background preloader

Presa la stanga

Facebook Twitter

Critic Atac | Este suveran acela care alege în ce capcană să intre. Sloterdijk. Blog.revistacultura.ro. Andrei Terian, Critica de export. Teorii, contexte, ideologii, Editura Muzeului Național al Literaturii Române, București, 2013, 346 p. În toate dările de seamă din ultimii doi-trei ani, care de care mai apocaliptice, cu privire la reculul cronicii literare, Andrei Terian a furnizat exemplul și argumentul definitiv. Deși a renunțat la critica actualității de aproximativ jumătate de deceniu, criticul de la Sibiu și-a câștigat, în schimb, statutul de cel mai deplâns cronicar autohton.

Pe bună dreptate, aș zice: mina teoretică și erudiția, atât de absente la colegii de generație, se insinuau în cronicile lui cât se poate de firesc, filtrate de o retorică plină de umor și de un extraordinar simț al anecdoticului. Continue reading „Ce a fost. Dacă Paul Cornea n-avea intenția să-și scrie memoriile, acestea trebuiau smulse cumva. O dată, pentru că autorul „Introducerii în teoria lecturii” este, probabil, cel mai mare profesor al literaturii postbelice.

Review de Adi DOHOTARU Sebastian A. Cultura. Blog : Vasile Ernu. Blog Trist ce face domnul Vladimir Tismăneanu. Mă întreb dacă îşi permite astfel de lucruri în SUA? Ştiu oare studenţii şi colegii domniei sale de la Universitatea Maryland de textele dumnealui publicate în România? Nu cele din perioada comunistă, ci de azi. Am spus cîndva despre V.T. că este un “produs de lux” al comunismului românesc.

Din păcate a rămas doar “produsul” şi propaganda. E trist că V.T. a ajuns să fie portavocea şi promotorul unui grup şi site care elaboreaza “liste negre” şi promovează un fundamentalism şi extremism cum numai România Mare o mai făcea pe vremuri. Aici cîteva din textele mele care au răspuns deja la astfel de calomnii. Poziţia CriticAtac la astfel de calomnii: Decalogul Radio Erevan al CriticAtac Colegii au grijă. Dar să revenim.

Cum a decurs povestea îmi amintesc destul de vag. Vremurile au trecut, regimurile s-au schimbat, iar eu nu m-am schimbat prea tare: am îmbătrînit puţin fizic, dar am rămas mai anarhist de felul meu. Text aparut in Adevarul. Scurt. Şi. NASCUT IN URSS / VASILE ERNU. Costi Rogozanu « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri s. Criticasociala's Blog. Dohocampus’ Bucurenci.ro. Revista Tiuk! Mediations. Fast Capitalism. Telos Press. International Socialism. New Left Review. Left Curve: Journal of Art, Critical Culture, Theory and Politic. An Independent Socialist Magazine - Monthly Review. In Defence of Marxism. ::: idea | editura ::: Numesc împărtăşire a sensibilului acel sistem de evidențe sensibile care fac să se vadă în acelaşi timp existența unui comun şi decupajele care definesc în cadrul său locurile şi părțile respective.

O împărtăşire a sensibilului fixează, aşadar, în acelaşi timp un comun împărtăşit şi părți exclusive. Această repartiție a părților şi a locurilor se întemeiază pe o diviziune a spațiilor, a timpurilor şi a formelor de activitate care determină modul însuşi în care un comun se pretează la participare şi în care unii şi alții iau parte la această diviziune. [...] Împărtăşirea sensibilului face să se vadă cine poate să aibă parte şi să ia parte la comun în funcție de ceea ce face, de timpul şi de spațiul în care această activitate se exercită. A avea cutare sau cutare “ocupație” defineşte astfel competențe sau incompetențe pentru comun, defineşte faptul de a fi sau nu vizibil într-un spațiu comun, înzestrat cu o vorbire comună etc. Jacques Rancière.

Verso Books Home Page. In English. In English Ad Marginem Press is private independent Publishing House established in Moscow 1993. We are specializing in contemporary Russian fiction and sometimes Western fiction. We also publish postmodern philosophy classics like Derrida, Foucault, Walter Benjamin etc. and actual non-fiction. Among our fiction authors Christian Kracht, Ingo Sсhulze, Vladimir Sorokin, Mikhail Elizarov (Russian Booker-2008 prize), Eduard Limonov, Zahar Prilepin (National Bestseller-2008 prize) etc. Here you can download our book catalogue: admarginem_catalog.pdf Штефан Георге Альгабал В настоящее издание вошли три первых авторских сборника стихов: “Гимны” (Hymnen, 1890), “Пилигримы” (Pilgerfahrten, 1891) и “Альгабал” (Algabal, 1892) выдающегося немецкого поэта Штефана Георге (Stefan George, 1868–1933), одного из основателей европейского литературного модернизма.

Роман Сенчин Тува "Моя жизнь все сильнее завязывается на Москву. _catalog.pdf (application/pdf Object)