background preloader

Dominiekdilien

Facebook Twitter

Wandelnetwerk Pajottenland. Gigantische planeet met vier zonnen ontdekt. Is de stad van die ene grote overtuiging dat alles altijd nét iets anders kan. Groot in diversiteit Laten we u even terug katapulteren naar de 16de eeuw: Antwerpen was toen de tweede grootste stad in Europa en had de grootste Europese haven.

is de stad van die ene grote overtuiging dat alles altijd nét iets anders kan.

Dat laat ook vandaag nog zijn sporen na. Onze stad bruist erdoor van de diversiteit – op economisch, culinair en cultureel vlak. Economische activiteiten De Antwerpse haven bezorgt ons economische variatie: we verwelkomen tal van internationale investeerders – onder hen ook zeven chemiebedrijven uit de internationale top tien. Culinaire variaties Zo’n bruisende haven brengt een grote internationale invloed met zich mee. Culturele evenementen. Ronaldo, een geschiedenis van theater en circus. (foto's: Jan Smets - Danny en Johnny en zijn vrouw Maria, en kleinzoon Angelo...)

Ronaldo, een geschiedenis van theater en circus

Het begon allemaal in Gent met een avontuurlijke jonge kerel van 15 jaar die de wijde wereld introk... Een onwaarschijnlijke zwerftocht... Commedia dell'arte, theater, muziek, circus... Dit zijn de 10 beste boeken van februari. Februari ligt ondertussen achter ons, maar onze boekenredactie blikt terug op een literaire topmaand.

Dit zijn de 10 beste boeken van februari

Dit zijn de tien beste boeken die in februari verschenen. Hfdst41.pdf. De futureproof overheidsmedewerker. Door: Marcel Bullinga, 17 februari 2015 De rol van de overheid verandert in rap tempo. De medewerkers van die overheid moeten dus over vijf of tien jaar andere kwaliteiten hebben. Hfdst3.pdf. Wat zijn goede kleuren voor je website? [checklist] De kleuren op een website worden vaak gekozen op basis van gevoel, persoonlijke voorkeur of eigen associaties.

Wat zijn goede kleuren voor je website? [checklist]

Het is daarom belangrijk om te beseffen dat de gebruikte kleuren een belangrijke impact op de bezoekers van je website hebben. De associatie die een bezoeker met je website heeft, wordt immers mede bepaald door de gebruikte combinatie van kleuren en kan zelfs leiden tot verschillende emotionele reacties. De juiste indruk geven. 'Linkse herbronning: hoe naar een nieuw, complexloos links van de 21ste eeuw?' 'Linkse herbronning is nodig', schrijft PVDA-voorzitter Peter Mertens. 'En dan valt er veel uit Spanje en Griekenland te leren.

'Linkse herbronning: hoe naar een nieuw, complexloos links van de 21ste eeuw?'

Een herbronning van onderuit, met de roots in de sociale actie, emanciperend. Een politieke herbronning ook met de ambitie om het Europese status-quo te doorbreken. Ik hoorde vorige week de oproep tot progressieve frontvorming van de bijna-beste burgemeester van de wereld, Daniël Termont (SP.A). 'De progressieve frontvorming is het monster van Loch Ness van de Vlaamse politiek', schreef een dagblad. Stijging bevolking komende jaren in 9 op 10 gemeenten. Column: Meningen formuleren is niet het alleenrecht van hen die ervoor betaald worden. Beste Hans Vandeweghe, Aangezien u niet reageert op Twitter berichten moet het maar even op deze manier.

Column: Meningen formuleren is niet het alleenrecht van hen die ervoor betaald worden

Ik lees uw stukken graag, omdat ze doen wat u belooft, een eigenzinnige kijk op de sportwereld. In de traditie van de grote chroniqueurs van het politieke nieuws, die ik zo mis. Keer het om en participeer met uw inwoners! Vroeger kreeg ik vaak post van mijn gemeente om op een ‘inspraak- of informatie’-avond te komen.

Keer het om en participeer met uw inwoners!

Waaaah, gooide ik meteen weg, val me niet lastig! En later als griffier hoorde ik dat vaker van onze inwoners. Kennelijk had de gemeente dat door en stopte er zo’n beetje mee. Toen besloot de raad tot een Verordening op het Burgerinitiatief. Column: Best vervelend, telkens een half stadion repareren als de blauwzwarte Hunnen op bezoek zijn geweest. Al weken is het wachten op de terugval van Vanderhaeghe en zijn samenraapsel, maar nu willen ze ook nog play off 1 in Gisteren klopte KV Kortrijk de buren van Club Brugge en dat was nog maar vorig jaar gebeurd.

