background preloader

Dubbdacken

Facebook Twitter

Cornelis Lundin

Som erfaren däckagent kommer jag att arbeta hårt för att sänka din stressnivå och göra din upplevelse så angenäm som möjligt

4 tips purchases of tyres. Däck För Bensinbilar Jämfört Med Elbilar Och Hybrider. Nya Innovationer För Däckteknik Kan Skydda Mot Vattenplaning. Välja Sommar- Och Vinterdäck För Elbilar Eller Hybrider. Använd korrekta däck under vintersäsongen - Cox Cars Online. Att köra på vintern är mer utmanande än på sommaren, eftersom snö och is skapar en hal yta, vilket gör det väldigt svårt om du inte har rätt däck till det.

Använd korrekta däck under vintersäsongen - Cox Cars Online

Med rätt däckval kan du öka greppet och greppet vilket gör det lättare att kontrollera dessa förhållanden. Du måste ha vinterdäck av god kvalitet, antingen med dubbar eller utan beroende på var du bor. Dubbar presterar bättre på is än de utan pinnar, medan de är lika bra på snö och slask. Använd korrekta däck under vintersäsongen - Cox Cars Online. Varför slitbanedjupet betyder mer när du har regn eller slaps - Total Business Growth Accelerator. Däck är bara lika bra som deras allmänna skick och mönsterdjup.

Varför slitbanedjupet betyder mer när du har regn eller slaps - Total Business Growth Accelerator

Slitbanan på däcken är där all magi händer. Det är här som år av test och utveckling har levererat ett slitbanan med mönster som kan hantera olika väderförhållanden. Det finns mycket utveckling med optimal design av gummiblandningar och däckstruktur, men slitbanemönstret ger däcken deras egenskaper när du kör när det gäller grepp, kontroll och förmåga att ta itu med väderhinder. Säker vinterkörning kräver rätt däck - Every Creative Endeavor Blog. Att köra på vintern är naturligtvis utmanande eftersom snö och is gör det väldigt svårt för dig att köra så det finns ingen ursäkt för att inte vara ordentligt förberedd för det.

Säker vinterkörning kräver rätt däck - Every Creative Endeavor Blog

Med rätt däckval kan du göra det mycket enklare. Du måste ha vinterdäck av god kvalitet med antingen dubbdäck eller utan, beroende på det område där du bor. Dubbdäcken är inte tillåtna i alla länder, vilket gör dem mindre bekväma om du planerar att köra över landsgränser. De förknippas ofta med begränsningar av den tidsperiod som de får användas. Dubbdäck fungerar bättre på is än dubbfria däck, medan de är lika bra på snö och slask. Större fordon som stadsjeepar kräver också vinterdäck för vinterförhållanden - My Clean Slate Blog. För att öka säkerheten är det mycket viktigt att investera i bra SUV-vinterdäck, särskilt om du bor i ett område med tung snö och riktiga vinterförhållanden.

Större fordon som stadsjeepar kräver också vinterdäck för vinterförhållanden - My Clean Slate Blog

Många människor är under det falska antagandet att det att äga en SUV, skåpbil eller fyrhjulsdrift befriar dig från att behöva vinterdäck. Ingenting är längre ifrån sanningen eftersom stadsjeepar är ett mycket tyngre fordon och kräver bra grepp för att de ska kunna stanna och hantera svängar. Även om det inte alltid är obligatoriskt att utrusta ditt fordon med vinterdäck, behöver du alltid däck som är vintergodkända när du kör på snö och is och stora fordon är inget undantag. Det finns många goda vinterdäck på marknaden och vinterdäck levereras både som dubbdäck och dubbfria däck.

Däckalternativ för ditt fordon för vintersäsongen - Blue Berry Cars. Med den aktuella hösten vet vi att vintern närmar sig mycket snabbt.

Däckalternativ för ditt fordon för vintersäsongen - Blue Berry Cars

På grund av detta är det viktigt att börja tänka på tillgängliga däckalternativ. Om du bor i ett område som inte riktigt har något vinterväder är det enkelt eftersom du kan köra med dina sommardäck hela året. Men om du upplever lite vinterväder med snö och is, även om inte så ofta, måste du vara beredd att ha vintergodkända däck. Se till att köra miljövänligt - Elco Blogs. De flesta ägare av elbilar eller hybrider vill minska det ekologiska fotavtrycket, detta slutar dock inte med köp av elbil eller hybridfordon.

Se till att köra miljövänligt - Elco Blogs

Förare måste vara medvetna om att bildäck också måste väljas med detta i åtanke. Det finns definitivt några saker att tänka på för att få en mer positiv inverkan på miljön. Saker som lågt rullmotstånd spelar en viktig roll för att minska energibehovet och kostnaden för varje resa och därmed också förlänga avståndet som en elbil kan resa på varje laddning. När det gäller hybrider förbrukar förbränningsmotorn mindre bränsle och gör bilen mer bränsleeffektiv när elmotorn inte används. Det finns också skillnader i de företag som tillverkar däck, där företag som Nokian Tyres har angett många miljövänliga lösningar i sin däcktillverkning. I september är vi inte är långt borta från första snön - Dubbdacken. September är definitivt en månad där vi inte är långt ifrån vintern, eftersom vi redan är på hösten.

