background preloader

FLORI

Facebook Twitter

Narcisa - Strat de flori. ZAMBILA - HYACINTHUS ORIENTALIS. Rosii, flori, plantare flori, plante camera, plante, plante de apa, pamant de flori, bulbi de toamna, uscat, flori cu bulb, soare, plante cu frunze, flori ingrijire, ingrijire flori de apartament, plante de toamna Denumire populara: zambilaFamilie: LiliaceaeOrigine: zona mediteraneana si Africa de sudTip de planta: bulbExpunere: plin soareInaltime: 20-25 cmSol: fertil, usor drenabilDimensiunea florilor: 2,5 x 2,5 cmCulori: de obnicei alb, roz, piersic si albastru; se mai pot gasi insa si zambile purpurii, rosii, albastru inchis, galbene si portocalii.Culoarea foliajului: verde DescriereZambilele sunt flori foarte formale si parfumate.

ZAMBILA - HYACINTHUS ORIENTALIS

Bulbii masoara in mod obisnuit 14-15 cm, dar pot atinge si dimensiuni gigantice pentru zambile (19 cm). Garoafa. GLADIOLE. Panseluță. Panseluța de câmp, barba împăratului, catifeluța sau trei-frați-pătați (Viola tricolor - L.) este o floare sălbatică de origine europeană, care crește în toate anotimpurile.

Panseluță

A fost introdusă în America de Nord, unde s-a răspândit pe vaste teritorii și este cunoscută ca Johnny Jump Up (deși numele este folosit pentru a denumi și alte specii similare precum Panseaua galbenă). Este progenitoarea panselei cultivate și din acest motiv este numită și Pansea sălbatică; înaintea dezvoltării panselei cultivate, "Pansea" era denumirea alternativă pentru specia sălbatică. Panseluța este o plantă de dimensiuni mici, care crește pe tulpină, atinge cel mult 15 cm în înălțime, cu flori care au un diametru de aproximativ 1.5 cm.

Crește pe pajiști și în regiuni pustii, mai ales pe pământ acid sau neutru. De regulă crește în locuri parțial umbroase și înflorește din aprilie până în septembrie. Un exemplu de floare. Zodiac floral - albastrea. ALBASTREApersoanele nascute in zilele de : 4, 13, 22, 31 Albastreaua, asimilata si cu "Floarea de nu-ma-uita", exprima bine aceasta constanta care-l caracterizeaza cel mai bine pe nativul semnului, anume consecventa in sentimente si in atasamentele fata de alte persoane.

Zodiac floral - albastrea

Albastrul ne evoca o fire profunda si sensibila, ce nu ni se va sterge curand din memorie. LATURA SENTIMENTALA: Atunci cand credeti ca ati gasit persoana ce corespunde cel mai bine idealului propriu, ea se va bucura de o netarmurita loialitate si va putea fi sigura ca gelozia e fara sens intr-o astfel de relatie. A ajunge aici este destul de greu, deoarece aveti o mare dificultate in a va exprima clar simtamintele si acest lucru va va aduce multe amaraciuni si tristeti.

Orhidee. Orhideele (Orchidaceae) formează o familie de plante în cadrul monocotiledonatelor.

Orhidee

Este cea mai diversificată și răspândită dintre familiile de plante superioare; familia orhideelor conține peste 30.000 de specii și peste 200.000 de hibrizi. Orhideele autohtone amenințate[modificare | modificare sursă] Orhidee native vs. hibrizi[modificare | modificare sursă] Astăzi orhideele exotice pot fi găsite in orice florărie, dar din păcate cele autohtone dispar rapid din habitatul lor natural. Mentalitatea modernă de a beneficia zilnic de lucruri create artificial influențează și domeniul orhideelor: majoritatea oamenilor preferă hibrizi creați în laboratoare pe criteriul aspectului comercial și nici nu se gândesc la faptul că natura a creat perfecțiuni pe alte criterii. Lăcrămioară. Lăcrămioara (lat.

