background preloader

Dirklagast

Facebook Twitter

Dirk Lagast

Vorming, opleiding en educatie. Bibliotheek, informatie en documentatie. Belgische politiek en staatshervorming. Fondation Auschwitz - ONTHAAL. Instelling van Openbaar Nut – Studie- en Documentatiecentrum Zetel van de Stichting Auschwitz De Stichting Auschwitz werd in 1980 opgericht door de Belgische vriendenkring van gewezen politieke gevangenen van Auschwitz-Birkenau, kampen en gevangenissen van Silezië, met als eerste doelstelling de studie van de geschiedenis en de herinnering van de Holocaust en van de nazi-terreur, hun kennis, de overdracht van hun herinneringen evenals het bewaren van de archieven hen betreffende.

Fondation Auschwitz - ONTHAAL

Om haar projecten te verwezenlijken heeft de Stichting zich voorzien van een Centrum voor Studie en documentatie, de vzw Auschwitz in Gedachtenis. De Stichting is vanaf nu onderzoekscentrum in het kader van het Herinneringsdekreet (1 april 2010). De twee instellingen beschikken over belangrijke archiefbestanden, een omvangrijke bibliotheek, alsmede over uitgebreide audiovisuele documentatie toegankelijk voor publiek, onderzoekers, studenten, docenten en jongeren. Bijzonder Comité voor Herinneringseducatie. Discover Brussels – Brussel Ontdekken – Découvrez Bruxelles – Discover Brussels the way you want – Découvrez Bruxelles la façon dont vous voulez – Ontdek Brussel zoals jij het wil. Puzzel Brussel. Brussels. Homepage van de portaalsite van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dirk Lagast – Ook in mij zit iets goed. Aan u om het te ontdekken.

Thuis in Koekelberg – Chez nous à Koekelberg. Koekelberg, waar iedereen zich thuis voelt. Dirk Lagast. Politics & Economics.