background preloader

Some

Facebook Twitter

Hei hei Facebook! Tällaisen sosiaalisen median nuoret saivat tilalle. Kello 18:15 Nuori nainen nousee bussiin Kuopion Pirtissä, puolen tunnin matkan päässä keskustasta.

Hei hei Facebook! Tällaisen sosiaalisen median nuoret saivat tilalle

Hän istuu penkille ja kaivaa laukusta puhelimen. Whatsapp on auki. Instagram on auki. Snapchat on auki. Tätä hänen äitinsä on hankala ymmärtää. . – En ole ihan varma itsekään, miksi teen niin. Hän on Veera Kärkkäinen, 17-vuotias kuopiolainen nuori. SOMEvinkit opetukseen. Coggle Socrative.

SOMEvinkit opetukseen

Helping Educators Take the Mystery out of Twitter. Photo credit: Paul Hudson by John Padula If I told you there was a global network of passionate educators available to converse with you — on any subject and at any time — would you be interested?

Helping Educators Take the Mystery out of Twitter

What if I told you this amazing worldwide network was also free? Opas sosiaaliseen tiedonhakuun ja kuratointiin. Yksinkertaisimmillaan kuratointi tarkoittaa tätä: kuraattori (asiantuntija / intohimoinen asianharrastaja) arvioi useita artikkeleita (tai kuvia, videoita), valikoi niistä parhaimmat ja jakaa ne yleisönsä kanssa.

Opas sosiaaliseen tiedonhakuun ja kuratointiin

Tämä säästää lukijoiden aikaa ja vaivaa, kun heidän ei tarvitse kahlata läpi heikkotasoisia, epäoleellisia tai samoja sisältöjä toistavia artikkeleita. Kuratointia on pidetty varteenotettavana ratkaisuna internetin tietotulvan hallintaan. En ole vielä tavannut ketään, jonka mielestä idea ei olisi hyvä – kuka ei haluaisi löytää helposti laadukasta sisältöä mielenkiinnon kohteistaan? Silti keskimääräinen internetin käyttäjä ei ole vielä kuullutkaan kuratoinnista. Tämä artikkeli on osa kuusiosaista sarjaa, jonka aikaisemmat osat ovat: Löydä, suodata, jalosta – kuratointi ja sosiaalinen tiedonhakuHelpoin reitti parhaan sisällön luo: Googlen, Twitterin ja Facebookin kamppailu internetin herruudestaÄlykkäät henkilökohtaiset web-lehdet Zite ja FlipBoard tehokäytössä.

5 Social Media Must Knows for Every Teacher. Social media in the classroom reminds me of the saying, “If you can’t beat them, join them.”

5 Social Media Must Knows for Every Teacher

Instead of perceiving it as a distraction or a hindrance to learning, we must embrace opportunities for social media to expand capacity and facilitate education. Twitter, Pinterest, Facebook and YouTube can become an integral part of enhancing the 3 C’s of successful teaching: Communication, Collaboration and Coordination. Real-time access to visually interesting material & resources, guest speakers, community members and industry leaders are possible. And, its being readily available and ease of access makes social media a viable communication tool between teachers and parents. The Pros and Cons of Teaching Social Media in the Classroom. By Kirby Lorenzen Last year the New Jersey school system began incorporating social media lessons into their curriculum.

The Pros and Cons of Teaching Social Media in the Classroom

Some opetuskokemuksia vuonna 2009. Sosiaalinen media oppimisessa – esimerkkejä. Sosiaalinen media opetuksessa. Sosiaalinen media opetuksessa. Suuntana tulevaisuus- Yhteisöllinen koulu ja sosiaalinen media elinikäisten oppijoiden tukena. Kävin 15.9. 2012 pitämässä Keynote-esityksen Turun Normaalikoululla Lukion opettajien TVT-päivänä aiheesta “Suuntana tulevaisuus- Yhteisöllinen koulu ja sosiaalinen media elinikäisten oppijoiden tukena”.

