background preloader

Esityksiä ja raportteja TVT:n opetuskäytöstä

Facebook Twitter

Laadukkaasti verkossa - Verkko-opetuksen käsikirja yliopisto-opettajille. Verkko-opetuksen suunnittelu ja menetelmät. Sometu yhteisö - Sosiaalinen media oppimisen tukena. Oppimisen tulevaisuus: MOOC, Flipped Classroom ja muita ilmiöitä. Opetusala on myllerryksen keskellä.

Oppimisen tulevaisuus: MOOC, Flipped Classroom ja muita ilmiöitä

Suurin yksittäinen tekijä muutoksen taustalla on internet ja erityisesti sen vuorovaikutteinen web 2.0 –vaihe. Teknologia on kuitenkin vain kolikon toinen puoli ja samaan aikaan on kyseenalaistettu totuttuja toimintamalleja ja laajemmin koko opetuskulttuuria. Miten muodostaa kokonaisvisio tästä sekametelisopasta?

Koulutusteknologian alan keskustelu käy vilkkaana ja se vilisee termejä kuten MOOC, Flipped Classroom, PLE, PLN, konnektivismi, sosiaalinen oppiminen, mobiili oppiminen, BYOD, pilvityö, uuden vuosituhannen taidot jne. Mistä näissä kaikissa on kyse? Aloitan tässä artikkelisarjan, jossa hahmottelen oman visioni ja yritän saada palapelin palaset loksahtamaan paikoilleen. MOOC: Massiivisten avointen verkkokurssien tsunami 2012 Bill Gates ennusti jo 2010, että ”viiden vuoden päästä maailman parhaat luennot löytää ilmaiseksi netistä.

Huippuyliopistot avaavat kilvan oviaan verkko-oppijoille Web 1.0 vai Web 2.0 -oppimista? Suurempi muutos! Hyviä TVT-käytänteitä eri aineiden opetukseen. Biologia Koulussa tehtyjä töitä BG-lehtori Taneli Hankalan koulusivut: oppitunteja, tehtäviä ym.

Hyviä TVT-käytänteitä eri aineiden opetukseen

Opettajien TVT-käytänteitä oppitunneilta Opettajien TVT-käytänteitä oppitunneilta, muutama esimerkki alakoulun opettajilta – poimittu Turun opetustoimen TVT-käyttökartoitus –kyselystä 2006 Opettajien TVT-käytänteitä oppitunneilta Opettajien TVT-käytänteitä oppitunneilta, muutama esimerkki yläkoulun opettajilta – poimittu Turun opetustoimen TVT-käyttökartoitus –kyselystä 2006. Feedlyn opetusaiheisia "ryhmiä". Diigon Oppiminen.fi raporttipankki. Diigon Sosiaalinen media opetuksessa -ryhmä. Viisautta blogin käyttöön. Oppaan painetun version kansi.

Viisautta blogin käyttöön

Mikä blogi on? Katso Wikipedian teksti blogista Blogi sopii moneen tarpeeseen. Sitä voi käyttää muun muassa projektin dokumentoitiin, tiedottamiseen ja markkinointiin, henkilökohtaisen päiväkirjan pitämiseen, oman oppimisen reflektointiin tai prosessin ohjaamiseen. Mihin kaikkeen blogi taipuu? Viisautta blogin käyttöön -aineisto on tarkoitettu oppaaksi kaikille blogeista ja niiden käytöstä kiinnostuneille, niitä käyttäville tai niiden käyttöä suunnitteleville. Materiaalin tuottamiseen ja jalostamiseen saavat osallistua kaikki asiasta kiinnostuneet Wikikirjastossa. Tutustu kokemuksiin blogien käytöstä Sisällysluettelo[muokkaa] 1. Kohderyhmä[muokkaa] Oppaan alustava kohderyhmän muodostavat laajasti kaikki kansalaiset (yksityishenkilöt) ja organisaatioista esimerkiksi: opetusta ja koulutusta järjestävät tahot ja niiden työntekijätkansalaisjärjestötpk-yritykset. Tausta ja siemenversion tekijät[muokkaa] Materiaalin siemenversio on tuotettu osana AVO-hanketta.

Opeverkostot.wikispaces - Linkkejä blogeihin, diigon ryhmiin, fb ryhmiin jne. Tvt opetuksessa. Opetushallitus: Tieto-_ja_viestintatekniikka_opetuskaytossa_- välineet, vaikuttavuus ja hyödyt TIIVISTELMA. 321 Free Tools for Teachers - Free Educational Technology. Matleena Laakso - Oppimateriaalia verkosta! - Mistä löydät kuvia, videoita, ääniä tai sisältöjä eri aineiden opetukseen. eOppimisen tilanne 2014, "state of the enion" Tuoreena neuvottelukunnan puheenjohtajana voisin ehkä sanoa pari sanaa siitä, missä eOppimisessa mennään ja mihin ollaan menossa.

eOppimisen tilanne 2014, "state of the enion"

Oma taustani on oppimisen psykologian, sosiaalipsykologian sekä informaatioteknologian leikkauspisteessä. Olen jo pitkään työskennellyt Oppimisympäristöjen tutkimusryhmässä Medialaboratoriossa, ennen Taideteollisessa korkeakoulussa, nykyisin osana Aalto-yliopistoa. Olen ollut mukana lukuisissa kotimaisissa ja eurooppalaisissa projekteissa, joissa olen tuottanut kollegoideni kanssa prototyyppejä oppimisen ja opetuksen tueksi. Muutaman mainitakseni: LeMill, wikimäinen OER-varanto; Fle3 ja Fle4, tiedonrakenteluympäristöjä; TeamUp ja ReFlex, reflektiovälineitä; Edukata, oppimisen suunnittelumenetelmä. Kuten jo vuonna 2010 kerroin, PISA-menestyksemme on väliaikaista ja huonosti hyödynnettyä.

Suomen koulutusosaaminen perustuu tietenkin vuonna 1972 lanseerattuun peruskouluun, joka on ollut yllättävän pitkään hyvänä pysynyt toimintamuoto. Uusi todellisuus. Matleena Laakso - Tvt opetuksessa @Slideshare.