background preloader

Tietotekniikan opiskelu

Facebook Twitter

InPromptu - Osaamiskirja. Olemme julkaisseet 18.11.2020 osaamiskirjan, johon on hankkeemme aikana koottu selkeä ja kattava tietopaketti digitaalisista perustaidoista.

InPromptu - Osaamiskirja

Osaamiskirjan tavoitteena on antaa perustietoa, joka helpottaa digitaalisten laitteiden ja palveluiden käyttöä. Toisaalta osaamiskirja voi toimia myös digiohjauksen tukimateriaalina tai lukemistona, joka jaetaan valmennuksiin osallistuville. Esittelemme osaamiskirjassa palveluita, jotka ovat yleisesti käytettyjä ja mahdollisuuksien mukaan myös suomenkilisiä ja ilmaisia. Osaamiskirjan pääpaino on tetokoneella työskentelyssä, mutta suuri osa vinkeistä soveltuu myös tablettien ja mobiililaitteiden käyttöön. Kirja on jaettu yhteentoista päälukuun. Laitettaisiinko 10 miljoonaa johonkin muuhun kuin Verohallinnon paperikirjeisiin? Se, että Verohallinto lähettää vuodessa lähes 20 miljoonaa paperista kirjettä tuskin on kenenkään mielestä toivottava tilanne.

Laitettaisiinko 10 miljoonaa johonkin muuhun kuin Verohallinnon paperikirjeisiin?

Jokainen viranomaisen lähettämä kirje maksaa ja kustannus katetaan tietysti verovaroin. Itse aina mietin, että tuollekin määrälle verovaroja löytyisi varmaan järkevämpääkin käyttöä. Monet tuntuvat olevan kanssani samaa mieltä. Suomalaiset tiedostavat digitalisaation hyödyt ja olen saanut useita yhteydenottoja asiakkailta, jotka haluaisivat hoitaa veroasiat sähköisesti ja luopua paperista.

Tähän asti se ei kuitenkaan ole ollut mahdollista. Ota käyttöön Suomi.fi-viestit Verohallinnon tietojärjestelmäuudistus eteni marraskuun alussa neljänteen ja asiakasmäärällä mitattuna merkittävimpään vaiheeseen, kun henkilöverotus siirrettiin uuteen järjestelmään ja samalla henkilöasiakkaan veroasiointi siirtyi OmaVero-palveluun.

Juliste valeuutisten lähdekritiikistä suomeksi. Tarjous, joka ei koskaan umpeutunut: Windows 10:een voi yhä päivittää ilmaiseksi - näin se onnistuu. Microsoft heittäytyi poikkeuksellisen höveliksi vuonna 2015 ja päätti tarjota Windows 10:tä ilmaisena päivityksenä Windows 7:n ja 8.1:n käyttäjille ensimmäisen vuoden ajan.

Tarjous, joka ei koskaan umpeutunut: Windows 10:een voi yhä päivittää ilmaiseksi - näin se onnistuu

Tarjous oli ja meni, mutta siitä huolimatta päivityskanavat eivät koskaan sulkeutuneet. Tietotekniikka ja internet [Tampereen kaupunki - Kulttuuri ja vapaa-aika - Kirjastot - Kurssit ja opetus] Tietotorit järjestävät maksuttomia alkeiskursseja tietotekniikasta ja internetistä.

Tietotekniikka ja internet [Tampereen kaupunki - Kulttuuri ja vapaa-aika - Kirjastot - Kurssit ja opetus]

Kurssit on jaettu perus- ja teemakursseihin. Ne ovat lyhyitä, 2-6 tunnin oppimistuokioita tietotekniikan hyödyntämisestä arkielämässä. Peruskurssit on tarkoitettu kaikille, jotka tarvitsevat perusopastusta tietokoneen, internetin ja sähköpostin käytössä. Kurssien tarkoituksena on auttaa kävijöitä ottamaan ensimmäinen askel tietokoneen käytön opettelussa. Teemakurssit on tarkoitettu tietokoneen käytön perustaidot osaaville ja ne sopivat jatkoksi tietotorien peruskursseille. Kaikille kursseille tulee ilmoittautua ennakkoon joko puhelimitse tai paikan päällä tietotoreilla.

Drag and Drop. Download Windows 10 Disc Image (ISO File) AutoDraw. Top Facebook Emojis or Emoticons for Your Posts & Ads. 2 BRAND NEW tools to help students display work, reflect. Using DriveSlides and SlideShot, two new Chrome extensions, students can use images to display work and reflect.