I september är vi inte är långt borta från första snön - Dubbdacken

Under höstens slut kommer sannolikt vinterförhållanden att ses, där det är osannolikt i september, men troligtvis i november. Även i oktober kan temperaturen sjunka under noll grader Celsius. När du har temperaturer under noll kör du säkrare med vinterdäck än sommardäcken, vilket ger en indikation på att du bör vara beredd att byta till vinterdäck redan när temperaturen börjar närma sig noll grader. Problemet med sommardäck vid låga temperaturer är att däcken är konstruerade för varma temperaturer och när du går i minusgrader blir gummit hårt och det uppvisar inte samma flexibilitet. När däcken tappar sin flexibilitet kommer de inte att kunna ge det nödvändiga grepp som krävs för säker körning. När bör du ha dedikerade däck - dubbdäck. Minska risken för vattenplaning - SUV Vinterdäck. Vattenplaning orsakar många olyckor på sommaren när du plötsligt har kraftiga skurar.

Minska risken för vattenplaning - SUV Vinterdäck

Däcken tappar kontakten med vägytan och vattenplaning är ett faktum och föraren tappar kontrollen över fordonet. För att vara säker på att du inte ingår i statistiken måste du se till att du vidtar försiktighetsåtgärder för att undvika eller begränsa förekomsten av vattenplaning när du kör.Vattenplaning sker bara när du har mycket vatten på vägytan eller när du kör i kraftigt regn.

Ju tyngre regnet är, desto mer vatten kommer att finnas på vägytan. Länder som brukar använda dubbdäck tenderar att ha mer slitage och skapa däckspår i asfalten på vägens mest drivna väg. Detta skapar en plats där vattnet kan samlas och som sedan kan få vattenplaningen att hända. Byt dina bildäck till vinterdäck innan snön kommer – Blog De La Moda. När vintern närmar sig är det dags att förbereda dig för att byta dina däck.

Byt dina bildäck till vinterdäck innan snön kommer – Blog De La Moda

Om du har dina däck lagrade på en däckverkstad är det mycket lättare, eftersom däcken redan är på rätt plats. Du har också mindre att planera, eftersom du kan köra dit med lite förberedelser. Du kan också planera framåt och boka ett datum för däckbyte. Detta är bra, särskilt om de inte tappar tider. Dubbfria däck erbjuder det bästa kombinationen av säkerhet och körkomfort - Blog de Denes. När vintern närmar sig och du måste byta till vinterdäck för att säkerställa säker körning.

Dubbfria däck erbjuder det bästa kombinationen av säkerhet och körkomfort - Blog de Denes

Under vintern har du några däckalternativ. Om du bor i ett område där det inte finns snö kan du naturligtvis fortsätta att köra med sommardäck. Men de flesta delar har vissa vinterförhållanden under vintersäsongen, som allt från några månader på rätt vinter till i vissa fall bara korta snöfall som uppstår och smälter bort några dagar senare. Om du har ordentliga vintrar är det bästa alltid att byta till vinterdäck, där du har dubbdäck och dubbfria däck. Varför allvädersdäck är perfekta för en stor del av Centraleuropa - Recantodasma Blogueiras. Konceptet med allvädersdäck är att du har en uppsättning däck som klarar alla typer av väder. Så oavsett om du har snöiga vintervägar eller torra sommarvägar kan du hantera med samma uppsättning däck.

Med däck som klarar så många olika förhållanden har du givetvis vissa fördelar och nackdelar. Fördelen är definitivt att du alltid är redo att köra oavsett väderförhållanden. Du är också säkrare än att ha fel däck för säsongen. Det finns också bekvämlighetsfaktorn som kan spela en viktig roll vid valet av dem. Du får alltid bättre prestanda genom att använda ett dedikerat däck som har optimerats för ett smalare användningsområde. Om du har långa vintrar garanteras en övergång till dedikerade vinterdäck och garanterar bättre säkerhet, men de flesta delar av Centraleuropa har bara begränsat vinterväder och du har några år med nästan inget vinterväder, här erbjuder allvädersdäcken fantastiska säkerhet för de förändrade väderförhållandena.

Hur rullmotstånd påverkar bilens bränsleekonomi - Every Creative Endeavor Blog. August 7, 2020 August 18, 2020 Rullmotstånd är en viktig mätning för däck eftersom det påverkar bränsleekonomin och däckets slitage. Rullmotståndet finns markerat på EU: s däckmärkning där det definieras som bränsleeffektivitet. Sommaren tenderar att ge de bästa förutsättningarna för körning - My Clean Slate Blog. Somrarna tenderar att erbjuda några av de bästa körförhållandena för förarna och bör därför vara en trevlig körupplevelse. Sommaren tenderar att ge de bästa förutsättningarna för körning – Cox Cars Online. Somrarna tenderar att erbjuda några av de bästa körförhållandena för förarna och bör därför vara en trevlig körupplevelse. Att Använda Sommar- Och Vinterdäck Ger Bästa Säkerhet Året Runt – Blue Berry Cars. Det bästa sättet att bekämpa de förändrade väderförhållandena under året är att ha två uppsättningar däck och byta dem under året före och efter vintersäsongen.

