background preloader

מידע

Facebook Twitter

אינדקס למדריכים טכנולוגיים by yair eisental. הרשמה למערכת - EduTube. מאמרים - טוני בוזן מפות חשיבה. מאמרים שלח לחבר מפות חשיבה בשנה האחרונה נתקלתי כמה פעמים במושג "מפת חשיבה", הורדתי אפילו תוכנת ניסיון מאתר מסוים אך לא התחברתי לנושא...

מאמרים - טוני בוזן מפות חשיבה

משהו שם לא נראה אותנטי ולא עניין את המוח שלי עד ש...ראיתי את הקליפ הבא (שתיכף תראו) וגיליתי שיש "מפות חשיבה" ויש מפות חשיבה של טוני בוזן! מסתבר שקיים גאון בשם טוני בוזן שהמציא את השיטה הזאת לפני כ 30 שנה. תוך מספר שניות של צפייה בקליפ הרגשתי שטוני הוא גאון והבנתי שמפות החשיבה שנתקלתי בהן עד עכשיו היו חיקויים לדבר האמיתי. המושג "מפת חשיבה" הוא סמל מסחרי רשום של טוני והוא מוכר כממציא העולמי של השיטה. לפניכם הקליפ שהרשים אותי וגרם לי לאמץ את טכניקת מפות החשיבה לכל הדברים שאני עושה בחיי: (מתחתיו תרגום לעברית) טוני בוזן – תרגום הקליפ האם אתה צריך למצוא רעיונות מבריקים או למצוא פתרונות מלאי השראה לבעיותיך? טוני בוזן הוא הסופר המוביל והמרצה הבכיר בנושא המוח והלמידה בעולם.

אז, מהי מפת חשיבה? טוני בוזן: מפת חשיבה היא כלי לימודי שמשקף בצורה חיצונית את מה שמתרחש בתוך הראש שלך. מפת החשיבה היא כמו אולר שוויצרי עבור המוח. הוראה באמצעות וידאו - סרטי חינוך והוראה באינטרנט. האוניברסיטה הידועה בקליפורניה, ארה"ב החלה להעלות הרצאות משודרות לרשת באמצעות יוטיוב.

הוראה באמצעות וידאו - סרטי חינוך והוראה באינטרנט

מדובר בהרצאות מלאות (מעל 300 שעות), באיכות צילום וסאונד טובה, והן חופשיות לצפייה מכל מקום בעולם. נכון להיום ההרצאות הן בעיקר בתחומי המדעים המדויקים. מאות קטעי וידאו, תמונות, מצגות חידונים ומשחקים חינוכיים ממוינים לעשרות תחומי דעת. מתאימים לתלמידים וכרעיונות למערכי שיעור עבור מורים בבתי הספר. הסרטים נשאבים מאתרים שונים ברשת וכולם מאפשרים גישה חופשית. האתר זכה לשבחים מגופים כמו UNESCO, איגוד הספרנים האמריקאי ורבים אחרים. את הקמת הערוץ יזם נשיא אוניברסיטת חיפה, פרופ' אהרון בן-זאב שראה חשיבות בכך שמאגר הידע הרב שבידי האקדמיה יגיע גם לקהילה, זאת באמצעות ערוץ טלוויזיה שישדר תכניות בעלות אופי אקדמי, השכלה והעשרה. במסגרת זו ניתן כעת לצפות בתכניות הערוץ האקדמי המשודרות עתה בלוח שידורים שמתפרס על פני 7 ימים בשבוע, 24 שעות ביממה. לוח שידורים זה כולל רצועות נושא (בכל שעה עגולה) בנושאי חברה, תרבות ואמנות, מדע ורפואה, כלכלה ומשפט, בטחון ומדינה.

לצפייה על פי בחירה, לחצו כאן, ובחרו בקבוצת מיון אקדמית "חינוך". מתקוונים ללמידה משמעותית - תשעד.pdf. למידה מבוססת פרויקטים (1) The voice of the active learner.HEB SUB.avi. Cyber_bulling_web. Cyber_bulling_web. הוראה באמצעות וידאו - סרטי חינוך והוראה באינטרנט. Make Your Images Interactive - ThingLink. פרטיות- יש דבר כזה? Blubbr אחרון (1) טופס לתכנון שיעור מקוון. CIL - אורינות דיגיטלית- מחוז הצפון. אוריינות מחשב ומידע. בדיקת "גלובס": השירותים הטובים ביותר לאחסון ושיתוף בענן.