2 BRAND NEW tools to help students display work, reflect

Turn your old phone into a home security camera you can watch from anywhere - CNET. If you've recently upgraded phones and you aren't sure what to do with your old one, you might want to consider turning it into a security camera.

Turn your old phone into a home security camera you can watch from anywhere - CNET

As long as your old phone runs and the rear camera is operational, you're set. The process is very easy to set up and often (but not always) free. Step 1: Get a security camera app running on your old phone(s) To begin, you will need to choose a security camera app for your phone. Puhumalla kirjoittaminen Google Docs. Get Organized: 60 Essential Keyboard Shortcuts for Office Workers (infographic) The QWERTY keyboard and mouse are hammer, wrench and screwdriver to many of today’s workers – the vital tools that allow us to interface with the worlds that we are building.

Get Organized: 60 Essential Keyboard Shortcuts for Office Workers (infographic)

It’s likely you sit at the computer for eight, ten, twelve hours or more each day, and even if you get to work on a variety of projects, the physical action of what you do is repetitive and – after a while – instinctual. Digitreenit - Testaa digitaitosi ja hanki uusia. Top 10 Ways to Improve the Battery Life on Your Phone and Laptop. 10 parasta Excel-kaavavinkkiä – Mikrobitti. Excel on näppärä laskin, mutta mutta sillä on myös helppo tehdä virheitä.

10 parasta Excel-kaavavinkkiä – Mikrobitti

Tämän artikkelin ohjeiden avulla opit tärkeimmät asiat laskukaavoista, vältät niiden käyttöön liittyvät sudenkuopat etkä tee turhaa työtä. Taulukkolaskenta perustuu soluviittausten käyttöön. Laskukaavoihin ei yleensä kirjoiteta lukuja, vaan napsautellaan hiirellä viittauksia soluihin, joissa olevia arvoja halutaan käyttää laskentaan. Näin kaava laskee tuloksen aina uusimpien tietojen muukaan, kun taulukon lukuja muutetaan. Soluviittaukset muodostuvat yleensä kirjain- ja numero-osista (esimerkiksi C3tai AF230), joilloin kirjain tai kirjaimet viittaavat taulukon sarakkeeseen ja numerot riviin. Opas: Näin huolehdit älypuhelimesi tietoturvasta – Mikrobitti. Puhelimessa tiivistyy digitalisaatiokehityksen syvin olemus: erilliset laitteet ovat muuttuneet ohjelmiksi ja palveluiksi, jotka ladataan sovelluskaupasta.

Opas: Näin huolehdit älypuhelimesi tietoturvasta – Mikrobitti

Puhelimessa on radio, television kaukosäädin, ilmapuntari, kartta, kompassi, kalenteri, mp3-soitin, televisio, kamera, kirjasto, lehtihylly, videonauhuri ja paljon, paljon muuta. Nämä kaikki yhdessä taskussa! Vielä 20 vuotta sitten tällaista laitetta olisi pidetty puhtaana taikuutena. Lue seuraavaksi: Näin tyhjennät vanhan puhelimen oikeasti, Kumpi on turvallisempi, wlan-yhteys vai mobiilidata? Sekä Mitä tehdä, kun puhelin katoaa? Netikäs 2: Sosiaalinen media. Netikäs 1: Media ennen ja nyt. Top 100 Tools for Learning 2015. Top 100 Tools for Learning 2015. Sosiaalinen media: ohjeita - Leijuva liitutaulu. Verkossa on monenlaisia ilmaisia sekä maksullisia palveluita, joita opetuksessa voidaan monin tavoin hyödyntää. eAmmattipolut -hankkeessa on koottu esimerkkimateriaaleja keskeisistä sosiaalisen median palveluista, sekä muista e-opetukseen liittyvistä resursseista.

Sosiaalinen media: ohjeita - Leijuva liitutaulu

Jaamme kyseisen materiaalin käyttöönne tämän sivuston kautta. Useimpiin ohjelmistoihin on tehty opetustallenne ("epolku -tallenne"), joissa käydään lävitse perusasiat palvelun käyttöönoton tueksi. Tallenteista on helppo kerrata knoppikohtia, jotka ovat päässeet unohtumaan, tai niistä voi arvioida, mikä on sopivin työkalu tukemaan omaa opetusta. Tuutoreina Kati ja Pekka Ranta. Yleisiä ohjeita ja opastusta Johdatus Sosiaaliseen mediaanLyhyt johdatus sosiaaliseen mediaan opetuksessa. DigiTaito. QR-koodi - Sosiaalinen media. Tietotekniikka.