Column: Best vervelend, telkens een half stadion repareren als de blauwzwarte Hunnen op bezoek zijn geweest

Erger nog, de laatste keer dat Club won bij KVK is al meer dan vijf jaar geleden. Voor de autoritaire leider Club was het de eerste verlieswedstrijd sinds de 3-1-nederlaag bij KV Mechelen op 24 augustus. Wat is voetbal toch een vreemde sport. Mobiliteit en gedrag - CROW. Prijs per stuk: € 115,00 Excl. 6% BTW De uitgave ‘Mobiliteit en gedrag’ is ontstaan vanuit de vraag vanuit de verkeers- en vervoersector naar kennis over verkeersgedrag als uitgangspunt voor beleid.

Mobiliteit en gedrag - CROW

Met de kennis uit dit boek leert u naar het verkeers- en vervoersbewegingen kijken ‘met de gedragsbril op’. Voordelen en kenmerken. Opinie: Van black-out tot terreuralarm: de morele paniek zit overal. Kinderen die bang worden gemaakt van het internet zijn de burgers van morgen die menen dat soldaten op straat noodzakelijk zijn om ons te beschermen Er wordt geen kans gemist om angst te verankeren als meest wezenlijke emotie in onze samenleving.

Opinie: Van black-out tot terreuralarm: de morele paniek zit overal

Nu is er weer een onderzoek dat ouders de daver op het lijf jaagt over wat hun kinderen uitspoken op het internet. Een grote groep blijkt er op jonge leeftijd al een geheim mailadres op na te houden. Buurtbewoners kunnen veel zelf, maar gemeenten moeten wel de voorwaarden creëren. Na de clash dit weekend tussen Tonkens-Duyvendak en Rotmans vandaag meer wetenschap over burgerinitiatieven: Buurtbewoners maken zelf wel uit of zij zich organiseren om de buurttuin te onderhouden. Maar gemeenten doen er wel verstandig aan zelforganisatie te bevorderen. Dat zelforganisatie niet is af te dwingen, houdt niet in dat gemeenten gedwongen zij op hun handen te zitten. Integendeel, ze kunnen bevorderen dat buurtbewoners gezamenlijk een probleem oplossen, een idee uitdragen of een initiatief uitvoeren.

Opinie: Een federaal veiligheidsplan hebben we, nu nog een plan voor meer verbondenheid. Als we werken aan meer wij, is er geen wij-zij meer. Dan verliezen de extremisten De vreselijke aanslagen in Parijs liggen nu twee weken achter ons. De dag na de aanslagen was ik nogal optimistisch over het vervolg (DM 9/1). De kordate reactie van velen, eensgezind ongeacht religie of achtergrond, leken me een stevige basis te zijn om mee aan de slag te gaan. Ben ik vandaag nog altijd zo optimistisch, vraagt u zich misschien af - althans de trouwe lezers onder jullie. Eigenlijk wel. Onderzoek: burgers willen niet altijd digitaal contact met overheid. Ik wil best online maar ik kan het niet, ik kan mijn DIGID niet updaten met een neiuwe nummer tot ik weer in nederland woonachtig ben , en tot die tijd kan ik dus niets belangrijks regelen met DIGID, zoals de terugbetaling van mijn studieschuld. dus dan email je DUO en dan krijg je geen antwoord, dat doe je dan nog 3x en hoor je nog niets, Ik woon in Canada dus op bezoek gaan is lastig, en ik kan digitaal dus niet mijn betalingen opzetten. ben dus nu door papieren aan het wieden om te zien hoe ik dit allemaal gedaan krijg. het is niet dat men het niet perse wil, de helft van de tijd kan het ook gewoon niet.

Snelheidscontroles op vraag van buurt - Heusden-Zolder. De verkeersdienst van de politie voerde vorig jaar 183 snelheidscontroles uit. De flitsauto stond 63 keer meer opgesteld dan in 2013. De snelheid van 39000 voertuigen werd in 60 verschillende straten gemeten. Buurtbewoners maakten 60 meldingen inzake onaangepaste snelheid over aan de gemeente. Inwoners district Antwerpen krijgen inspraak in concrete pro... (Antwerpen) Het stedenbouwend dier. — Filosofen agenderen de stad Over de stad – nu, vroeger en morgen – wordt veel gezegd en geschreven. Klantenservice. Kent uw auto straks zelf alle informatie die op verkeersborden staat?

Burgerbetrokkenheid.pdf. Zitten we midden in een beschavingsoorlog? - Rachida Lamrabet. Buurtbewoners kunnen veel zelf, maar gemeenten moeten wel de voorwaarden creëren. Participatiesamenleving. Doe-democratie. Democratie is niet alleen het meeregeren van het volk via politieke vertegenwoordigers en beleidsmakers. Waar burgers concrete zaken in het publieke domein zélf of samen met overheden en instanties oppakken is er sprake van 'doe-democratie'.

