background preloader

Detgodelivivs

Facebook Twitter

Det Gode Liv Ivs

behandlingscenter for alkohol, kokain, hash og medicin. i hele landet og høj @ Det-gode-liv | Ring og hør, hvordan vi kan hjælpe dig +45 72 100 800

Forebyggelse & faktorerindenfor alkoholisme @ Det Gode Liv. Forebyggelse & faktorer indenfor alkoholisme Folk drikker alkohol i sociale sammenhænge, når noget skal fejres og for at slappe af.

Forebyggelse & faktorerindenfor alkoholisme @ Det Gode Liv

Hvad er krydsafhængighed? @ Det Gode Liv. Hvad er krydsafhængighed?

Hvad er krydsafhængighed? @ Det Gode Liv

Krydsafhængighed er når en person har to, eller flere afhængighedsadfærd samtidig eller hver for sig. Afhængigheden kan inkludere alkohol og stoffer eller andre typer afhængigheder som medicinmisbrug eller ludomani. Krydsafhængighed opstår ikke nødvendigvis med det samme, men har man i forvejen en afhængighed, er chancen større, for at påtage sig yderligere en. Krydsafhængighed kan opstå af forskellige årsager. For eksempel en person som kæmper med alkoholmisbrug. Shopaholic Video Jul @ Det Gode Liv. 7 tegn på købsafhængighed @ Det Gode Liv. 7 tegn på købsafhængighed Du har mange uåbnede, eller stadig mærkede genstande gemt væk i skabetDer er selvfølgelig ikke tale om den sweater som din tante gav dig i julegave sidste år, men derimod om ting eller genstande, som du har udvalgt eller købt på egen hånd, og som er uåbnede eller med prismærkaten stadig hængende på.

7 tegn på købsafhængighed @ Det Gode Liv

Individuel og familiær indvirkning af ludomani @ Det Gode Liv. Individuel og familiær indvirkning af ludomani En ludoman vil uden tvivl lide under sit spilmisbrug, men også den afhængiges familie vil møde udfordringer undervejs.

Individuel og familiær indvirkning af ludomani @ Det Gode Liv

Det høje stress niveau som en ludoman oplever, vil give irritabel adfærd, antrit til skænderier, samt det at være hemmelighedsfuld omkring sin færden. Diverse opkald og regninger fra forskellige kreditorer, vil gradvist ødelægge personlige forhold. Overbelastning af økonomien vil samtidigt, påvirke alle familiemedlemmer, og kan endda give et anspændt forhold til venner og kollegaer. Børn af en spilafhængig vil også lide stor last. Irritable og stressede forældre vil have tendens til, at lade dette gå ud over deres børn i form af vrede, selv hvis dette ikke er tilfældet, vil børnene kunne fornemme spændingen mellem forældrene. Som spilafhængig har man mulighed for, at få hjælp ved at komme i behandling.

Misbrugskonsekvenser for pårørende @ Det Gode Liv. Misbrugskonsekvenser for pårørende At kæmpe med et misbrug, eller en afhængighed anses af mange som værende et individueltproblem.

Misbrugskonsekvenser for pårørende @ Det Gode Liv

Skadelige rusmidler har muligvis en større ødelæggende effekt på selve brugeren, men mange tager ikke med i deres overvejelser, at de pårørende oftest er lige så hårdt ramt, om ikke fysisk, så psykisk. Misbrug af rusmidler går hårdt ud over familien. Som pårørende til en misbruger, er det ikke unormalt at få psykiske lidelser, såsom stress, depression, angst m.m. ovenpå flere traumatiske oplevelser, eller psykisk vold over en længere periode.

Afhængighed i familien går også hårdt ud over børnene. Disse børn har også selv større chance for, at udvikle afhængighed overfor enten stoffer eller alkohol i sit voksenliv. Hvordan man som alkoholiker undgår fristelser i julen. Hvordan man som alkoholiker undgår fristelser i julen Der er ingen tvivl om at spiritus og jul går hånd i hånd.

Hvordan man som alkoholiker undgår fristelser i julen

For mange er dét at drikke alkohol i hverdagene bandlyst, eller ihvertfald ikke noget særligt mange gør, medmindre vi har december måned. Her anses det mere normalt at drikke vin, øl og gløgg, selvom vi ikke har ramt weekenden endnu. Alkohol kultur i Danmark. Alkohol i Julen @ Det Gode Liv. Alkohol i Julen I Danmark har vi mange højtider, og mærkedage.

Alkohol i Julen @ Det Gode Liv

Både vores egne, såvel som dem vi har optaget fra rundt om i verden. Disse anses oftest som gode muligheder for at drikke store mængder alkohol. Julen er hjerternes fest, familier samles og hyggen spredes. Sådan opfattes julen i de fleste danske hjem. For mennesker med alkoholproblemer er højtiderne og især julen, den bedste undskyldning for at drikke alkohol. Det er vigtigt at sige fra. Mange danske familier får julen ødelagt grundet alkoholmisbrug. Alkohol kultur i Danmark @ Det Gode Liv. Alkohol kultur i Danmark Alkohol er en del er den danske kultur.