Lăcrămioară

Convallaria majalis) este o specie de plante erbacee, perene prin rizom, încadrate în genul Convallaria, familia Ruscaceae. Anterior, planta se afla în familia Liliaceae sau Convallariaceae. Mai este denumită și mărgăritar, dumbrăvioară, clopoțele sau iarba Sfântului Gheorghe. Date generale[modificare | modificare sursă] Există trei subspecii[1] care au fost considerate specii diferite de unii botaniști: Convallaria majalis var. keiskei - în China și Japonia, cu fructe roșii și flori în formă de castron.Convallaria majalis var. majalis - în Eurasia, cu petalele albe.Convallaria majalis var. montana - în SUA, cu o dungă verde pe nervura principală a petalelor florilor.

Crinul. Crinii sunt printre cele mai vechi plante cultivate de omenire.

Crinul

In Asia Minor, in timpul celui de-al doiliea mileniu inainte de Cristos, bulbii de crin erau cultivati in scopuri medicinale. Grecii si romani plantau crinii pentru ornament si pentru tratamente medicinale. In Evul Mediu, crinul a fost asociat cu Fecioara Maria si era un simbol al puritatii. Floarea de crin poate fi astfel regasita in multe picturi ale Fecioarei Maria. In Asia, crinul a fost cultivat din cele mai vechi timpuri ca planta de ornament la curtile regale, dar si pentru a fi consumat in diverse mancaruri. Simboluri In poezia grecilor, crinul reprezenta fragilitatea si vocea muzelor.

Cu toate ca pentru om au efecte benefice, crinii sunt plante otravitoare pentru caini si pisici. Laleaua, floarea nobililor - Casă şi familie > Plante. Lalele, lalele... frumoasele mele lalele...

Laleaua, floarea nobililor - Casă şi familie > Plante

Astfel suna "imnul" inchinat de Luigi Ionescu acestor plante, atat de gingase si elegante. Fascinatia pentru lalele dateaza inca din secolul al XVII-lea, cand erau cultivate doar de catre aristocrati, considerati singurii in masura sa aprecieze frumusetea acestor flori, potrivit Na-gardenshop.stores.yahoo.net. In prezent, exista peste 150 de specii de bulbi de lalea, infrumusetand gradini din diferite colturi ale lumii.

Coloritul acestor plante este la fel de divers, variind de la rosu, galben, roz, portocaliu sau mov, pana la alb sau chiar negru. Laleaua reprezinta una dintre putinele plante-simbol ale unei tari, Olanda fiind renumita la nivel mondial pentru superbele sale culturi de lalele. Cum le plantezi. Trandafir. Planta tipică are tulpina spinoasă și fructul ca măceșele trandafirului sălbatic, „Rosa canina” care crește sub formă de tufișuri în regiunile aride, cu soluri calcaroase.

Trandafir

Caractere morfologice[modificare | modificare sursă] VIOREA. Ghiocel. Cel mai reprezentativ membru al genului Galanthus este Ghiocelul comun (Galanthus nivalis).

Ghiocel

Ghioceii nu trebuie confundați cu două plante asemănătoare, lușca (Leucojum vernum) și ghiocelul bogat (Leucojum aestivium); acestea sunt mult mai mari și au toate cele șase petale de aceeași mărime, deși unele specii de Galanthus au segmentele interioare de aceeași mărime cu cele exterioare. Soiuri recomandate[modificare | modificare sursă] Varietăți care înfloresc din ianuarie până în februarie[modificare | modificare sursă] Galanthus nivalis- este ghiocelul obișnuit,care înflorește din ianuarie și care,în condiții favorabile,continuă să înflorească până în martie. Galanthus nivalis 'Flore Peno'- este o varietate cu flori duble care se înmulțește foarte ușor. Varietăți care înfloresc din februarie până în martie[modificare | modificare sursă] G.' Varietăți neobișnuite[modificare | modificare sursă] G.'