background preloader

Books

Facebook Twitter

10 amazing books that will make you forget about everything else. 50 de cărţi care trebuie citite pentru a te putea considera cult. Care sunt lucrările de bază pentru dezvoltarea imaginaţiei. Psihologul Daniel David a realizat, la solicitarea unei edituri, o lista a celor mai bune cărţi pe care le-a citit.

50 de cărţi care trebuie citite pentru a te putea considera cult. Care sunt lucrările de bază pentru dezvoltarea imaginaţiei

„Cred că fiecare om trebuie să fie preocupat de cultura personală, cultura fiind cea care îl transformă dintr-un Homo Sapiens într-o persoană, parte a unei civilizaţii. Sigur, astăzi, odată cu explozia cunoaşterii şi a lărgirii accesului la ea, este greu să mai fii un spirit enciclopedic – ca Leonardo da Vinci sau alte personalităţi ale Antichităţii, Evului Mediu sau Renaşterii. Download free German ebooks - The German Professor. 100 de site-uri de unde se pot descărca, legal şi gratuit, cărţi.

Lista site-urilor cuprinde biblioteci online ale unor universităţi, dar şi o sumedenie de arhive care nu ţin de o instituţie academică, dar al căror scop este să ofere publicului larg acces liber la cărţi care de care mai variate.

100 de site-uri de unde se pot descărca, legal şi gratuit, cărţi

100 de site-uri de unde se pot descărca, legal şi gratuit, cărţi. Carti pdf: Markus Zusak-Hotul de carti. 51 Of The Most Beautiful Sentences In Literature. “Nu exista o varsta anume pentru prima iubire.” 7 carti pentru vacanta de vara!BLOGU LU' OTRAVĂ. Pentru ca vine vacanta de vara…m-am gandit la niste carti numai bune de luat in concediu.

“Nu exista o varsta anume pentru prima iubire.” 7 carti pentru vacanta de vara!BLOGU LU' OTRAVĂ

Am ales 6 autori: imi place foarte tare Eric-Emmanuel Schmitt si de aceea am ales 2 carti scrise de el. In rest va las sa va inspirati din lista mea cu carti pentru vacanta. “Stand astfel intinsa, intai le auzi vocile si le simti picioarele ocolindu-i trupul si umbrele trecand intre ea si soare. Suflarea unui caine curios ii trecu calda si nervoasa pe ceafa; isi simtea pielea fierbandu-i nitel in arsita si auzea latratul marunt, istovit al valurilor expirand pe tarm. Curand urechea ajunse sa distinga glasurile fiecaruia dintre ei si prinse fara sa vrea faptul ca cineva denumit cu oarecare dispret „North ala“ rapise un chelner de la o cafenea din Cannes, in noaptea trecuta, ca sa-l taie in doua cu ferastraul. “Blandetea noptii” – F. Cartea o gasesti aici. 5 carti scrise de femei pe care sa le citesti in vacanta - Elle.ro.

Stim ca ai deja pe noptiera un vraf de carti pe care ti-ai promis ca le vei citi imediat ce vei lua o pauza de la munca. autor: ELLE in data 24.12.2013 Te provocam sa le inlocuiesti cu altele – toate importante, scrise de femei si care iti vor deschide ochii in multe privinte – pe care sa le lecturezi avid chiar in vacanta de Craciun.

5 carti scrise de femei pe care sa le citesti in vacanta - Elle.ro

Al doilea sex, de Simone de Beauvoir E un fapt general acceptat astazi ca ii datoram existentialistei Simone de Beauvoir si cartii ei, Al doilea sex, cel de-al doilea val feminist. Tocmai de aceea ar fi pacat sa nu ii si citim cartea scrisa in 1949, care vorbeste despre felul in care au fost tratate femeile de-a lungul istoriei, si care a fost scrisa pe parcursul a 14 luni in care autoarea s-a documentat si a extras informatii din cele mai felurite domenii.

Al doilea sex, 80 lei, Libraria Mihai Eminescu Bossypants, de Tina Fey Bossypants – 10,12 dolari, www.amazon.com Mandrie si prejudecata, de Jane Austen Mandrie si prejudecata, 27,90 lei, elefant.ro. Cele mai celebre 10 cărți interzise. Operele de ficțiune le-au dat mereu de furcă cenzorilor.

Cele mai celebre 10 cărți interzise

Fie din motive politice sau religioase, fie pentru faptul că abordau subiecte tabu pentru acele vremuri, multe cărți au fost interzise de-a lungul timpului. Cărți pe care astăzi le putem citi fără nici o piedică… 1. Minunata lume nouă, de Aldous Huxley (1932) Scrisă în 1931 și publicată un an mai târziu, lucrarea lui Huxley este foarte asemănătoare cu romanul ”1984”, al lui George Orwell.

De ce a fost interzisă: Inițial, autoritățile irlandeze au retras cartea de pe rafturi din cauză că trata o temă controversată – nașterea copiilor, iar autoritățile americane au încercat s-o elimine din curricula școlară din cauză că aborda ”teme negative”. 2. Lansat în 1939 și premiat cu Premiul Pullitzer, romanul lui Steinbeck are ca temă centrală efectele Marii crize economice asupra populației sărace de la țară. 3.

Acțiunea romanului se petrece în Franța anilor ’30 și urmărește viața unui tânăr scriitor, pe nume Miller. Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde, The. King Lear. Top 100 Fiction. A contemporary list, with an international flavour and a respect for the classics, The Best Books: Top 100 Novels of All Time list contains many of the great works of fiction you'd expect, but with a few surprises to add a little spice to the collection.

Top 100 Fiction

Which books would you omit and which would you add to our list? Please let us know in the comments section below. 1. Brave New World By Aldous Huxley "Aldous Huxley is the greatest 20th century writer in English. " 2. By Fyodor Dostoevsky Crime and Punishment is one of the most important novels of the nineteenth century. 3. By George Orwell. A List of Books. Double or Nothing. Perfume: The Story of a Murderer.