background preloader

Edificios culturales

Facebook Twitter

Avdio Video Disco (I listen, I see, I learn), Middle school complex for 700 students + Auditorium in Martigny, Switzerland. The complex is related to the existing context on two main levels.

Avdio Video Disco (I listen, I see, I learn), Middle school complex for 700 students + Auditorium in Martigny, Switzerland

The first is on the landscape scale: The building confronts the mountains at the borders of the city creating a feeling of inclusion within a panorama constantly above the horizon. The height variations reflect the existing skyline, while the excavations relate to the feeling / perception of constant inclusion in a higher context. At the same time the plan takes into account and reinforces the local urban system, characterized by an alternation of empty and full spaces. The project gives the site a strong and recognizable structure to make the nature of outdoor spaces more clear and readable.

Two different types of open spaces are generated by the building: the public ones dedicated to the city, and the courtyards (semi-open spaces), reserved to the students of the school. Pedagogy of relationship. Gerrit Rietveld Academy and Sandberg Institute / Studio Paulien Bremmer + Hootsmans Architects. Gerrit Rietveld Academy and Sandberg Institute / Studio Paulien Bremmer + Hootsmans Architects Architects Location Fred.

Gerrit Rietveld Academy and Sandberg Institute / Studio Paulien Bremmer + Hootsmans Architects

Roeskestraat 96, 1076 ED Amsterdam, The Netherlands Category Area 6850.0 m2 Project Year 2019 Photographs Team Competition to Structural Design Paulien Bremmer with Maze de Boer, Sandra Stanionyte, Luca Carboni and Marjan van Herpen, Joost Huyzer, Akira Negishi, Jan Willem Petersen, Luuc Sonke, Victor Verhage, Stephanie Willocx Team Preliminary Design to Inauguration Fedlev: Paulien Bremmer, Marjan van Herpen, Joost Huyzer, Anne Dessing, Alexander Lefebvre, Anastasia Pandilovska, Milan Rikhof, Luuc Sonke, Vincka Struben, Claudia Temperilli. How the Auditorium at Marrakech’s Yves St Laurent Museum is Designed for Maximum Flexibility. A First Glimpse into MVRDV's Mind-Boggling Tianjin Binhai Library. Lewis Arts Complex. Biblioteca Presbítero Jorge Luis Arroyave - arqa.com.

Sitio y paisaje (reino público) Como parte del plan de reinserción social del gobierno local, en esta área se construyó el segundo metrocable, cuya primera estación está situada a metros de la biblioteca y se conecta con un área peatonal por medio de explanadas verdes que siguen la pendiente natural del terreno.

Biblioteca Presbítero Jorge Luis Arroyave - arqa.com

El lote, que se encontraba vacío, está delimitado en su borde sur por una cárcel; desarrollándose y abriéndose hacia el lado opuesto, la biblioteca retoma la topografía del lugar y se apoya en la pendiente que desciende en sentido sur-norte. De este modo, el proyecto se conforma como una arquitectura de ladera y genera conexiones con el entorno. Frente a la fachada norte, que es la única que se desarrolla como un único plano y sobre un mismo nivel, en el punto más bajo de la biblioteca, se extiende una gran terraza urbana plantada con acacias. Este circuito y explanada-parque puede tomarse también desde la terraza escalonada que acompaña el perfil de la fachada occidental.

Steven Holl Architects Designs Library and Campus Masterplan in Malawi, Africa. Steven Holl Architects Designs Library and Campus Masterplan in Malawi, Africa Steven Holl Architects have revealed plans for a new library and campus design in Malawi, coinciding with the project’s approval by The Miracle for Africa Foundation.

Steven Holl Architects Designs Library and Campus Masterplan in Malawi, Africa

To be constructed of local stone, bamboo and concrete, the library will provide 66,000 square feet (6,132 square meters) of study and gathering space to the community. The 66,000 sq. ft. library is organized via a section that provides maximum reflected light to the interior with optimum solar PV collection on the roofs The library has been organized using a tiered section that will provide maximum reflected light to the free plan interior space, with meeting rooms and archives housed within glass, humidity-controlled enclosures. This Recreation of Shakespeare's Globe Theatre is Built with Shipping Containers.