Detta bör göras så att du alltid har vinterdäck på ditt fordon under vintersäsongen när du har vinterförhållanden. Om du byter mellan däck kan du ha de bästa däcken för varje säsong och bästa säkerhet och prestanda från däcken. Det är alltid svårt att designa däck så att de kan hantera den stora skillnaden i väderförhållanden. Säkerhetskontrollera Dina Däck Innan Din Sommarsemester - Elco Blogs. Att ta bilen till semestermålet är fortfarande mycket populärt och ännu mer så nu som många vill undvika stora sammankomster av människor. Förstå Hur Du Använder EU: S Däckmärkning Och Olika Däcktester - Manic Trout Blog. Sätt Att Mäta Slitbanans Djup - SUV Vinterdäck. Hur Man Gör För Att Förhindra Att Bilen Planar Under Våta Förhållanden.

Det är bra att förstå vad vattenplaning är och vad som orsakar det. Däck som möjliggör säker körning för din SUV året runt – Recanto Dasma Blog. Förbättra din bil sommarprestanda - Austria Blogs. Däckval för din SUV - Total Business Growth Accelerator. Behöver några sommardäck för din medelstora bil. Om din medelstora bil behöver däck med dimension 205/55R16 kan du göra en online-sökning efter 205/55R16 sommardäck och hitta några alternativ.

Bland alternativen är Nokian eLine 2 och Nokian Wetproof däck, men du har också Nokian Line och Nokian iLine. Dessa är båda fantastiska sommardäck som kan hantera både de torra sommarvägarna och de våta och utmanande vägarna som du kan uppleva under eller efter kraftigt regn. Varför du vinterdäck inte ska användas under sommaren. Om du har investerat i högkvalitativa vinterdäck eftersom du bor på en plats som upplever hårt och hårt vinterväder med både snö och is bör du veta att vinterdäck inte ska användas under sommaren. Kommer bilförsäljningen att öka när människor kan resa med bil istället för flygplan? När semestern närmar sig kan vi se människor som köper nya bilar och åker på en semestertur på vägen istället för att försöka ta flyg till någon destination.

Vad du ska göra när dina sommardäck är slitna. Nokian eLine är ett perfekt däck för medelstor bil. Några viktiga däckfakta - Chief Business Marketer. Några viktiga däckfakta - Chief Business Marketer. Flygtrafiken kan minska och biltrafiken ökar - Car Specs Design. Viktigheten av säkerhet av korrekt däckval - Car Enthusiast Blog. Anledningar till att välja ett AA-klassificerat däck för sommarsäsongen. Håll ditt avstånd till fordonen framför dig. Vilken dimension av sommardäck behöver du för ditt fordon? Däck som är goda våta förhållanden och för körning i kraftigt regn.

Välj rätt däck för elbilar och tillräckligt stora däck för en SUV. Säkra däck för säker körning - Chief Business Marketer. Olika däck för olika fordon - Car Specs Design. Körkomforten kan påverkas av ditt däckval. Se till att ditt däckköp är noga granskat och undersökt. Använd en däckväljare för att hitta rätt däck till ditt fordon. Sommardäcken måste kunna hantera mycket kraftigt regn. Sommardäck bör ha optimala prestanda på torra och våta vägar. Använd en online däckväljare för att hitta din däckdimension.

Betydelsen Av Däckrotation – General Business Blogs. Fördelar Med Att Köpa Elektriska Bilar Eller Hybrider - sommardack's soup. Betydelsen Av Däckrotation - Sommardäck : powered by Doodlekit. Bästa Tidpunkten För Att Köpa Nya Däck - SUV Vinterdäck. Nya Sommardäck Är Ett Bra Sätt Att Njuta Av Sommaren - Dubbdacken. Däck Bör Ses Som En Nödvändig Kostnad För Att Upprätthålla Din Säkerhet - sommardäck dubbdäck. Din SUV Kommer Att Behöva Bra Sommardäck Som Kan Förhindra Vattenplanering – Car Specs Designs. Viktiga Punkter När Du Väljer Däck För El- Eller Hybridbilar – General Car Blog. Däckdimensioner Kan Användas När Du Söker Efter Nya Däck – Automobile Blog.

Dags Att Leta Efter Sommardäck – Tires Blog. Allwetterreifen Können Im Winter Und Im Sommer Verwendet Werden – Car Enthusiast Blog. Kaufen Sie Die Richtige Reifengröße, Wenn Sie Neue Sommerreifen Kaufen – Tire Physician Blog. Fortschritte Bei Haftreifen. Sommardäck Ger Den Bästa Körupplevelsen Under Somrarna – Car Enthusiast Blog. Hur Du Förbättrar Dina Sommardäcks Prestanda – Tire Physician Blog. Betydelsen Av Korrekt Däckval.