Suuntana tulevaisuus- Yhteisöllinen koulu ja sosiaalinen media elinikäisten oppijoiden tukena

Esitys ohessa Slideshare-versiona (kokonaisuus ei varmasi aukea aivan, koska kyseessä ovat vain esityskalvot, jotka osanottajat halusivat näkyville). Esitys lähtee siitä olettamuksesta, että emme varsinaisesti tiedä, minkälainen tulevaisuus nyt koulua käyvillä lapsilla ja nuorilla on edessään. Koulujärjestelmämme on luotu staattisempaan ja lokaalimpaan yhteiskuntamalliin. Teknologinen kehitys ja sitä seurannut informaatiovallankumous on muokannut vahvasti tietokäsitystämme, ja se luo a) uudenlaisia vaatimuksia ja edellytyksiä oppimiselle ja b) uudenlaisia mahdollisuuksia keskittyä merkityksellisten taitojen kehittämiseen esim. ulkoa muistamisen ja sisältöjen tarkan hallinan ohessa tai jopa sijaan. 1) Kasvattaa taitavia oppijoita ja Jotta voidaan ymmärtää asia B, on ymmärrettävä asia A.

Ville Niinistö: Sosiaalista mediaa pitäisi opettaa myös koulussa. Valtaosalla Kaarinan Hovirinnan kuudesluokkalaisista on käytössään Whatsup, Facebook, Instagram, Youtube, Kick ja liuta muita some-sovelluksia.

Ville Niinistö: Sosiaalista mediaa pitäisi opettaa myös koulussa

Eniten somessa julkaistaan selfieitä. Lasten mielestä sosiaalisessa mediassa ikärajoja tärkeämpää on järki. – Voi alkaa käyttää, kunhan ei laita sinne mitään tyhmää. Jotkut laittavat aika paljastavia kuvia. Kyllä mä nyt itse tiedän, mitä voin julkaista, etten laita mitään tyhmää, kertoo 12-vuotias Hilda Penninkangas. Kyllä mä voin antaa vanhempien lukea, jos ei ole mitään sellaisia viestejä, missä on kirosanoja. Twitteriin (with images, tweet) · PauliinaMakela. Kuinka käytän Twitteriä tehokkaasti? Monday, May 4, 2015: Twitter as a Library!

In Week 1, we are looking at all the ways we can collect the information we need for our personal professional learning.

Monday, May 4, 2015: Twitter as a Library!

How do we access information we need on Twitter? This doesn’t require a Twitter account. (The hashtag that is partially covered in the screencast is #cdnedchat) ITK-posteri: Some-aakkoset. Some-aakkoset on Auli Nikkasen ja Matleena Laakson posteriesitys, joka syntyi ihastumisesta Aurasmaan ja sosiaalisen median mahdollisuuksiin.

ITK-posteri: Some-aakkoset

ITK eli Interaktiivinen tekniikka koulutuksessa on Pohjoismaiden suurin vuosittainen tieto- ja viestintätekniikan opetusalan konferenssi ja sen posterinäyttely on avoinna koko tapahtuman ajan. Esiintyjät päivystävät ainakin torstaina 16.4. klo 14.30-15.30 ja perjantaina klo 10.45-11.45. Posterit löytyvät myös verkosta. Twitteristä tukea koulun brändäykseen ja opettajan asiantuntijuuteen. Sinä opetusalalla työskentelevä, hyödyntääkö koulusi Twitteriä? Käytätkö sitä itse? Selvitimme, miten eri koulut käyttävät Twitteriä ja mitä koulu tai opetusalalla toimiva ylipäätään hyötyy palvelun käytöstä. Twitteriä voi hyödyntää esimerkiksi koulun brändin rakentamiseen ja erilaisista tapahtumista viestimiseen, samoin kuin yksittäisen rehtorin tai opettajan verkostoitumiseen ja asiantuntijuuden vahvistamiseen. Tuoreen tutkimuksen mukaan 16 % suomalaisista käyttää Twitteriä. Yksityisten henkilöiden lisäksi palvelua käyttävät myös yritykset, järjestöt ja muut eri alojen organisaatiot. Ei ole kauaakaan siitä, kun koulun viestintä rajoittui reissuvihkoon, lukukauden alussa kotiin jaettaviin tiedotteisiin ja satunnaisiin paikallislehdissä julkaistuihin uutisiin.

Sosiaalisen median kanavat tarjoavat uudenlaisen tavan viestiä oman koulun asioista. Positiivista viestintää koulun arjesta.