background preloader

DD2

Facebook Twitter

“Langzame steden”: gericht op burgers, milieu en duurzaamheid. In Wallonië werd in 2008 de eerste Belgische “Cittaslow” opgericht.

“Langzame steden”: gericht op burgers, milieu en duurzaamheid

Opzullik, of in het Frans ‘Silly’, dat 8.200 inwoners telt, haalde het concept van deze langzame steden uit Italië, waar al tal van gemeenten zijn mee gestapt in het project. De Slow-filosofie Er zijn verschillende categorieën met een aantal voorwaarden, waaronder milieu en energie, lokale productie en landbouw, gastvrijheid, toerisme, infrastructuur, nieuwe technologie, burgerparticipatie en – hoe kan het ook anders – traagheid, die centraal staan. Alles staat in het teken om de levenskwaliteit van de bevolking te verbeteren. Tien nieuwe adressen voor je herfstshopping. Een seizoensupdate voor garderobe, badkamerkast en interieur?

Tien nieuwe adressen voor je herfstshopping

Wij burgers - Frans de Jong en Marije van den Berg reageren op het WRR-rapport Vertrouwen in burgers.pdf. Wat die kleine fuckers ons vertellen : Charlie magazine. Het zijn woelige tijden voor jonge moeders.

Wat die kleine fuckers ons vertellen : Charlie magazine

Daarvan getuigen het interview met Siska Schoeters in de weekendbijlage van De Morgen en de uiteenlopende reacties erop. In dat interview praat de Studio Brussel presentatrice in harde bewoordingen over haar kroost en zegt ze het taboe dat daarop rust te willen doorbreken. Ze lijkt vooral te lijden, niet onder de apenstreken van haar koters, maar onder de schone schijn die we als ouders blijkbaar nog altijd horen op te houden. Online overheidscommunicatie in 2015. Hoe staat online overheidscommunicatie er voor?

Online overheidscommunicatie in 2015

Afgelopen jaar verscheen een aantal veelzeggende onderzoeken naar onder andere toptaken-websites, e-mailmarketing en social media. En wat blijkt? 8 werkvormen voor burgerparticipatie. Nieuws Hoe betrekt u burgers bij de ontwikkeling van beleid en welke mogelijkheden hebben zij om invloed uit te oefenen?

8 werkvormen voor burgerparticipatie

En hoe speelt u in op initiatieven van burgers zelf? Wij verzamelden voor u 8 werkvormen voor burgerparticipatie. Ambassadeursnetwerk Een ambassadeursnetwerk bestaat uit sleutelfiguren in een sector van de samenleving. Webdesign anno 2015: een paar trends - Blog. Sinds de geboorte van het internet heeft webdesign (en user interface-design in het algemeen) al een hele evolutie achter de rug.

Webdesign anno 2015: een paar trends - Blog

Lange tijd was webdesign het kleine broertje in graphic design. Anno 2015 is webdesign écht matuur. De eerste jaren: teruggrijpen naar het bekende In de early days van webdesign leek het vooral zaak om zo goed mogelijk bepaalde elementen uit de echte wereld na te bootsen. Website-designs probeerden elementen uit de echte wereld na te bootsen (‘skeuomorfisme’, om het met een duur woord te zeggen). 'Dat GAS-boetes een groot feest zouden zijn voor de gemeentekas, is onjuist' Als sanctionerend ambtenaar van de Stad Gent wensen wij te reageren op het artikel 'Gent inde maandenlang GAS-boetes op basis van onbestaande wetgeving', geschreven door de heer Jan Nolf.

'Dat GAS-boetes een groot feest zouden zijn voor de gemeentekas, is onjuist'

Dit artikel bespreekt op uiterst tendentieuze wijze een vonnis van een Politierechter te Gent dat oordeelde over een beroep tegen een opgelegde administratieve geldboete voor wildplassen. Hoe maak je online werk van je merk? 'Elke tweet is een 2.0-... Gekke bekken trekken op een militaire begraafplaats: één foto op Facebook volstond.

Hoe maak je online werk van je merk? 'Elke tweet is een 2.0-...

De Amerikaanse Lindsey Stone kreeg tienduizenden haatmails en raakte haar job kwijt. Gemeenten, zo bereik je meer met Facebook [onderzoek & cases] Betaalde content op Facebook biedt gemeenten de mogelijkheid om met veel meer burgers in contact te komen.

Gemeenten, zo bereik je meer met Facebook [onderzoek & cases]

Bereik én interactie, zo van de plank. En dat laagdrempeliger, goedkoper en beter aansluitend bij specifieke doelgroepen dan de klassieke communicatiemiddelen. Het gebruik van Whatsapp in opmars! Waarom? 5 stappen voor een succesvolle sensibiliserende communicatie. 19 juli 2015 door Larisa Didenko Sensibiliserende communicatie beperkt zich niet enkel tot het verschaffen van informatie, maar wil ook overtuigen, de houding en/ of het gedrag veranderen.

5 stappen voor een succesvolle sensibiliserende communicatie

Gedragsverandering vraag immers veel meer tijd dan bv. enkel kennisoverdracht. Met het gevolg dat de communicatie-inspanningen moeten gezien worden als een lang proces, opgebouwd in fases. Deze fases lopen samen met de verschillende fases van het model van Prochaska voor het gedragsveranderingsproces. Fase 1: Voorstadium De doelgroep beschikt niet of beschikt over onvoldoende informatie over de negatieve effecten van het ongewenste gedrag. Hoe schrijf je een goede call-to-action-tekst? 19 mei 2015 door Larisa Didenko Om een krachtige wervende tekst te schrijven, die jouw doelgroep tot actie aanzet, kan je een 4-stappen proces uit de marketing doorlopen: AIDA. Deze letters staan voor aandacht (attention), interesse (interest), motiveren (desire) en actie (action). Milieublog. Home > Milieublog.

