett arbetsområde utan att hjärnan och/eller hjärtat är i påkopplat läge händer väldigt lite. Skolans uppdrag är att ge eleverna tillgång till många olika språkliga domäner för att kunna verka fullt ut i vår demokrati. Donnergymnasiets IKT-blogg. Lessons. Patricia Diaz – www.patriciadiaz.se.

Skolbanken.