This Recreation of Shakespeare's Globe Theatre is Built with Shipping Containers All the world’s a stage – quite literally so, in the case of the Container Globe, a proposal to reconstruct a version of Shakespeare’s famous Globe Theatre with shipping containers.

This Recreation of Shakespeare's Globe Theatre is Built with Shipping Containers

Staying true to the design of the original Globe Theatre in London, the Container Globe sees repurposed containers come together in a familiar form, but in steel rather than wood. Founder Angus Vail hopes this change in building component will give the Container Globe both a "punk rock" element and international mobility, making it as mobile as the shipping containers that make up its structure.

The project has been spearheaded by Vail, with Nicholas Leahy of Perkins Eastman acting as the project’s lead architect and Michael Ludvik as structural engineer. Asian Culture Complex / UnSangDong Architects + Kim Woo Il. In the design proposal for the Asian Culture Complex, UnSangDong Architects + Kim Woo II constitutes a stage that acts as a new container for the culture and everyday events.

Asian Culture Complex / UnSangDong Architects + Kim Woo Il

If the new stage for the city is creating an empty open space out of penetrations pathways and plazas, making the new ‘city stage’ is the same as to conduct an enormous mapping operation with penetrating programs and landscape. They propose the Asian Culture Complex as the earth in between creation and disappearance. The earth that is transformed into fragmented pieces and become urban landscape filled with memories of the site and historical evolution of various spectrums of relationships. More images and architects’ description after the break. We provide a culture canvas that can be filled in by the citizens of Gwangju. We propose the Asian Culture Complex as the earth in between creation and disappearance. Parque Biblioteca León de Grieff / Giancarlo Mazzanti. Shenzhen Cultural Complex / Mecanoo. Architects: Mecanoo Location: Shezhen, China Client: Shenzhen Vanke Real Estate Project Area: 90,000 sqm Artistic Impressions: Doug & Wolf Mecanoo architecten has been selected by the district government of Shenzhen to design a new cultural complex in Shenzhen.

Shenzhen Cultural Complex / Mecanoo

Centro Cultural Alto Hospicio / BiS Arquitectos + Nouum Arquitectos. Handmade School in Rudrapur. Architecture tends to be typecast as a glamorous vocation, staffed by creative types seeking to push the boundaries of form and aesthetics.

Handmade School in Rudrapur

Social architecture then, seems to be almost an uncool oxymoron. It conjures up images of no-frills pre-fab emergency housing, and rudimentary buildings built from scratch by volunteers. Their main priority is to serve people in need, so it is understandable that poetics will be of lowest priority. But as architects, we can surely do better. Furniture, Architecture, Gadget, Industrial Design - Syahdiar Daily Picks Design. Seattle Central Library / OMA + LMN. This is -by far- one of the most inspiring projects I know.

Seattle Central Library / OMA + LMN

And it´s not just the skin or the structure. It´s the new program relations, that make of this more than a mere library, but an enhaced public space around knowledge. CULTURAL CENTER BY GIORGIO POLIGIONI AND LORA NURKOVA. The concept idea for the building renovation is focused on developing a sustainable design to aim the feasibility of the future project.

CULTURAL CENTER BY GIORGIO POLIGIONI AND LORA NURKOVA

The plot is situated in the center of the urban area of Quarto Inferiore in Italy, the existing fabric is surrounded by residential buildings and in the district there is no piazza or any other public space. The existing industrial building has appreciable modern architectural characteristics which will reborn into a new design. Our program is based on regeneration of the preexistence in a new center for culture offering a variaty of new uses and public spaces integrating it with the surrounding keeping alive the area all day.

