background preloader

Experiments

Facebook Twitter

Deu experiments casolans f cils de fer. La ciència pot ser divertida i prova d'ells són els nombrosos experiments que es poden fer des de casa amb amics i amb els més petits per aprendre les propietats dels materials i, sobretot, entretenir creant.

Deu experiments casolans f cils de fer

Recollim 10 experiments fàcils de fer, que requereixen objectes que es tenen per casa: 1. Neu casolana amb bolquers A falta d'una nevada, amb el següent experiment casolà podràs simular autèntics flocs blancs amb ajuda d'un element d'allò més casolà: els bolquers. Per crear la neu artificial només es necessiten uns bolquers, aigua i un got o qualsevol altre recipient. Hem de ficar-la al got i, un cop al recipient, l'agitem perquè els trossos de cotó grans que s'hagin pogut colar es quedin a dalt i els puguem retirar. 2. Tenir un llum de lava va estar molt de moda fa unes dècades i encara hi ha qui les tria com a element decoratiu. El primer que cal fer és abocar 200 mil·lilitres de llet a l'ampolla.

El circuit electric. Types of Electrical Circuits. La Oxidación y la Corrosión (Experimento y Explicación) Experiments. L'Oxidacio de la fruita Per realitzar aquest experiment necessitem una poma, una llimona, un ganivet, quatre plats petits, gel i un tros de plàstic.

Experiments

Tallem quatre trossos de l'illa. Els trossos han de tenir, aproximadament, la mateixa mida - En el plat número u col · loquem un dels trossos de poma.- Emboliquem amb el plàstic un altre tros de poma i el col · loquem al plat número dos.- En el plat número tres posem un altre tros de poma i afegim una mica de suc de llimona.- Finalment, al plat número quatre posem l'últim tros de poma i el cobrim amb gel. Transcorreguts uns trenta minuts veiem l'estat en què es troben els trossos de poma: - El tros d'illa número u s'enfosqueix.- En el tros número dos el canvi de color és menor.- En els altres trossos de poma no s'aprecia canvi de color. LA MÀGIA DE LA REFRACCIÓ. Recerca en accio. Monedes que pugen, que es multipliquen, que apareixen on no hi són, boles invisibles… la refracció de la llum dóna joc a realitzar experiments que juguen amb la percepció.

Recerca en accio

Aquí us presentem 4 exemples senzills. En el fenomen de la refracció, les ones canvien de direcció quan passen d’un medi a un altre. Això, en el cas de la llum, fa que puguem veure un objecte en una posició quan, en realitat, es troba en un altre. Habitualment, quan percebem un fenomen d’aquest tipus, diem que es tracta d’un miratge. Us presentem quatre experiments en vídeo que expliquen aquest fenomen des de diversos aspectes. 1. El primer és un experiment fet pel físic Tavi Caselles, membre del CRP del Gironés, autor del bloc FisLab, i anomenat La moneda puja. 2. Aquest és un experiment realitzat pel físic Jordi Mazon, professor de la UPC, per a la televisió 8TV. ¿Por qué el agua y el aceite no se pueden mezclar? - RTVE.es. 2 min.

¿Por qué el agua y el aceite no se pueden mezclar? - RTVE.es

PREGUNTA: ¿Por qué el aceite no se mezcla con el agua? MIRIAM D. Imposible. No lo intente más. Massa volum-densitat. COLUMNA DE DENSITATS. Arbolabc. Experimento del huevo en agua salada. Mètode científic: una guia pas a pas. El mètode científic - Ciències de la vida. Objectius Descriure el mètode científic com a procés.

El mètode científic - Ciències de la vida

Explicar per què el mètode científic permet examinar el món físic d'una manera més objectiva que altres formes de coneixement. Descriure els passos implicats en el mètode científic. Vocabulari ciència aplicadaciència bàsicahipòtesi mètode científic El mètode científic El mètode científic és un procés que serveix per investigar allò desconegut, un procés que utilitza l'evidència i l'experimentació. Gairebé totes les versions del mètode científic inclouen els següents passos, si bé no sempre en el mateix ordre: Fer observacions Identicar una pregunta que es vol respondre a partir de les observacionsEsbrinar allò que ja es coneix de les observacions realitzades (recerca)Elaborar una hipòtesiPosar la hipòtesi a provaAnalitzar els resultatsComunicar els teus resultats Fer observacions Imagina que ets un/a científic/a. Identicar una pregunta a partir de les observacions. LIVING AND NON LIVING THINGS.