Omgevingsanalyse

'De één-takkige-boom en 6 andere sprookjes van De Wever' Knack publiceert artikel over onze inspiratiedag over participatie - Nieuws. Op dinsdag 9 december 2014 vond in het Vlaamse parlement een inspiratiedag plaats over publieksparticipatie bij beleidsvoering. De diversiteit aan geprogrammeerde praktijksessies zette in de verf hoeveel ervaring hierover is opgebouwd in Vlaanderen. Toptaken? Webgovernance! Longread: "Ik heb, achteraf beschouwd, bijzonder veel geluk gehad" Opinie: Kom zeg, Bart Eeckhout, de democratie kan heus wel tegen een stootje. Het is onnozel van politici te vragen dat ze in hun tussenkomsten ruimte laten voor debat. Het democratische debat is precies de optelsom van alle oproepen en uithalen. Zes participatietips voor een lokale klimaataanpak. Werk mee alternatief uit voor stops Nekkerspoel. De stad van de toekomst volgens 4 bekende burgemeesters.

Niet meer, maar betere gesprekken tussen overheid en burgers zijn nodig. Every Second on the Internet. COMM Collection 15: Communicatieacties evalueren (volledig herwerkte versie) - Nieuws. Dit zijn de betaalbare kwaliteitsrestaurants in uw buurt. Laat ons deze regering gewoon extreemrechts noemen. Het project - Mechelen Nekkerspoel 7. Zit er nog toekomst in het communicatievak? - Bijl PR, communicatie en PR bureau. Co-creatie en transities vanuit de praktijk. Waarom zijn we tegen ritueel slachten en dierenproeven, maar tolerant voor de jacht? Longread: Tijdperk van ikke ikke ikke: hoe sociale media narcisten van ons maken. Waarde Heer Libeer, Waarom bedrijven bang zijn voor de boze consument. 'Dreigende stroomuitval is resultaat van non-beleid van opeenvolgende regeringen' Document.php. Alomtegenwoordige boekingsreus. Waar is dat confederalisme, zo dominant in de campagne, nu eigenlijk gebleven?

O ironie, gij smaakt zo zoet. Vertrouwen in burgers: Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid. Lezingen over de doe-democratie / Debatten, lezingen, colleges / Kenniscentrum / Home - Prodemos. Nu werk maken van politiek burgerschap. Bij de dood van Simon Leys (1935-2014) - Ons Erfdeel. De converserende overheid. De drie scherpste opinies over de strijd tegen IS die u gelezen moet hebben. Flipboard. Disco naïveté. Steden barsten uit hun voegen - Milieu. ‘Parken maken mensen gelukkig’ Bij nader inzien zou ik het manifest van 'Hart boven hard' toch maar niet ondertekenen. Waar was de visie, de hoop, het geloof in een gedeelde en betere toekomst? - Standpunt.

Schepen Heylen tegen Joods Actueel: “Hoe Israël steeds zijn burgers beschermt, daar mogen we wel iets van leren” Alle zaken die je wilt weten over bewonersinitiatieven. "Blijf maar hard rijden!" Belgium. Antwerpen verslikt zich in 'te blanke' affichecampagne. What's Worse Than Vladimir Putin? - Eugene Rumer - POLITICO Magazine. Obama Can’t Destroy the Islamic State Without Iran’s Help - Jack A. Goldstone - POLITICO Magazine. Historische dag voor Oekraïne: EU-deal en zelfbestuur voor rebellen - Onrust in Oekraïne. "Beste radicale atheïst": Dyab Abou Jahjah antwoordt Maarten Boudry. Kanalen. Met luchtaanvallen in Syrië stapt Obama over zijn eigen rode lijn - Onrust in het Midden-Oosten. Vrouwen gaan wellicht Schotse onafhankelijkheid nekken.

Gemeentelijk communicatieonderzoek - synthese - OK. Gerichte dienstverlening door het ontwikkelen van een kanaalstrategie[1].pptx - 20131014-gerichte_dienstverlening_door_het_ontwikkelen_van_een_kanaalstrategie.pdf. Onderzoek_aandachtsbuurten_mechelen.pdf.

Communicatie

5 echte trends in online overheidscommunicatie. Gemeentelijk communicatieonderzoek - OK. Bijhouden. Bookmarks. Participatie. Nieuw speelterrein in Ruisbroek met inspraak van jongeren en steun van de provincie Vlaams-Brabant. Atie 41: De burger kan het niet alleen - ZENC. Kortrijk Spreekt: burgers praten mee over begroting. Mobiliteit(splan) Lezen. Waarom burgerparticipatie 2.0 niet lukt. GAS. Digitaal / Trends. Recensies cultuur.