התמונות, הסרטים והשירים שלנו כבר לא נשמרים רק בכונן האחסון הפיזי הביתי.

בדיקת "גלובס": השירותים הטובים ביותר לאחסון ושיתוף בענן

רבים מעדיפים לגבות אותם בחוות שרתים מרוחקת, אצל חברות האחסון באינטרנט. המושג "ענן", שהפך לפופולרי בעולם הטכנולוגיה, אומר שהתוכן האישי שלנו לא נשמר בסמארטפון או במחשב, אלא אצל ספקית שירות, שמאפשרת לגשת אליו מכל מכשיר ובכל מקום. למעשה, רובנו משתמשים בענן כל יום, בשירות ג'ימייל של גוגל ובפייסבוק. מבלי ששמנו לב, שירותי הענן מקיפים אותנו ומשנים את תפיסתנו לגבי נגישות לתוכן. היתרון הגדול באחסון התוכן האישי בשירותי ענן, הוא הגישה אליו מכל מקום והשימוש בו כאמצעי גיבוי. "גלובס" בדק את שירותי הענן המציעים אחסון ושיתוף בצורה נוחה בקרב החברות הבולטות. סקיי דרייב עובד מצוין בכל הפלטפורמות של החברה: ווינדוס פון 8 בסמארטפון, ווינדוס 8 במחשב ובטאבלט ואקס בוקס 360 בטלוויזיה.

SugarSync עשתה את העבודה אפילו טוב יותר, גם באחסון במחשב, ולא רק של תיקייה מסוימת כמו בדרופ בוקס או שירותים אחרים, אלא של כל תיקייה שרוצים במחשב, עם גיבוי הסמארטפון באמצעות אפליקציה. קלאוד קפה: כל שירותי הענן יחד שירותי האחסון הקיימים ברשת רק מתרבים. בזק Cloud: קונסטרוקטיביזם בחמש דקות. המרפסת של עמי סלנט: תמונת הידע המידעני: אוצרות-דיגיטלית. תמונת הידע המידעני, סקירה מס' 6 ,8 במרץ 2013 גרסה 4.00 לאחר תובנות והמלצות נוספות של עמיתים נמשיך לעדכן את הגרסאות הבעייה כיום בעולם המידענות וניהול מהתוכן אינה מחסור בכלים לאיסוף מידע אלא הצורך לשמר את המידע, להשאיר אותו במודעות כדי שלא יישכח.

המרפסת של עמי סלנט: תמונת הידע המידעני: אוצרות-דיגיטלית

נניח שאתם נתקלים בקישור מעניין, מה אתם עושים? אם לא תרצו להיכנע למפלצת זמן האמת, שתובעת את זמננו לטובת עדכונים מטוויטר ופייסבוק, מיילים, קישורים מעניינים וכו’, תרצו לשמור את המידע לטובת קריאה מאוחרת. במקרה זה כלי איסוף לא יספיקו אלא אם הם משולבים בכלי שימור וגילוי . הכלים המתוקשבים הנסקרים בסקירה זו מתוארים עפ"י החלוקה לקטגוריות הבאות: כלים מתוקשבים טקסטואליים ( סימניות חברתיות כבסיס ידע שיתופי) ניהול נתונים ביבליוגראפיים לחוקרים ולמדענים כלים מתוקשבים להצגה ויזואלית ( כלים ויזואליים) ,כלים משולבים טקסט ותצוגה חזותית כלים מתוקשבים להפצת מידע ( עיתונים מותאמים אישית) מחוללים לאתרי תוכן ( וורדפרס, בלוגר וכדומה)כלי איסוף וצוברי מידע בהתאמה אישית כלים טקסטואליים: diigo.com בעידן ה-וב2.0, גם ה"מועדפים" הינם משאב לחלוק עם משתמשים אחרים. דוגמאות הדגשת טקסט. מתקוונים ללמידה משמעותית - תשעד.pdf.