Hoe de onderhandelingsstrategie van Tsipras compleet mislukte (en de echte reden van Varoufakis' ontslag) AnalyseMaandenlang onderhandelden de Griekse premier Alexis Tsipras en z'n minister van Financiën Yanis Varoufakis keihard. Ze wonnen een referendum in eigen land, en speelden een hard spel. Maar op het eind verliest Tsipras wel: zijn coalitiepartner is weg, Syriza dreigt te scheuren en Griekenland moet een extreem zwaar pakket economische maatregelen slikken. Alles wijst erop dat Tsipras niet zover durfde te gaan als Varoufakis, en vervolgens verloor. Meneer de Leeuw, werkplaats voor innovatie en maatschappelijke verandering. Iedereen heeft ideeën, zo toonde de Bel10. De echte meerwaarde moet nog komen. Werken tussen Mechelen-Zuid en Rumst richting Antwerpen. Op maandag 13 juli 2015 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met grote onderhoudswerken op de E19 tussen Mechelen-Zuid en de brug over de Grote Nete in Rumst.

In de richting van Antwerpen wordt het wegdek vernieuwd over een afstand van ongeveer 8 kilometer. De werken zullen ongeveer een maand duren. Paaltje Tuinwijklaan platgebrand. Young, gifted and valued. While the concept of participatory budgeting has existed since 2009 in the US when Chicago first granted citizens the right to decide on how government money was spent, this is the first time that it has been extended to the young members of a city’s population. “It is really difficult to ask people to become engaged and be civically minded but then not give them real ways to do that,” comments Davis.

“This is one of those ways of engaging young people, which is powerful for them and powerful for the rest of the community.” The origins of the programme go back to the late Thomas Menino, former Mayor of Boston, who championed the role of youth by setting up a Mayor’s Youth Council in 1994 on which Davis first served. Het onorthodoxe verzet van pleinburgers. NIEUW! Dossier: Uitdagingen op de werkvloer. ZqqyxahJM_Tonkens_Web_V2__1_.pdf. Stadmakers: de vijfde macht? Sterk, dit overzicht van stakeholder consultation tools! Interesting Data Showing The Worldwide Social Media Trends. Today’s the age where we are social, albeit in a digital way. With the advent of social networking sites, video sharing platforms, blogging services and micro-blogging networks, our social activities have taken digital form.

Play it Again, DM tipt: 10 Belgische artiesten selecteren voor u dé soundtrack van de zomer. Gewoonlijk selecteert De Morgen wekelijks vijf ijzersterke tips. Sint-Pieters-Buiten - Home. Vijf nieuwsrituelen die aan vervanging toe zijn. Vijf zesde van het woord nieuws bestaat uit het woord nieuw. Nachtnet Antwerpen stopt eind juni. Dure extra buiten werkingsmiddelen Het aanbieden van een nachtnet is een extra dienst die buiten de werkingsmiddelen van De Lijn valt. Om het aanbod te behouden, moest het nachtnet kostendekkend zijn. Dat bleek helaas niet het geval. De bijdrage van de bediende gemeenten en de verkoop van vervoerbewijzen volstaan samen niet om de werkingskosten te dekken. Opinie: Krijgt David Van Reybrouck straks toch nog gelijk? Bezwijkt - Gemeente Neerpelt. Burgerparticipatie: vloek of zegen? - Cato Léonard. Maak lokaal actief burgerschap niet groter dan het is.

What email inbox reveals about personality - Business Insider. Kennis en inspiratie voor steden, dorpen en regio's. Dit zijn de 5 onherroepelijke trends in communicatie volgens Betteke van Ruler. App - Visit Mechelen. Comprehensive Swedish research study reveals impact of family and neighborhood on mental health Medical News Today. Opinie: Met zijn indrukwekkende toespraak heeft Bart De Wever bevestigd dat hij een groot politicus is. Het glas wijs van een proefkonijn – Mijn merlot door de 7E-mangel. Zo weet u of ambtenaren (onterecht) in uw gegevens zitten snuisteren. Wat is 7E. Opinie: Burgers kennen niets van bruggen en tunnels, toch? Bolzano: fietsbeleid en branding gaan hand in hand. Waarom we IS zo lang onderschat hebben (en de beweging zo gevaarlijk is) Untitled. Raadslid.Nu - Nederlandse Vereniging voor Raadsleden.

CGI is betrokken bij Burgernet, samen voor een veilige buurt. Mediahuizen. Elk zijn e-gov. Genomineerden 2015 - Logeion. De twee gezichten van de verkeersbordendatabank. Urbanus: ‘Er zijn grenzen aan humor’ - Intervista. Stadsmonitor 2014: opvallendste bevindingen. Debat over burgerinitiatieven is vooral politiek. 'Hoe kan een overheid weten of de inbreng van het middenveld correct is?' Desserts eten à volonté in Mechels kerkhotel (Mechelen)

'Als de regering-Bourgeois het heeft over engagement, bedoelt ze eigenlijk 'trek uw plan'' Er is hier een bed voor mij, hoog boven de claxons. 'Europa zonder grenzen: wel voor roamingtarieven, niet voor bootvluchtelingen' Reint Jan Renes krijgt vrije hand in ontwerpen mobiliteitsbeleid.