Alkohol kultur i Danmark @ Det Gode Liv

Sådan er der i hvert fald mange der har det. Mange mennesker mødes om alkoholen, og ser det som værende et socialt redskab. Men hvornår er ens forbrug kontrolleret, og hvornår tager det overhånd. Man kan sagtens have et alkoholproblem uden at være alkoholiker. Hvilken effekt har kokain på hjernen @ Det-gode-liv. Hvilken effekt har kokain på hjernen Kokain øger niveauet af det naturlige belønningsstof i hjernen, som hedder dopamin.

Hvilken effekt har kokain på hjernen @ Det-gode-liv

Normalt genbruges dopaminen, og sendes tilbage til den celle som frigav den, dermed lukkes signalet mellem nervecellerne. Når kokainen indtages forhindre den dopaminen i at blive genanvendt, og i stedet vil store mængder hobe sig op, i rummet mellem to nerveceller, hvilket stopper deres normale kommunikation. Oversvømmelsen af dopamin i hjernens belønningskredsløb, gør at hjernen tilpasser sig den overskydende mængde dopamin, og bliver mindre følsom overfor reaktionen forårsaget af kokainen. Som resultat af dette, ses en stor forøgelse af den dosis som brugeren tager, i et forsøg på at opretholde den samme følelse af eufori.

Ved længerevarende brug bliver man afhængig, og det kan være svært at stoppe igen. Det Gode Liv er de første i Danmark, til at tilbyde klienter ægte behandlings garanti. Afhængig af hash. Erkend din spilletrang @ Det-gode-liv. Erkend din spilletrang Ludomani forekommer i flere forskellige grader.

Erkend din spilletrang @ Det-gode-liv

Afhængig af hash? @ Det-gode-liv. Afhængig af hash? Hash er det man kalder for et ”gateway drug” forstået på den måde, at det åbner porten til mange andre stoffer. Det er derfor meget vigtigt at man ser sit misbrug i øjnene, inden det udvikler sig til krydsafhængighed. Selvom det for de fleste starter som noget meget uskyldigt, og oftest bruges som en måde at koble af på, så er hash yderst vanedannende, og kan meget hurtigt gå fra, at være en gang i mellem, til at være hver dag man indtager stoffet.

Typisk vil man som misbruger helst ikke tale om sit forbrug, som et såkaldt problem. Misbrugeren har tendens til at tale udenom eller nedtone problemet, hvis vedkommende konfronteres. Man kan være afhængig uden at være klar over det. Hvis man fravælger bestemte personer for oftere at kunne ryge hash.Hvis man oplever mangel på appetitHvis man oplever mavepine, efter mindre end 24 timer eller maks. op til et par dage, uden indtagelse af stoffet.Hvis man konstant har en følelse af træthed/sløvhed. Stadier af alkoholisme. Stadier af alkoholisme @ Det-gode-liv.

Stadier af alkoholisme Der er forskellige stadier af alkoholisme. Den tidlige fase er det fungerende individ med afhængighed. De har stadig et job, og deres forhold er intakte, men deres liv lider på grund af deres afhængighed. Det er det mest almindelige scenarie. Du behøver ikke lide store tab for at have en afhængighed. Det sene stadium af afhængighed er den ikke-fungerende afhængige.

Konsekvenserne af alkoholisme forværres med tiden. HVAD ER AFHÆNGIGHED OG HVAD ER EN ALKOHOLIKER. HVAD ER AFHÆNGIGHED – OG HVAD ER EN ALKOHOLIKER ? Alkoholiker og alkoholproblemer i Danmark. Krydsafhængighed @ Det-gode-liv. Krydsafhængighed De fleste kokainmisbrugere kæmper med ideen om totalafholdenhed. Hvis du er afhængig af kokain, ved du, at du aldrig vil bruge kokain igen.

Kokain har ødelagt dit liv, det har kostet dig en masse penge, men du er ikke sikker på, om du stopper alkohol. Måske har alkohol aldrig været et problem. Men på grund af krydsafhængighed, hvis du vil stoppe med at bruge kokain, skal du også stoppe alle vanedannende stoffer, herunder alkohol og marihuana. Alkohol er en fælles trigger til kokainbrug. Genopretning kræver total afholdenhed! Alkoholiker og alkoholproblemer i Danmark @ Det-gode-liv. Alkoholiker og alkoholproblemer i Danmark På trods af sine rødder i vores daglige liv og vores kulturarv, alkohol er ikke en ufarlig produkt. Alkohol er ansvarlig for mere end 4.000 dødsfald om året i Danmark (2017) det vil sige direkte relateret til alkohol. I gennemsnit lever alkoholikere 24-25 færre år end almindelige mennesker. Ludomaner der lider af ludomani og spil. Hvorfor opstår ludomani? Der kan være mange grunde til, at man udvikler ludomani, og forskningen peger på, at både biologiske, psykologiske og sociale faktorer kan have indflydelse på udvikling af ludomani.

Uanset hvordan ludomani udvikler sig, er der mulighed for at få hjælp. Hvilke typer ludomani findes der? De mest almindelige typer af ludomani relaterer sig til sports betting, spilleautomater og casinospil (fx poker, roulette eller Black Jack). Højfrekvensspillene adskiller sig fra spil med lav spilfrekvens, såsom lotterier, hvor udtrækningen typisk finder sted med dage, uger eller måneders mellemrum. Kokain misbrug og hash misbrug, få hjælp til at komme ud af det. Alkoholikere Der Lider Af Alkoholisme - Det gode liv. Behandlingscenter for alkoholisme ludomani @ Det-gode-liv.