The existing industry will be segmented using its structural grid and part of the existing floors and facade generating a hybrid architecture where each part maintain its native identity. STEVEN HOLL ARCHITECTS. SIMMONS HALL, MASSACHUSETTS INSTITUTE OF TECHNOLOGY Cambridge, MA, United States, 1999-2002 PROGRAM: 350 bed dormitory including a dining hall, auditorium, and other shared facilities CLIENT: Massachusetts Institute of Technology SIZE: 195,000 sf STATUS: completed The undergraduate residence is envisioned with the concept of "porosity. " It is a vertical slice of city, 10 stories tall and 382' long, providing a 125 seat theater, a night café, and street level dining. The "sponge" concept transforms the building via a series of programmatic and bio-technical functions.

The building has five large openings corresponding to main entrances, view corridors, and outdoor activity terraces. 'With its cast-concrete exoskeleton clad in sanded aluminum, the chameleonlike building changes appearance according to light conditions. 'An interplay of opposites has been characteristic of Steven Holl's architecture since his emergence on the New York design scene now a quarter of a century ago. The BIG LEGO® House Reveal. The design for BIG’s highly anticipated LEGO® “experience center” – a.k.a. The LEGO® House – has been released! Located in the heart of The Lego Group’s birthplace and home town of Billund, Denmark, the 7,600 square-meter building resembles “gigantic LEGO® bricks” that are “combined and stacked in a creative way to create an imaginative experience both outside and inside.” True to form, the 30 meter-tall structure will feature several exterior and multi-level access points that will remain open year-long to its estimated 250,000 annual visitors.

Las 20 bibliotecas más bonitas del mundo. Después de ver publicado un artículo relativo a las bibliotecas más bonitas del mundo en nos pareció que también sería interesante recoger esas fotos en Bibliópolis porque merece la pena verlas. En esa selección aparecen bibliotecas del más variado estilo y en diferentes países. El orden en el que aparecen las fotos, no implica una clasificación de las mismas.

¿Cuál te parece a tí más bonita? ¿En cuál de ellas te sentarías un ratito a leer? Nos gustaría leer tu comentario. 1. 2. 3. Vidas Cruzadas: Museo San Esteban / Miguel Ubarrechena. © manu-facturas3d La propuesta sencillamente trata de insertarse en la Murcia presente en pleno diálogo con la Murcia pasada y futura, tratando de aprender a habitar el lugar propuesto. Se propone una infraestructura que permite crear las condiciones básicas de un intercambio, un marco con el suficiente grado de flexibilidad y de agitación, simultáneamente, para promover la participación arqueológica, ciudadana e institucional.

Oslo Opera House / Snohetta. Architects: Snohetta Location: Bjørvika, Oslo, Norway Client: Ministry of Church an Cultural Affairs Area: 38.500sqm Construction start: 2004 Completion: 2007 Contractors: 55 contracts Geological Engineer: NGI Structural Engineer: Reinertsen Engineering ANS Electrical Engineer: Ingeniør Per Rasmussen AS Theatre Planning: Theatre Project Consultants Acoustics: Brekke Strand Akustikk, Arup Acoustic Artists, integrated artwork: Kristian Blystad, Kalle Grude, Jorunn Sannes, Astrid Løvaas og Kirsten Wagle Photos: Snohetta, Nina Reistad, Statsbygg, Erik Berg & Nicolas Buisson About the Building Client and the User Statsbygg is Norway’s largest civil property manager, with 650 employees.

It is the state’s main consultant on building and property issues, development and management. Statsbygg is a management company under the Ministry of Renewal and Administration, but provides services and support to all ministries and state organs. Architect’s description. Linterna flotante / Mikolai Adamus. Hypar Pavilion / Diller Scofidio + Renfro with FXFowle. Construction is complete on Hypar Pavilion at Lincoln Center for the Performing Arts, situated on the edge of Hearst Plaza and 65th Street, the new free standing structure is the home of a new public lawn and restaurant. The dual requirements of a destination restaurant and a public green space located within the confines of the Plaza are satisfied with a single architectural gesture sited between the reflecting pool and the plaza’s north edge. Elizabeth Diller comments, “Hypar Pavilion’s moment of invention came when we discovered how to design a destination restaurant without consuming public space on the Lincoln Center campus.