background preloader

Scotland

Facebook Twitter

West Highland Way, Schotland. Tips • In de zesdaagse variant wordt er voorgesteld om in één keer van Kinghouse Hotel naar Fort William te lopen.

West Highland Way, Schotland

Dit is te veel voor één dag naar de mening veel wandelaars. Je heb dan twee stijgingen: de Devils Staircase en de klim vanuit Kinlochleven. Daarbij wordt de afdaling naar Kinlochleven -na de Devils Staircase- zwaarder ervaren dan de klim. Mocht je overwegen om een dergelijk lange dag op te nemen, probeer dan in één keer van Bridge of Orchy naar Kinlochleven te lopen en juist het overnachten bij de Kingshouse Hotel over te slaan. • Neem een rustdag voordat je de Ben Nevis op gaat. . • Als je laat of heel vroeg in het seizoen gaat, neem dan een zaklantaarn mee en twee paar handschoenen. Wanneer De route kan het gehele jaar door gelopen worden. Van half april tot half mei is het traject over de Conic Hill afgesloten i.v.m. het lammeren van de schapen.

Scottish Six Day Trial... En met de hond? Een stukje WHW? Ben Nevis... Beginnen in Glasgow? Highland High Way... Accommodatie. etc. Highland High Way , Schotland. The Road to the Highlands Dag 1: Drymen - Rowardennan Vanuit het plaatsje Drymen, volg je de WHW noordelijk naar het Garadhban Forest.

Highland High Way , Schotland

De WHW buigt af en gaat via Conic Hill naar de oevers van Loch Lomond. De HHW volgt de bergrug die parallel aan Loch Lomond loopt, met de toppen Breac Leac, Beinn Bhreac en Beinn Urd (596 m). Vanaf de pas tussen Beinn Urd en Ben Lomond loop je naar beneden naar Rowardennan. Dit is het oorspronkelijk voor de WHW voorgestelde trace. Afstand: 21 km, duur: 7¼ uur (8¾ uur), 810 m stijgen, 850 m dalen. Details van dag 1: Drymen - Rowardennan... Ben Lomond Dag 2: Rowardennan - Ben Lomond - Inversnaid Op deze dag wordt de veel beklommen Ben Lomond overschreden. Afstand: 14 km, duur: 6½ uur (9 uur), 1310 m stijgen, 1310 m dalen. Details van dag 2: Ben Lomond... Garmin eTrex 20x GPS. Productbeschrijving De Garmin eTrex 20x is de verbeterde versie van de populaire eTrex 20, met hogere schermresolutie en uitgebreid intern geheugen om meer kaarten te kunnen inladen.

Garmin eTrex 20x GPS

De vooraf geladen Garmin ActiveMap ondersteunt en stimuleert allerlei outdoor-activiteiten, zoals wandelen, geocachen, fietsen, bergbeklimmen en vissen. Southern upland way schotland mei 2010 verslagen hiking info net. Hearing and following the call of nature!: The Great Wilderness...in de voetsporen van Jolanda Linschooten. "Next adventure...

Hearing and following the call of nature!: The Great Wilderness...in de voetsporen van Jolanda Linschooten.

" November 2013....met de Schluchtensteig-trail nog vers in het geheugen begint het weer te kriebelen! Na het nodige google- en speurwerk wordt mijn nieuwsgierigheid geprikkeld door de Schotse Highlands. Via kom ik uiteindelijk bij Jolanda Linschooten en haar boek 'Bergwandelingen in Schotland, Wales en Engeland' uit.

Snel naar de dichtstbijzijnde boekhandel... Na wikken en wegen wordt het de 8-daagse trail... Forum: Wandelgebieden. Highland High Way. De Highland High Way is een bergwandelva-riant op de West Highland Way (WHW), het beroemdste langeafstandspad van Groot-Brittannië.

Highland High Way

Voor ervaren bergwandelaars is de WHW een (te) eenvoudige wandeltocht. De Highland High Way 'kronkelt' om de WHW heen: De WHW loopt door de glens (dalen) en de Highland High Way over de toppen van de Highlands. De bergroute maakt daarbij ge-bruik van dezelfde étappeplaatsen, daardoor kun je de beide routes eenvoudig combine-ren. Mocht het weer, je conditie of je knieën tegen zitten, dan kun je gebruik maken van de gemarkeerde paden van de WHW.

Ook kun je gebruik maken van de vele voorzie-ningen zoals accommodaties, campings en bagagevervoer die aanwezig zijn voor de WHW. Hiking advisor. Geschreven door Ivo Vanmontfort en Peter Van den Bossche De desolate landschappen van de Schotse Highlands spreken bij vele wandelaars tot de verbeelding.

hiking advisor

Al zijn de toppen heel wat minder hoog dan in de Alpen, de condities zijn er zeker even hard. Het weer is erg grillig en de wind gaat er soms behoorlijk hard te keer. Schotland lijkt wild, een natuurlijk landschap is het niet. De mens heeft heel sterk ingegrepen. Er gaan al lang stemmen op om het tij te keren en te kiezen voor herbebossing en herintroductie van vb. wolven. Wandelpaden en bewegwijzering De “Scottish Outdoor Access Code” regelt de vrije toegang tot de immense Schotse open ruimte. Dat maakt dat navigeren in ongebaand terrein enkel weggelegd is voor ervaren stappers met kennis van kaart, kompas en eventueel GPS. Een zeer aanbevelenswaardig boekje om zelf trips te plannen is “Scottish Hill Tracks“, uitgegeven door de “Scottish Rights of Way Society”, waarin enkele honderden routes zijn beschreven. Zeekajakken en packraften. The West Highland Way, Milngavie, Fort William, Walking in Scotland.